top of page

Strategi for medarbejderrekruttering

Har din klinik en langsigtet strategi for at tiltrække medarbejdere?

I en tid hvor konkurrencen om kvalificeret arbejdskraft er intens, er det vigtigere end nogensinde at investere i employer branding. For tandklinikker betyder dette at skabe en arbejdsplads, der tiltrækker og fastholder de bedste tandlæger, tandplejere og klinikassistenter. Her er nogle nøgleelementer og tips til at styrke din kliniks employer brand:


Opslaget tager 2 minutter at læse - god fornøjelse.


Kvinder holder hinandens hænder hævet over hovederne og signalerer succes

Hvad er Employer Branding?

Employer branding handler om at skabe og kommunikere et stærkt image af din klinik som en attraktiv arbejdsplads. Det omfatter alt fra arbejdspladsens kultur til medarbejderfordele og karrieremuligheder. Et stærkt employer brand hjælper med at tiltrække topkandidater og øge medarbejdertilfredsheden og fastholdelsen.


Hvorfor er Employer Branding Vigtigt for Tandklinikker?

  1. Tiltrækning af Talenter: En attraktiv arbejdsplads tiltrækker de bedste kandidater. I en branche med mangel på kvalificeret arbejdskraft kan et stærkt employer brand være det, der skiller dig ud fra konkurrenterne og tiltrækker de rette kandidater til dine ledige stillinger.

  2. Fastholdelse af Medarbejdere: Når medarbejdere føler sig værdsatte og ser muligheder for vækst og udvikling, er de mere tilbøjelige til at blive i virksomheden.

  3. Forbedret Patientoplevelse: Tilfredse og engagerede medarbejdere leverer bedre patientservice, hvilket kan føre til højere patienttilfredshed og loyalitet. Hvilket medfører flere patienter, der accepterer den behandling, i anbefaler.


Tips til at Styrke Din Klinik's Employer Brand

1. Skab en Stærk Arbejdspladskultur

Fremhæv de værdier og den kultur, der gør din klinik unik. Skab et miljø, hvor teamwork, innovation og patientfokus er i højsædet. Del succeshistorier og dagligdags øjeblikke på sociale medier for at vise, hvad der gør jeres arbejdsplads speciel.


På facebook deler jeg løbende tips til effektiv rekrtuttering af medarbejdere. Klik på linket herunder og følg med, når jeg de kommende 3 måneder poster opslag om netop rekruttering.
2. Tilbyd Udviklingsmuligheder

Investér i dine medarbejderes karriereudvikling gennem efteruddannelse, workshops og mentorordninger. Udarbejd langsigtede efteruddannelsesplaner med dit personale. Ved at tilbyde kontinuerlig læring viser du, at du værdsætter deres faglige vækst og skaber et incitatment for at forblive en del af klinikkens team.


3. Konkurrencedygtige Fordele

Sørg for, at dine ansættelsesvilkår er konkurrencedygtige. Dette inkluderer ikke kun løn, men også fordele som et godt arbejdsmiljø, et passioneret team, sundhedsforsikring, pensionsordninger, fleksible arbejdstider, muligheden for at deltage i faglige konferencer.


4. Anerkendelse og Belønning

Anerkend og beløn dine medarbejdere for deres hårde arbejde og resultater. Dette kan være gennem formelle programmer som "Månedens Medarbejder" eller mere uformelle anerkendelser i hverdagen.


5. Aktiv på Sociale Medier

Brug sociale medier til at fremvise din kliniks kultur og værdier. Del historier om medarbejdere, fejring af milepæle og dagligdagens øjeblikke. Engager med potentielle kandidater ved at svare på kommentarer og spørgsmål. Sørg for at opmuntre dine ansatte til at dele deres oplevelser på deres sociale medier. På den måde når historierne om klinikken ud til mange flere fremtidige kandidater, med en profil, der minder om de værdsatte ansatte, der allerede er en del af dit team.


6. Feedbackkultur

Skab en kultur, hvor feedback er velkommen og værdsat. Brug medarbejderundersøgelser og regelmæssige samtaler til at forstå, hvad der fungerer godt, og hvor der er plads til forbedring. Implementér ændringer baseret på feedback for at vise, at du lytter og værdsætter dit teams input.


Eksempel på Implementering

En tandklinik, jeg arbejder sammen med, besluttede at styrke deres employer branding ved at fokusere på medarbejderudvikling og trivsel. De indførte månedlige efteruddannelseskurser, fleksible arbejdstider og en klar karriereudviklingsplan for alle medarbejdere. De delte regelmæssigt succesoplevelser og dagligdags øjeblikke på deres sociale medieplatforme, hvilket resulterede i en markant stigning i både jobansøgninger og medarbejdertilfredshed.


Værdien af en langsigtet strategi for medarbejderrekruttering

At investere i employer branding er en langsigtet strategi for medarbejderrekruttering, der kan give betydelige fordele for din tandklinik. Ved at skabe en attraktiv og støttende arbejdsplads kan du tiltrække og fastholde de bedste talenter, hvilket i sidste ende vil føre til en bedre patientoplevelse og en stærkere klinik.


Forbedringer kræver ledelse

Det er desværre ikke nok, at informere klinikkens ansatte om hvordan du ønsker forandringer skal implementeres. Du er nød til selv at gå forrest og vise vejen, træne de specifikke ændringer og forbedringer igen og igen, ligesom du er nød til at følge op og måle på de forandringer du ønsker gennemført. Ikke bare én gang, men løbende.... flere gange.


For at få det hele til at fungere i praksis kræver det effektiv ledelse. Ledelse i en tandklinik kan være udfordrende eller let som en leg, afhængigt af hvordan du griber det an. 🌟Klinikoptimering

Hvis du vil være sikker på at få adgang til næste uges opslag, så tryk på linket/boksen ude til højre og udfyld formularen (Det tager 5 sekunder), så får du en notifikation med et link, når jeg poster nyt indhold.
 

Tandlæge Jesper Hatt smiler

Tak fordi du læste med


Mange venlige hilsner

Tandlæge, konsulent & coach

Jesper Hatt


T: +41 78 268 0078"Hos Hatt Consulting forstår vi, at tandlæger og klinikejere har store drømme og mål for deres praksis. Vi er dedikerede til at hjælpe dig med at omsætte dine ambitioner til virkelighed gennem personlig rådgivning, skræddersyet online- og in-house kliniktræning.


Uanset om du ønsker at forbedre ledelsesfærdigheder, optimere klinikkens drift eller opbygge en enestående patientoplevelse, er vi her for at guide og støtte dig på din rejse. Vi tilbyder skræddersyede løsninger, der passer til dine unikke behov og mål.


Kontakt os i dag, og lad os sammen skabe en strategi og en handlingsplan, der hjælper dig med at nå dine drømme og skabe en succesfuld og bæredygtig klinik. Lad os arbejde sammen mod en fremtid, hvor du trives som tandlæge og klinikejer."

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page