Akutte patienter

Opdateret: 8. maj 2021

minimerer stress

Du kender det helt sikkert.

Din aftalebog er fyldt til bristepunktet.

Der er mange kortvarige aftaler, der tvinger dig til at løbe fra klinik til klinik for at kunne følge med.

Klokken 9.00 tager receptionisten fat i dig og siger hun lige har puttet en akut patient ind mellem 2 behandlinger du har inden frokost.

Du trækker vejret dybt, nikker til receptionisten og skynder dig videre, for ikke at blive forsinket.

Lyder det bekendt?


I dette opslag får du adgang til en gratis guide, der sikrer stressfri håndtering af akutte patienter i tandlægepraksis.


Undgå forsinkelser

Du og jeg har oplevet det masser af gange og der sker stort set altid det samme.

Den tid, der blev afkortet, kan ikke afkortes - det tager nu engang den tid, det tager at udføre en behandling.Så vi er forsinkede da vi tager den akutte patient ind i stolen.

Den næste patient, vi skulle have set på dette tidspunkt, registrerer, at vi tager en anden patient ind, på det tidspunkt denne patient havde en aftale med os. Det gør instinktivt patienten irriteret - også selvom vi undskylder - også selvom vi har fortalt det med det samme patienten ankom!


Hvordan vi kan håndtere mange akutte patienter om dagen, uden at det går ud over den planlagte aktivitet, er ét af mange emner, som vi kommer omkring på vores market management kurser. Følg med på hjemmesiden, hvor vi annoncerer en ny kursusdag, når vi engang får lov til at rejse igen.


Forhold dig til konsekvenserne

Resten af formiddagen er vi forsinkede.

Vi afkorter vores frokostpause og irriterer nu vores klinikassistent, der går glip af sin pause.

Der er ikke tid til at restituere og pleje vores relationer til personalet.

Det stresser os selv og teamet.

Er det noget vi ønsker?

Undgå at irritere patienterne

Vi er altså blevet stressede og har irriteret loyale patienter pga. en akut behandling på en (måske loyal) patient.


Det er muligt patienterne ikke siger noget til måden vi var nød til at afslutte besøget eller komme forhastet igang med behandling (i et forsøg på at indhente tiden - en håbløs opgave).


Men skaden er sket!


Selekter patienterne i telefonen

Det virker måske banalt. Men de fleste klinikker, er i stand til at reducere udfordringer med akutte patienter til et absolut minimum. Bare ved at selektere patienterne i telefonen.


Vores receptionist skal vide hvilke patienter, der er behov for at gøre noget ved i dag og hvilke vi har lidt mere fleksibilitet omkring. Desuden skal hun vide hvilken behandler, der skal se patienten.


Derudover skal klinikken have gennemtestede systemer, der sikrer patienten fyldestgørende behandling, minimerer forsinkelser og har en form for kvalitetssikring indbygget.


Erfaring

I 10 år holdt min klinik åbent i alle sommermånederne i Skagen.

I en by med 8500 indbyggere, der modtager 2 millioner gæster om året, primært i 3 måneder hen over sommeren, hvor alle andre tandklinikker holder lukket, er der en del akutte patienter.


Når man er 2 personer på arbejde (1 klinikassistent og 1 tandlæge - for at flekse, så alle kan få mulighed for at holde sommerferie) har en fyldt aftalebog og et behov for at tage sig af 32 akutte patienter samme dag. Så lærer man hvilke systemer, der virker og hvilke der ikke virker!


De 3 typer

Overordnet findes 3 typer akutte patienter i privat praksis:

  1. Knækkede tænder/Tabt- eller ødelagt protetik

  2. Apicale- og parodontale Abcesser

  3. Pulpitter