top of page

Tandplejerens aftalebog

Opdateret: 3. nov. 2020

Jeg går ud fra at du allerede arbejder sammen med en tandplejer - hvis ikke SKAL du begynde at søge en tandplejer NU! (For dig, der allerede arbejder med en tandplejer, kan du springe ned til næste overskrift: Mål for tandplejeren)Hvorfor?


Fordi dine patienter bliver behandlet bedre når klinikken har en tandplejer.

Fordi tandplejeren muliggør, at du kan koncentrere dig om at udføre de behandlinger du synes er sjovest.

Og fordi klinikken aldrig bliver en rigtig god forretning uden en tandplejer. Modsat mange tandplejeres opfattelse, er det ikke fordi de genererer omsætning, men fordi du kan fokusere på behandlinger, som du er den eneste kvalificerede til at udføre og som derfor bibringer klinikken en højere omsætning. Såfremt du arbejder optimalt sammen med din tandplejer.


Mål for tandplejeren

Forestil dig en håndboldkamp hvor spillerne har bind for øjenene og målene konstant bliver flyttet rundt. Hvordan kan spillerne vinde en sådan kamp?


Det er nøjagtigt det samme i en tandklinik. Hvis dit team ikke kender til målene, kan de ikke hjælpe dig med at score.


Hvis du har fulgt mig i længere tid, vil du vide, at jeg er ret glad for at sætte mål.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan klinikkens mål bør udspringe af klinikejerens vision. Du kan du læse mere om emnet her.

Du kan også downloade min gratis guide til at skrive din egen vision her.


Det er vigtigt, at din klinikdrift tager udgangspunkt i dine drømme og din vision, hvis den skal opnå succes. Det er sjældent en succes, at overtage andres måder at gøre tingene på 100%. Det vil føles falskt og påtaget og kommer aldrig rigtigt til at fungere. Det betyder ikke, at man ikke kan lade sig inspirere. Det er bare vigtigt, at tilpasse sine systemer til sin egen vision. Dette er mit udgangspunkt, når jeg hjælper klinikejere med at opnå større overskud og frihed til at nyde livet med en mindre arbejdsindsats.


Når du læser det følgende, er det derfor vigtigt, at du tænker din egen vision ind over mine udsagn. Tænk over hvordan du kan forme mine forslag, så de kommer til at passe til din klinik. Lav en handlingsplan og sæt et mål med en fast deadline for implementeringen. Hvis du har brug for hjælp til det, er du altid velkommen til at kontakte mig.


En normal tandplejers aftalebog


Bør bookes efter et daglig mål for omsætningen på 8.200 dkr.

Før du begynder at himle op om, at man på ingen måde kan sætte økonomsike mål op for måden vi arbejder med sundhed. Så regn lige på hvad det kræver, at en tandplejer når det mål... Med en fuldt booket aftalebog vel at mærke. Hvis du lader din tandplejer udføre undersøgelser, tandrensninger, ifb og PA behandlinger. Samtidig med at klinikken faktisk forsøger, at behandle alle patienter med en PA diagnose. Så vil du opleve, at det er meget realistisk at opnå denne omsætning.


Når du har fået pulsen ned igen, kan vi fortsætte med hvordan vi kan arbejde med tandplejerens aftalebog.

Tandplejrens aftalebog er relativt simpel, i og med, at tandplejeren ikke arbejder med så mange forskellige ydelser. Men hvis receptionistens forståelse af en perfekt aftalebog er en aftalebog fyldt med navne. Så er der potentiale for en katastrofalt dårlig udnyttelse af tandplejerens tid.


Enten opnår tandplejen ikke sit daglige mål for omsætningen. Eller også er hun så presset på tid, at hun ikke formår, at henvise den behandling patienterne har behov for til tandlægen. Det vil tynde tandlægens aftalebog ud og medføre en faldende omsætning for tandlægen. Idet tandlægen nu kræver flere "tandplejer-patienter" for at kunne diagnostisere nok tænder, til at fylde hullerne i aftalebogen med behandlinger til sig selv.


Hvis receptionisten derimod er bevidst om måden der skal bookes efter mål og samtidig har en forståelse for hvilke ydelser tandplejeren tilbyder. Så er der mulighed for at booke PA behandling på tidspunkter, der er hensigtsmæssige i forhold til tandlægens arbejdsopgaver på samme tidspunkt. Desuden er der en vis forskel i omsætningen mellem PA patienter og alm. us/tdr. patienter, der har indflydelse på den daglige omsætning.


