top of page

Genvej til behandlings-accept

Maven rumler fordi frokostpausen igen blev kortet ned til 5 minutter. Der var lige den der patient du var nød til at ringe til og så de 2 forsikringsformularer, der havde ligget 4 dage, som bare skulle udfyldes i dag. Nå ja og så trak behandlingen op til frokosten ud, fordi du var blevet forsinket af den akutte patient, der var blevet sat på mellem 2 patienter i formiddags. Maven rumler igen... Du kunne virkelig godt have brugt den frokostpause... Kender du det?Forestil dig nu, at du sidder med tanken om den liflige duft af nybagte boller og en følelse af at du ikke har haft 1 minuts pause 5 timer i træk. Dine fingre sitrer en smule pga. underskud på energibalancen. Så mens du hurtigt knaser en müslibar med tænderne, ser du, at din næste patient bør informeres om en helhedsorienteret behandlingsplan. Du bliver helt træt ved tanken, men minder dig selv om, at det også er disse udfordringer med komplekse behandlinger, der gør det sjovt for dig, at være tandlæge.


Efter den indledende smalltalk og hurtigt gennemførte diagnostik, forsøger du at informere din patient om hvad du har registret i munden, som bekymrer dig. Du anbefaler den bedst tænkelige behandling og forsøger at få alt det vigtigste med. Træt i hovedet over at holde styr på alle de tekniske detaljer, det du har set i munden, dine tegninger, modeller og røntgenbilleder du har vist patienten, dræner dig for mental energi. Du tænker på hvor kort tid sådan en müslibar egentlig holder dampen oppe og på hvor hårdt det kan være, at være pædagogisk. Det er vanskeligt at få det hele med og selv bevare overblikket, når du indenfor rammerne af en undersøgelse og tandrensning skal kunne komme op med en helhedsorienteret behandlingsplan inkl. et prisoverslag, som vi er forpligtet til at give pt.


Føler du dig forpustet?

Det gør jeg også - det minder mig om de første par år som privatpraktiserende tandlæge. Dengang vidste jeg intet om kommunikation og salg - altså ud over det jeg havde lært på tandlægeskolen og i min tid hos den vin- og tobaksbutik jeg havde arbejdet 3 år i om eftermiddagen, som teenager. Selv den begrænsede salgs- og service-erfaring jeg havde med mig fra butikken, følte jeg, at jeg havde en lille fordel, i forhold til mange studiekammerater.


Heldigvis lod jeg mig ikke stoppe af de udfordringer jeg havde med at patienterne lige skulle "tænke over det," når jeg foreslog dem en større behandling (dengang 1 eller 2 kroner). Jeg ville simpelthen ikke acceptere, at den viden jeg havde tilegnet mig om optimal behandling på tandlægeskolen blev afvist gang på gang. Det ville være synd for patienterne og meningsløst arbejde for mig.


Kliniske fotos

Dengang befandt jeg mig på kommunikations-niveau 1. Med tiden bevægede jeg mig op på niveau 2 og derefter niveau 3, hvor jeg opdagede, hvordan fotos kunne gøre en enorm forskel i min kommunikation med patienterne. Det blev pludseligt meget meget nemmere, at få patienterne til at forstå hvad der foregik i deres egen mund. Det blev meget nemmere, at få accept af behandling af en hel kvadrant ad gangen. En enkelt patient efterspurgte sågar selv behandling af både over- og underkæbe. Ikke noget med lidt lappeløsninger her og der. Nej han ville have lavet det hele på en gang! Det var her jeg begyndte at blive nervøs - for jeg kunne godt fornemme jeg ikke havde kompetencerne til at løse så komplekse opgaver. Dem fik jeg heldigvis i årene der fulgte.


Min vigtigste pointe her er, at det var mine kliniske fotos, der udgjorde den største forandring i min kliniske hverdag, ligesom min kommunikation kom til at forandre sig væsentligt.


Det viste sig, at kliniske fotos skulle blive en elementær forudsætning, sammen adskillige andre nye kompetencer, for at komme på kommunikations-niveau 4 og 5. Ligesom fotos blev altafgørende for at jeg kunne udforme og overskue en ordentligt behandlingsplan på patienter med mere komplekse behov.


Nej det er ikke nemt - i starten.

Hvis du har prøvet at tage en enkelt serie kliniske fotos eller to og derefter givet op. Har du sikkert siddet og fedtet med retractors og spejle, mens du blev mere og mere irriteret over hvor svært det er at håndtere det lort (undskyld sproget).


Ja det er besværligt at komme i gang med at tage kliniske fotos. Det er uoverskueligt og det tager tid, at blive bare nogenlunde fornuftig til at håndtere kamera, retractors, spejle og ikke mindst patienten undervejs. Sådan har det været for alle, der har samlet et kamera op og begyndt at tage fotos i klinikken.


Hvis det var så pisse-nemt (undskyld igen), ville alle jo gøre det. Men det gør de ikke. De gør det ikke, fordi de ikke er villige til at betale prisen for at nå det næste niveau af excellence. Der kan være mange årsager til, at man ikke har været klar til at tage dette besværlige skridt endnu. De mulige årsager vil jeg ikke komme ind på her. I stedet vil jeg forsøge, at opmuntre dig til at komme i gang.


Win-Win-Win

Mit formål med at skrive bloggen og hjælpe kolleger med at optimere deres salg, drift og markedsføring er, at jeg vil hjælpe med at få behandlet flere patienter bedre. Samtidig med at klinikkerne får en langt bedre økonomi, teamet og klinikejeren bliver mindre stressede og den faglige glæde vokser.


