Rekruttering - eksempel no.1

I denne uge har jeg tænkt mig, at give dig et eksempel på, hvordan man kan udforme et stillingsopslag, så det vækker opsigt hos de rette kandidater. Ligesom jeg kommer ind på, hvordan stillingsopslaget kan følges op, så samtalen føles autentisk og i overenstemmelse med de værdier, der er blevet kommunikeret i stillingsopslaget.

Oplevelsesdesign overført til stillingsopslag

Når mit team og jeg arbejder med markedsføring, salg og procesoptimering. Foregår det altid efter et princip om, at vi skal forsøge at overraske kunderne positivt, hele vejen gennem deres oplevelsesrejse med klinikken.


Så når vi hjælper tandklinikker med at udvikle deres kunderejse gennem klinikken. Handler det om at se på de forskellige interaktioner, der opstår mellem klinikken og kunden, der kan give tandklinikken mulighed for at give en positiv overraskelse. På den måde kan vi, sammen med klinikkens team, udarbejde en kunderejse, der er tilrettelagt ligeså præcist, som et manuskript til et teaterstykke, hvor alle involverede medarbejdere kender deres opgave.


Det er selvfølgeligt ikke et teaterstykke med indøvede replikker vi arbejder med i en tandklinik. Jeg tror ikke på, at manuskripter kan skabe autentiske, mindeværdige øjeblikke i en tandklinik. Det har jeg set alt for mange eksempler på ikke fungerer. I stedet arbejder vi med klinikkens vision, en fælles forståelse i teamet, rammer for oplevelsen og nogle fast definerede ressourcer, der kan bringes i spil. (Jeg ved det måske virker lidt diffust, du må have et eksempel på dette til gode i et andet blogopslag)


Den fagligt stærke tandklinik

For nogle måneder siden blev jeg spurgt, om ikke jeg kunne give feedback på et stillingsopslag for en tandklinik i "vandkantsdanmark". Stillingsopslaget var den sædvanlige smøre, som nærmest kunne være copy pastet fra 90% af alle andre stillingsoplag for tandlæger. (undskyld kære læser, hvis jeg provokerer unødigt her)


Da vi kunne konstatere, at teksten så ud til at skille sig ligeså meget ud i markedet, som en grå trabant i en russisk provinsby, spurgte jeg ind til nogle af de værdier, der knyttede sig til klinikken. Desuden talte klinikejeren og jeg om, hvad klinikken gjorde for personalet og hvad han mente, der gjorde klinikken unik. Samtalen endte med, at vi fik formet et helt andet stillingsopslag end det oprindelige. Herunder kan du se nogle af de overvejelser, der lå til grund for opslagets endelige udformning.


Vil du gerne have flere tips & tricks relateret til markedsføring, salg & klinikoptimering? Så følg min facebookside her.


Overskriften

Overskriften fokuserede på høj faglighed gennem massiv efteruddannelse.

Den skulle være direkte og "punchy" fordi det passede til den personlighedsprofil, klinikken søgte, til det team tandlægen skulle indgå i.


Overskriften til et stillingsopslag kan opfattes lidt som overskriften i en e-mail. De fleste e-mails bliver slettet uden at blive åbnet. Alene fordi overskriften ikke vækker interesse.

Det samme gør sig gældende med overskrifter i stillingsopslag.


Hvis klinikken har behov for et stort D i DISK profil kan en passende overskrift være: "Vil du spille i 1. divison eller 5. division?" Her vil en del stå af og slet ikke kigge videre - hvilket er ok, for så matcher personprofilen ikke stillingen.


Her håber jeg du kan huske nogle af konsekvenserne ved en fejlansættelse, som jeg skrev om i sidste uge.


Indledning - visionen

I indledningen fulgte vi op med en beskrivelse af, hvordan interesserede kandidater skulle forberede sig på, at rejse til udlandet en uge om året, for at tage en relativt krævende efteruddannelse. Dette for at få ansøgeren på det ønskede faglige niveau, som alle andre tandlæger havde i klinikken.


Uddannelsen ville starte allerede det første år i ansættelsesperioden. I klinikken ville tandlægen få en mentor tilknyttet, der allerede havde været gennem uddannelsen og implementeret sin viden. Mentoren ville hjælpe den nyansatte med at omsætte sin viden i klinikken og på den måde være med til at sikre en faglige udvikling i højt tempo.


Efteruddannelsen alene ville koste klinikken over 100.000,- dkr årligt i flere år fremover. Det nævnte vi ikke i stillingsopslaget, men nøjedes med at tilføre et link til uddannelsen. Ved at søge en lille smule på sitet, ville ansøgeren selv kunne finde den information. Ligesom en ansøger selv ville kunne konstatere, at der var handling bag ordene, når klinikken gav udtryk for at satse hårdt på høj faglig standard.

"Dont tell me - show me"

Dette var i mine øjne et unikt salgsargument og noget klinikken skulle råbe højt om, for at tiltrække sig opmærksomhed fra de rette kandidater.


Kulturen i tandklinikken

Herefter fortalte vi lidt om hvordan medarbejderne i klinikken havde en hel del aktiviteter sammen, som gav hele teamet en fabelagtig god kemi internt i klinikken.


Vi valgte bevidst ikke at vise nogen fotos fra klinikken, ud over nogle stemningsbilleder fra teamets fælles aktiviteter, kombineret med et portrætfoto af en medarbejder i forbindelse med et citat om hvor fedt det var at være ansat i lige præcist den tandklinik.


Oplevelsesdesign

Det skal siges, at klinikken jeg udførte opgaven for er lækker.... TOP lækker. Både i indretningen og ALT hvad man kan ønske sig af udstyr og digital teknologi. Det ville de fleste klinikker være tilbøjelige til at skrive om i deres stillingsopslag.


Hvorfor valgte vi så ikke at gøre det?

Det gjorde vi ikke, fordi vi ville sørge for, at skabe små øjeblikke med positive overraskelser. Selvfølgelig ville en ansøger kunne google klinikken og konstatere, at billederne så ret lækre ud. Men det er noget andet end at blære sig med det i et stillingsopslag.