Vejen til at finde lykken som behandler

Opdateret: 5. feb. 2021

Kend dit arbejde

L.D.Pankeys 3. element i filosofien om glæde i tandpleje.Det kan måske forekomme ret banalt, at skulle kende sit eget arbejde. Vores primære fokus i denne henseende, er jo nok vores tekniske kompetencer. Indenfor denne kategori, vægter de dentale- og håndværksmæssige kompetencer også højt. Men der er også andre aspekter, der knytter sig til at kende sit arbejde, som måske ikke er helt så åbenlyse. Disse inkluderer din evne til at forstå og vurdere dine patienter og evnen til at kommunikere med dem.


I følge L.D. Pankey, involverer dit arbejde dine tekniske kompetencer, kombineret med din evne til at opbygge tillid og forståelse med- og hos dine patienter. På en måde, så patienterne værdsætter de behandlinger du udfører.


Når du kender dit arbejde og ved hvordan du skal kommunikere, bliver du belønnet med loyale patienter, der ønsker at investere i den behandling de har behov for. Ud over dette, og måske endnu vigtigere, vil dine loyale fans (patienter), sprede budskabet om din fantastiske klinik og dermed hjælpe dig med at forbedre din virksomhed og øge din belønning for dit arbejde.


Dr. Pankey observerede, at kun 2% af alle tandlæger opnåede en mesterlig beherskelse af deres arbejde. I den sammenhæng, er det rart at vide hvad mesterlig beherskelse dækker over. Dr. Pankey karakteriserede det som evnen til at udføre tandbehandling af højeste kvalitet, at undervise i at udføre behandlingerne og nedfælde disse teknikker i skriftlige beskrivelser.


En alternativ sammenligning mellem kompetenceniveauer er sammenligningen mellem en arbejder, en håndværker og en k