Derfor vil jeg opfordre dig til at starte med at tage fotos nu. Jeg vil anspore dig til at gå i gang, ved at give dig et gratis værktøj, der forhåbenligt kan motivere dig til at komme godt fra start. Mit håb er, at du bliver så god, at du også kan tage en fuld serie fotos på 2 minutter. Når du kan gøre det, kan du træne dit personale og derefter outsource opgaven til dem.


4 uger

Jeg har udviklet en applikation, der gerne skulle fungere som en positiv motivationsfaktor og støtte dig til at komme i gang og blive ved med at øve dig. Det er helt enkelt. Du melder dig til min udfordring via linket her og følger programmet: "Kliniske fotos". Der er instruktioner til hvad du skal gøre for at komme i gang og nogle daglige mål du skal opfylde. I dette tilfælde skal du tage en serie fotos på 1 patient om dagen i 4 uger. (Det står alt sammen beskrevet i programmet for udfordringen). Jeg er ligeglad med om du anvender et spejlreflekskamera eller en mobiltelefon. Det vigtigste er, at du kommer i gang. (Obs. jeg kommer ikke til at se dine fotos)


Hver eller hver anden dag, modtager du en påmindelse og en meget overskuelig evaluering af din egen indsats. Hver gang du trykker "JA" til at du fik taget dine fotos, får jeg en notifikation (Det er kun dig og mig, der kommer til at se du deltager og hvad du taster ind). Mit håb er, at jeg på denne måde kan holde dig til ilden og motiveret til at blive ved med at tage fotos. Når du melder dig til udfordringen, ved du, at jeg følger med i din daglige foto-træning. Det er tanken, at jeg på den måde, kommer jeg til at fungere som en virtuel træningspartner for dig.


Du kan vælge at downloade den app udfordringen kører på (Der kommer et link når du tilmelder dig) eller du kan logge ind her på siderne og melde tilbage hvordan det er gået.


Træningsprogrammet løber over 4 uger.

Det er kun medlemmer af bloggen, er kan deltage i programmet.

Husk det er gratis at melde sig til bloggen. Det gør du ved at trykke på "login" i øverste højre hjørne og følge anvisningen.

Som medlem får du en email notifikation en gang om ugen, med et link til det nyeste blogopslag. Desuden har du adgang til adskillige gratis dokumenter, som kan downloades her.

Jeg håber du og 10-15 andre blog-medlemmer vil deltage i programmet. Du må gerne opfordre dine kolleger til også at deltage i udfordringen. (Hvis der er mange flere end 15, der tilmelder sig, er jeg nervøs for, at jeg bliver lagt ned i digitale notifikationer - det er trods alt en generalprøve med flere deltagere. Men lad det bare blive mellem os to)

Jeg vil glæde mig til at læse dine kommentarer her eller på min facebook side, om hvordan det går.


Hvis du render ind i problemer med appen, udfordringen, dit kamera, måden du skal håndtere udstyret, eller lignende. Er du meget velkommen til at skrive emails, sms, whatsapp, messenger beskeder eller ringe til mig. Der er godt nok perioder hvor jeg ikke kan tage telefonen fordi jeg coacher klinikejere eller træner et klinik-team. Men jeg skal nok vende tilbage til dig.


Lad os sætte gang i fototræningen sammen og starte din vej mod bedre behandlinger, mindre stress og større økonomisk overskud. Jeg glæder mig meget til at følge din vej mod succes.


(Ansvarsfraskrivelse: Kliniske fotos alene kommer ikke til at give bedre behandlinger, mindre stress og større økonomisk overskud. Det kræver flere forskelligtartede kompetencer. Men kliniske fotos er en kritisk, vigtig og vanskelig forudsætning for at kunne lykkes med ovenstående mål)


Næste uge

I næste uge handler det om hvor godt vi kender vores arbejde. Det kan synes simpelt når det kommer til de tekniske færdigheder. Men der er flere aspekter i at kende sine egne kompetencer. Blandt andet dine kommunikative evner og forståelse af patienterne. Vi ser på hvorfor det kun er 2%, der opnår status som "mester" i vores fag, ligesom vi ser på hvad du kan gøre for at klatre op ad stigen mod mesterstatus.


Hvis du vil være sikker på at få en notifikation om det kommende opslag, skal du:

  1. Trykke på "login" øverst i højre hjørne af siden og følg anvisningen, så får du automatisk en mail med et link direkte til det nyeste blogopslag en gang om ugen. Desuden modtager du en mail med et link til flere gratis guides, tips og tricks.

  2. Følge min facebook side, hvor jeg ugentligt uploader links til bloggen og jævnligt poster tips og tricks. Du kan følge linket til siden her.

Vi har opdateret hjemmesiden og fået lavet en mere overskuelig online kursusportal, hvor du kan læse om de kurser og workshops vi holder i løbet af 2021. Tjek siderne ud og skriv gerne til mig hvad du synes.


Så længe Coronakrisen fortsat er over os, er der i øvrigt maksimalt plads til 4 deltagere på kurset "salgspsykologi 2.0" Udbuddet af kursuspladser er derfor ekstremt begrænset.


Har du et ønske om at forbedre din kliniks resultater markant, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til mig. I 2020 oplevede vores klienter en omsætningsstigning på 25-85%, på trods af Coronakrisen. De tilbagemeldinger får fra klinikejerne og deres teams er, at det er utroligt nemt, at implementere vores anbefalinger, fordi vi har et indgående branchekendskab og dermed kan vise konkrete måder, at ændre dagligdagen til det bedre.

Tak fordi du læste med.

På gensyn i udfordringen og i næste uge.

Mange venlige hilsner Tandlæge Jesper Hatt Hattconsulting.com T: +45612722280 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page