top of page

Vejen til at finde lykken som behandler

Opdateret: 5. feb. 2021

Kend dit arbejde

L.D.Pankeys 3. element i filosofien om glæde i tandpleje.Det kan måske forekomme ret banalt, at skulle kende sit eget arbejde. Vores primære fokus i denne henseende, er jo nok vores tekniske kompetencer. Indenfor denne kategori, vægter de dentale- og håndværksmæssige kompetencer også højt. Men der er også andre aspekter, der knytter sig til at kende sit arbejde, som måske ikke er helt så åbenlyse. Disse inkluderer din evne til at forstå og vurdere dine patienter og evnen til at kommunikere med dem.


I følge L.D. Pankey, involverer dit arbejde dine tekniske kompetencer, kombineret med din evne til at opbygge tillid og forståelse med- og hos dine patienter. På en måde, så patienterne værdsætter de behandlinger du udfører.


Når du kender dit arbejde og ved hvordan du skal kommunikere, bliver du belønnet med loyale patienter, der ønsker at investere i den behandling de har behov for. Ud over dette, og måske endnu vigtigere, vil dine loyale fans (patienter), sprede budskabet om din fantastiske klinik og dermed hjælpe dig med at forbedre din virksomhed og øge din belønning for dit arbejde.


Dr. Pankey observerede, at kun 2% af alle tandlæger opnåede en mesterlig beherskelse af deres arbejde. I den sammenhæng, er det rart at vide hvad mesterlig beherskelse dækker over. Dr. Pankey karakteriserede det som evnen til at udføre tandbehandling af højeste kvalitet, at undervise i at udføre behandlingerne og nedfælde disse teknikker i skriftlige beskrivelser.


En alternativ sammenligning mellem kompetenceniveauer er sammenligningen mellem en arbejder, en håndværker og en kunstner.

Arbejderen arbejder med sine hænder. Håndværkeren arbejder med sine hænder og sit hovede.

Kunstneren arbejder med sine hænder, sit hovede og sit hjerte.


The ladder of mastery

I et forsøg på at illustrere forskellen på de forskellige kompetenceniveauer, udformede L.D.Pankey "The ladder of mastery". (Jeg vil godt lige fremhæve, at jeg her refererer direkte til Pankeys observationer. Det kan have forandret sig siden da)


Øverst på stigen har vi de 2%, "Masters"


Næstøverst befinder de 8% "dygtige" sig. Det er kolleger, der vedvarende arbejder på- og stræber efter, at blive de dygtigste tandlæger. De bruger tid og kræfter på, at omsætte den viden de tilegner sig på kurser til deres hverdag.


Dernæst finder vi de 36% studerende sig. Det er ikke tandlægestuderende i gængs forstand. Men de kolleger, der tager efteruddannelse og arbejder med at implementere ny viden i en eller anden form for udstrækning.


Nederst finder vi de 54% tandlæger, som L.D. Pankey definerede som "ligeglade". Det er kolleger, der har givet op eller ikke ser nogen mening med at blive dygtigere. I denne gruppe vil størstedelen være ramt af en eller anden form for udbrændthed eller depression. En tendens, der ikke lader til at have forandret sig fra dengang L.D.Pankey beskrev sine betragtninger i 1970'erne og 80'erne. Jeg kommer til at adressere denne sørgelige kendsgerning i et senere opslag.


Vejen op ad trappen

Uanset mængden af selvtillid, salgskompetencer eller popularitet, kan intet kompensere for manglen på tekniske kompetencer. Vi er nød til at være i stand til at levere det vi sælger. Er du i stand til at udføre behandlingerne hurtigt og effektivt? For at være teknisk dygtig, skal du vide hvad du gør, hvorfor du gør det og have evnen til faktisk at gøre det. Uanset hvor dygtig du er nu, har du mulighed for at blive endnu bedre. Faktisk er det en tandlæges ansvar, at tage passende efteruddannelse, så vi kan holde os opdaterede omkring den nyeste viden og de bedste teknikker. Vi skal holde vores øjne, ører og sind åbne for nye behandlingsmuligheder. Vores jagt efter excellence er en livslang søgen.


Anbefaling

Vær brutalt ærlig overfor dig selv og dit personale (I tankerne). Når du kender dine egne reelle kompetencer, har du mulighed for at identificere de områder, hvor du har behov for at opgradere dine faglige kompetencer.


Med den selvindsigt du har opbygget på dette trin (Husk elementerne: Kend dig selv og kend din patient), begynder du nu forhåbenligt, at have en ide om hvordan din klinik skal se ud og hvad den skal kunne om 5 år. Sammenlign din vision for dig selv og klinikken om 5 år, med realiteterne i dag.


Med øje på din 5 års plan, læg da en plan for det kommende år og find ud af hvilken form for efteruddannelse du har behov for. Hold dig til planen og lad være med at lade dig friste i løbet af året. Brug tid og ressourcer på, at implementere din nye viden i klinikken. Lad være med at tage på et nyt kursus før din viden er implementeret og fungerer rutinemæssigt i klinikken. Der er alt for mange tandlæger, der bruger oceaner af penge på efteruddannelse, der aldrig bliver omsat til konkret handling i klinikken.

Hvis du ikke implementerer din nye viden, modtager du bare ekstremt dyr underholdning når du er på kursus.


Okklusion

I næste uge går jeg lidt videre med denne uges tema. Jeg forsøger at give et overblik over de principper for helhedsorienteret behandling, som jeg har tilegnet mig gennem årene.

Hvis du vil være sikker på at få en notifikation om det kommende opslag, skal du:

  1. Trykke på "login" øverst i højre hjørne af siden og følg anvisningen, så får du automatisk en mail med et link direkte til det nyeste blogopslag en gang om ugen. Desuden modtager du en mail med et link til flere gratis guides, tips og tricks.

  2. Følge min facebook side, hvor jeg ugentligt uploader links til bloggen og jævnligt poster tips og tricks. Du kan følge linket til siden her.

Vi har opdateret hjemmesiden og fået lavet en mere overskuelig online kursusportal, hvor du kan læse om de kurser og workshops vi holder i løbet af 2021. Tjek siderne ud og skriv gerne til mig hvad du synes.


Så længe Coronakrisen fortsat er over os, er der i øvrigt maksimalt plads til 4 deltagere på kurset "salgspsykologi 2.0" Udbuddet af kursuspladser er derfor stærkt begrænset.


Har du et ønske om at forbedre din kliniks resultater markant, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til mig. I 2020 oplevede vores klienter en omsætningsstigning på 25-85%, på trods af Coronakrisen.

Tak fordi du læste med.

Jeg håber du er kommet godt i gang med udfordringen, som jeg gav dig i sidste uge.

Mange venlige hilsner Tandlæge Jesper Hatt Hattconsulting.com T: +4561272228

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page