Prisen er uholdbar

Opdateret: 1. aug.

Tandlæger elsker at være i kontrol.

Jeg er selv uddannet tandlæge, har praktiseret i 18 år og kender følelsen af, at jeg skal kende til alle detaljer i min virksomhed. Udfordringen er, at ønsket om kontrol ofte kommer til at stå i vejen for de ønskede mål med klinikken. Heldigvis kan man lære hvordan man skal håndtere denne udfordring.


Dette blogopslag handler om hvordan du kan opnå mere frihed, mindre stress og en højere profitabilitet, ved at arbejde med følelsen af kontrol.


Kvindehånd holder huskeseddel med teksten: "Don't forget"

Umenneskelige arbejdsforhold

I løbet af de sidste par uger har jeg hjulpet klinikker i 4 forskellige europæiske lande, med at finde måder de kunne optimere deres klinikker. Her blev jeg mindet om, hvordan vi som klinikejere og alment praktiserende tandlæger, igen og igen får placeret os i et hamsterhjul, der bare kører hurtigere rundt, uden at vi bevæger os fremad.


Mennesker uden forhold til dentalbranchen, der bliver sat ind i hvordan vi arbejder, beskriver de typisk arbejdsforholdende i en tandklinik som umenneskelige. Arbejdspresset er simpelthen så ekstremt og vedholdende, at det giver anledning til hovedrysten.


Sundhedssektoren har en "nul-fejls-kultur", Vores arbejdsprocesser kræver en ekstrem grad af præcision. Alle procedurer er så tidsoptimerede, at selv 3 minutters forsinkelse kan forfølge os i flere timer. Ligesom vi stort set ikke har tid til at puste ud eller restituere mentalt i løbet af en arbejdsdag.

Tænk bare på hvordan det føles, når klinikassistenten skal hente manglende materialer eller instrumenter for tredje gang på en formiddag.

Følg os på facebook. Her får du tips og tricks til hvordan din hverdag kan blive sjovere, mindre stressende og mere profitabel.


Presset på tandlægerne

Selvom alle faggrupper i en tandklinik arbejder under et ekstremt pres, er tandlægerne oftest de hårdest ramte. Ikke fordi vi har de fleste opgaver i klinikken, eller fordi vi bærer alt ansvar, men fordi vi aldrig holder fri.


Når tandlæger ikke sidder og