Fremtidens vindere

Mange siger, at patienterne, eller teamet er det vigtigste i en tandklinik.

Begge dele vil jeg godt opponere imod. Ikke fordi de ikke er afgørende vigtige for klinikken. Men jeg vil gerne sætte det hele lidt mere i perspektiv.Tandlæge

Uden tandlæge - ingen klinik. Tandlægen er en forudsætning for at der kan være en tandlægeklinik. Derfor er den vigtigste person i en tandklinik, efter min overbevisning, tandlægen. Husk - det betyder ikke, at de andre grupper ikke er vigtige. Det betyder "bare", at tandklinikken ikke kan eksistere uden tandlægen.


Derfor er det super kritisk, at tandlægen sørger for at passe godt på sig selv. Dels sit fysiske helbred, men i høj grad også det mentale. Hvis du har set de sidste 20 års selvmordsstatistikker, har du med sikkerhed konstateret, at tandlægerne ligger ubehageligt højt i statistikkerne. Ligesom depression og burnout er forholdsvist hyppigt forekommende blandt vores kolleger. Dette kunne godt indikere, at tandlæger overordnet set, ikke er alt for flinke til at passe på sig selv.

Er du?


Stresscoach Lars Nielsen og jeg tilbyder en forandring.

Tag med på rejsekursus, dybt ind i en af Umbriens gamle, fredede skove. I det renoverede kloster Eremito søger vi stilheden. Stilhed til fordybelse og til at finde glæden. Sammen med en ekspert i anvendt ledelse, samt en mindfulness, NLP og Life coach, tager vi dig på en rejse, hvor du får mulighed for at nulstille dit indre barometer.

Klik her for at se og læse mere.


Klinikkens team

Næst efter tandlægen kommer tandlægens team. Uden dit team omkring dig, er det umådeligt vanskeligt, at drive klinikken. Ikke at det ikke kan lade sig gøre, at udføre behandlinger uden dit team. Men at drive en klinik med overskud, kræver i dag et team.


Først på tredjepladsen kommer patienterne. For de vælger klinikken aktivt til eller fra. Hvis klinikkens koncept passer til et passende antal patienter, så har du også muligheden for at opbygge en virksomhed, der kommer til at vokse og trives fremadrettet.


Historisk klarede tandlægen sig alene. Han (for det var oftest en mand dengang) behandlede sine patienter alene og sørgede for alt omkring klinikken alene.

På et eller andet tidspunkt blev det klart, at det var mere effektivt, hvis tandlægen fik hjælp til arbejdet ved stolen, i laboratoriet og i receptionen. Til at begynde med, blev disse funktioner varetaget i fællesskab, i en fordeling mellem klinikassistenten og tandlægen.


Den øgede personalestab har gjort det tiltagende komplekst, at drive en klinik. Kompleksiteten går ud over overblikket og øger risikoen for, at klinikejeren står med for mange opgaver på sine egne skuldre.


Trænger du til at nulstille dit indre barometer? For en stund inviterer vi dig til, at glemme GDPR, NIR, personaleproblemer, rekrutering regnskaber, patienter og alt det andet, der påvirker og stresser i hverdagen. Se mere her.


Dentallaboratoriet

På et tidspunkt kom laboratorieteknikeren til. Det gav god mening, at lade en tekniker modellere, slynge og polere guldkronerne for tandlægen. For teknikeren aflastede tandlægen, så tandlægen kunne se flere patienter og udføre opgaver, som kun tandlægen kunne udføre. Alt hvad teknikeren kunne tage sig af, blev uddellegeret til teknikeren.


Klinikkens receptionist

På samme måde blev receptionisten introduceret. Receptionisten var enten en person uden tandfaglig baggrund, eller en klinikassistent, der kunne varetage receptionsfunktionen. Årsagen til at receptionisten blev introduceret, var fordi det gjorde tandlægen og klinikassistenten mere effektive ved tandlægestolen. Herved kunne tandlægen udnytte sine unikke kompetencer bedre og udføre flere behandlinger.


Tandplejeren

I Danmark er det nyeste medlem af det kliniske team (i de fleste klinikker) tandplejeren. Tandplejeren er ikke længere en nyhed, men den seneste person, der er blevet integreret i teamet omkring tandlægen. Ligesom klinikassistenten, tandteknikeren og receptionisten, er tandplejerens opgave, at flytte opgaver fra tandlægen, som tandplejeren kan tage sig af. Dette i et forsøg på, at gøre tandlægen, og dermed klinikken, så effektiv som mulig og derved udnytte tandlægens unikke kompetencer maksimalt.


Finansiel patientrådgivning

I USA har mange klinikker i adskillige år, arbejdet med "financial advisors". Dvs. personer, der er specialiseret i at præsentere patienterne for forskellige måder at betale for deres services hos tandlægen. De overtager typisk samtalen med patienterne når tandlægen har præsenteret behandlingsplanen for patienten og hjælper patienterne med at finde en passende måde, at financiere deres tandbehandling.


Jeg er ikke sikker på, at en finansiel rådgiver er en god ide i Danmark (eller USA for den sags skyld), men det er interessant at se hvordan der opstår flere og flere specialiserede områder, som aflaster og fjerner opgaver fra tandlægen, for at gøre tandlægen mere effektiv og profitabel.


Husk at følge min facebook side, hvis du vil have flere ugentlige råd, tips og tricks relateret til klinikoptimering, salg, service & marketing.

<