For det tredje bør tandlægen have mulighed for at komme forbi tandplejeren, når der udføres undersøgelser. Dels for at kalibrere tandplejens evne til at behandlingsplanlægge. Dels for at forstærke tandplejrens autoritet og stemme i forhold til tandlægen overfor patienten. Det øger sandsynligheden for, at patienten accepterer behandling. Også de mere komplekse af slagsen. Selvom det ikke er tandlægen, der præsenterer behandlingsplanen.Er receptionisten oppe på beatet, har hun enda en forståelse for hvornår tandplejeren f.eks. skal lave status registrering, PA registrering, tage rtg, otp, IO scan, fotos og udfylde anamneseskema. På den måde kan receptionisten sørge for at booke på en måde, så tandplejeren har mulighed for at få hjælp til at være mere effektiv undervejs i sin behandling.


Hvis du gerne vil have din tandplejer til at henvise behandling mere hensigtsmæssigt til dig og opgradere tandplejerens evne til at sælge den rigtige behandling. Så vil jeg anbefale dig at sende din tandplejer på kurset: "Salgspsykologi 1.0" i september måned. Det er et af de få kurser, der er betalt tilbage indenfor 1 uge, hvis du giver tandplejeren lov til at implementere sin viden. Den typiske klinik:

 • Har intet system for tandplejeren.

 • Har tandplejere, der omsætter langt under medianen.

 • Eller har ekstremt kort tid pr. patient.

 • De har travlt - men er ikke produktive.

 • Patienterne bliver ikke behandlet optimalt.

 • Både pateinter og klinik ender med at tabe.


Optimering af tandplejerens arbejdsgang medfører:

 • Bedre behandlede patienter.

 • Glade og tilfredse patienter

 • Højere omsætning (uden øgede udgifter = gratis penge)

 • Mindre stressede medarbejdere

 • Mere tilfredse medarbejdere

Hvis vi kan holde patienterne hos tandplejerne, i deres regelmæssige indkaldeintervaller betyder det, at vi over tid vil kunne holde patienterne mere sunde. Derved sparer patienterne penge på tandbehandling, idet der generelt vil være et mindre behov for behandling.


Der er altså både fordele for patienternes sundhed og økonomi. Ligesom der er fordele for tandlægen, da du kommer til at arbejde mere med specialistopgaver og opnår en højere omsætning og overskudsgrad. Alene ved at opbygge en veldrevet og kontrolleret aftalebog for din tandplejer.


Hvis du vil have en mere profitabel klinik, der giver dig friheden til at nyde dit liv, frem for at dræne dine kræfter. Så tag med på market management kurset, der løber over 2x2 dage, hhv. 2 dage i Schweiz og 2 dage i København.


Tak fordi du læste med.

Glæd dig til næste uge, hvor jeg skriver om hvor hurtigt receptionen skal agere, hvis du vil sikre dig flest mulige nye patienter.

Hvis du vil være sikker på, at få en email påmindelse når der kommer nye opslag, skal du melde dig til bloggen. Det gør du ved at klikke på “login” i øverste højre hjørne og følge beskrivelsen. Jeg sender ingen spam eller reklame.


Har du spørgsmål til valg, vækst eller værdiskabende strategier i din klinik, er du altid velkommen til at tage kontakt til mig. Aktuelt hjælper mine kolleger og jeg klinikker i 6 forskellige lande.


I sidste uge lovede jeg mine trofaste læsere et tip, der kan reducere antallet af afbud og udeblivelser med 10-20%. Er du klar?

 • Giv patienterne en ny tid inden de forlader klinikken.

 • Sørg for, at de ved hvorfor det er vigtigt, at de kommer til den tid.

 • Giv patienten et aftalekort og en kuglepen, så de selv kan skrive aftalen op.

Når vi selv skriver vores aftaler, føler vi os instinktivt mere forpligtede til at overholde aftalerne. Tricket er mest effektivt, hvis patienten skriver tiderne og kan se sin egen håndskrift senere. Det føles mærkeligt de første par gange man giver patienterne en kuglepen og et aftalekort. Men efter kort tid vil du opleve, at patienterne generelt ikke virker overraskede. Tværtimod!

Det er simpelt, effektivt og gratis. Det hjælper patienterne og klinikken - hvorfor så lade være?

God fornøjelse.

Tandlæge Jesper Hatt mail@smiledesign.dk T: +45 61272228 Hattconsulting.com


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page