Rekruttering - konflikter

De fleste kender til arbejdspladser, hvor en enkel medarbejder får lov til at bremse alle andre. Alle ved, at den ene medarbejder ikke er enig med ledelsen i hvilken retning virksomheden skal føres. Ligesom alle ved, at jobbet ikke er drømmejobbet for den person, der bremser virksomheden.


Af og til rejser spørgsmålet sig: "Hvorfor finder chefen sig i det?" Eller "Hvornår finder vedkommende sig et andet arbejde, der gør hende/ham glad?" Det er ikke altid et samarbejde starter med at være ude af kurs. Det kan godt udvikle sig over tid. Andre gange er det åbenlyst problematisk indenfor en uge.


Forkerte valg kan være dyre

Adskillige undersøgelser har gennem tiden vist, hvordan det koster alle former for virksomheder, ca. en årsløn i direkte- og indirekte omkostninger, at skifte en medarbejder ud. Uanset hvilken position medarbejderen har i virksomheden.


Derfor kan det betale sig at sikre sig, at det er de rigtige medarbejdere, der bliver ansat i virksomheden. Ligesom det kan betale sig, at gøre arbejdsforholdene så lækre, at klinikkens personale aldrig bliver fristet til at forlade klinikken igen.


Team, test eller noget helt tredje

Jeg kender ikke ret mange tandlæger, der er fabelagtige til at udvælge de rette kandidat, bland ansøgere til en åben stilling - mig selv inklusive. Derimod kender jeg mange teams, der er vildt gode til det, når de står sammen og hjælper hinanden.


En tandklinik er en virksomhed, hvor samarbejdet i teamet, er vanvittigt vigtigt. Hvis ikke teamet fungerer, fungerer klinikken ikke. Så simpelt er det, på godt og ondt.


Hvis kulturen i stillingsopslaget beskrives som "vi har det godt sammen", så er det iøjnefaldende, hvis ikke teamet er med til jobsamtalen. For hvordan kan vi finde ud af om "vi har det godt sammen", hvis ikke vi udvælger vores kandidater sammen. I denne situation er det oplagt, at teamet hjælper chefen.


Men hvad nu hvis klinikkulturen baserer sig på "høj faglig standar