De 3 kliniktyper - kender du din?

Opdateret: 3. nov. 2020

Jeg har i mange år fulgt forretningsudviklingen på tandlægeområdet i udlandet. Det er ofte set, at de forretningstendenser, der starter i USA, breder sig til resten af verden. I tandlægebranchen har jeg bemærket, at det typisk tager 7-10 år fra forandringerne begynder at blive store i Amerika, før vi ser dem slå igennem i Danmark.


Ud fra mine betragtninger gennem de sidste 5 år, vil jeg give mit bud på, hvilken overordnet retning de private klinikker i Danmark er på vej ind i. Det er tendenser, der er startet i USA og som nu kan følges i Australien og flere steder i Europa. Før jeg begynder at skrive om de 3 kliniktyper, vil jeg gerne slå fast, at der IKKE findes én rigtig måde at drive klinik på. Der er tale om 3 forretningsmodeller, der alle har deres berettigelse. Ligeledes vil de fleste tandlæger også kunne identificere deres foretrukne måde at praktisere på, i én af modellerne. God fornøjelse med læsningen.