Tandplejerens aftalebog

Opdateret: 3. nov. 2020

Jeg går ud fra at du allerede arbejder sammen med en tandplejer - hvis ikke SKAL du begynde at søge en tandplejer NU! (For dig, der allerede arbejder med en tandplejer, kan du springe ned til næste overskrift: Mål for tandplejeren)Hvorfor?


Fordi dine patienter bliver behandlet bedre når klinikken har en tandplejer.

Fordi tandplejeren muliggør, at du kan koncentrere dig om at udføre de behandlinger du synes er sjovest.

Og fordi klinikken aldrig bliver en rigtig god forretning uden en tandplejer. Modsat mange tandplejeres opfattelse, er det ikke fordi de genererer omsætning, men fordi du kan fokusere på behandlinger, som du er den eneste kvalificerede til at udføre og som derfor bibringer klinikken en højere omsætning. Såfremt du arbejder optimalt sammen med din tandplejer.


Mål for tandplejeren

Forestil dig en håndboldkamp hvor spillerne har bind for øjenene og målene konstant bliver flyttet rundt. Hvordan kan spillerne vinde en sådan kamp?


Det er nøjagtigt det samme i en tandklinik. Hvis dit team ikke kender til målene, kan de ikke hjælpe dig med at score.


Hvis du har fulgt mig i længere tid, vil du vide, at jeg er ret glad for at sætte mål.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan klinikkens mål bør udspringe af klinikejerens vision. Du kan du læse mere om emnet her.

Du kan også downloade min gratis guide til at skrive din egen vision her.


Det er vigtigt, at din klinikdrift tager udgangspunkt i dine drømme og din vision, hvis den skal opnå succes. Det er sjældent en succes, at overtage andres måder at gøre tingene på 100%. Det vil føles falskt og påtaget og kommer aldrig rigtigt til at fungere. Det betyder ikke, at man ikke kan lade sig inspirere. Det er bare vigtigt, at tilpasse sine systemer til sin egen vision. Dette er mit udgangspunkt, når jeg hjælper klinikejere med at opnå større overskud og frihed til at nyde livet med en mindre arbejdsindsats.


Når du læser det følgende, er det derfor vigtigt, at du tænker din egen vision ind over mine udsagn. Tænk over hvordan du kan forme mine forslag, så de kommer til at passe til din klinik. Lav en handlingsplan og sæt et mål med en fast deadline for implementeringen. Hvis du har brug for hjælp til det, er du altid velkommen til at kontakte mig.


En normal tandplejers aftalebog


Bør bookes efter et daglig mål for omsætningen på 8.200 dkr.

Før du begynder at himle op om, at man på ingen måde kan sætte økonomsike mål op for måden vi arbejder med sundhed. Så regn lige på hvad det kræver, at en tandplejer når det mål... Med en fuldt booket aftalebog vel at mærke. Hvis du lader din tandplejer udføre undersøgelser, tandrensninger, ifb og PA behandlinger. Samtidig med at klinikken faktisk forsøger, at behandle alle patienter med en PA diagnose. Så vil du opleve, at det er meget realistisk at opnå denne omsætning.


Når du har fået pulsen ned igen, kan vi fortsætte med hvordan vi kan arbejde med tandplejerens aftalebog.

Tandplejrens aftalebog er relativt simpel, i og med, at tandplejeren ikke arbejder med så mange forskellige ydelser. Men hvis receptionistens forståelse af en perfekt aftalebog er en aftalebog fyldt med navne. Så er der potentiale for en katastrofalt dårlig udnyttelse af tandplejerens tid.


Enten opnår tandplejen ikke sit daglige mål for omsætningen. Eller også er hun så presset på tid, at hun ikke formår, at henvise den behandling patienterne har behov for til tandlægen. Det vil tynde tandlægens aftalebog ud og medføre en faldende omsætning for tandlægen. Idet tandlægen nu kræver flere "tandplejer-patienter" for at kunne diagnostisere nok tænder, til at fylde hullerne i aftalebogen med behandlinger til sig selv.


Hvis receptionisten derimod er bevidst om måden der skal bookes efter mål og samtidig har en forståelse for hvilke ydelser tandplejeren tilbyder. Så er der mulighed for at booke PA behandling på tidspunkter, der er hensigtsmæssige i forhold til tandlægens arbejdsopgaver på samme tidspunkt. Desuden er der en vis forskel i omsætningen mellem PA patienter og alm. us/tdr. patienter, der har indflydelse på den daglige omsætning.


For det tredje bør tandlægen have mulighed for at komme forbi tandplejeren, når der udføres undersøgelser. Dels for at kalibrere tandplejens evne til at behandlingsplanlægge. Dels for at forstærke tandplejrens autoritet og stemme i forhold til tandlægen overfor patienten. Det øger sandsynligheden for, at patienten accepterer behandling. Også de mere komplekse af slagsen. Selvom det ikke er tandlægen, der præsenterer behandlingsplanen.Er receptionisten oppe på beatet, har hun enda en forståelse for hvornår tandplejeren f.eks. skal lave status registrering, PA registrering, tage rtg, otp, IO scan, fotos og udfylde anamneseskema. På den måde kan receptionisten sørge for at booke på en måde, så tandplejeren har mulighed for at få hjælp til at være mere effektiv undervejs i sin behandling.


Hvis du gerne vil have din tandplejer til at henvise behandling mere hensigtsmæssigt til dig og opgradere tandplejerens evne til at sælge den rigtige behandling. Så vil jeg anbefale dig at sende din tandplejer på kurset: "Salgspsykologi 1.0" i september måned. Det er et af de få kurser, der er betalt tilbage indenfor 1 uge, hvis du giver tandplejeren lov til at implementere sin viden. Den typiske klinik: