Service beviset

Du kender sikkert oplevelsen af at komme ind på et hotelværelse. Første gang du er på toilettet, ser du hvordan det yderste blad på toiletrullen er foldet i en trekant. Har du nogensinde spekuleret over hvorfor rengøringspersonalet ulejliger sig med en så "ligegyldig detalje"? Eller har du måske enda oplevet ubehaget ved at registrere, at trekanten ikke har været foldet?


På de lidt mere eksklusive steder er badekåberne måske hængt op med en snor snoet omkring dem. På sengen ligger der en eller flere indpakkede chokolader på hovedpuderne sammen med håndklæder foldet som fabeldyr. Hen over sengen ligger er flere forskellige pyntetæpper kunstfærdigt og får sengen til at se mere eksklusiv og indbydende ud.. Det kan være der er stillet friske blomster frem med en isafkølet flaske champagne inklusive 2 glas, samt en håndskrevet personlig velkomsthilsen til dig.


Alle disse små detaljer, er det der kaldes service beviser. De er opfundet for at synliggøre det usynlige og på mange måder uhåndgribelige. Det dér ekstra, der gør at du kan have tillid til, at din serviceleverandør har styr på situationen og tænker ekstra meget på dig.


Det foldede papir på toiletrullen, er et bevis på, at rengøringspersonalet har gjort rent på badeværelset. Pyntetæpperne, chokoladen og fabeldyrene på hovedpuderne, er et bevis på, at hotellets maid har sørget for at skifte sengetøj og gjort værelset klar til dig. Champagnen og den håndskrevne hilsen, er beviser på, hvordan hotellets concierge har styr på hvornår gæsterne kommer og hvad de har brug for.


Det er ikke kun hotellerne, der benytter sig af servicebeviser. Hvis du skulle være den heldige ejer af et eksklusivt håndlavet ur. Vil der typisk følge en skriftlig servicerapport med uret når det har været hos urmageren. Når din bil har været til service, er den typisk blevet vasket og støvsuget. Flyver du på business class bliver du inviteret om bord før alle andre og på langdistance flyvninger får du et glas friskpresset juice eller et glas champagne før afgang.

Listen over servicebeviser synes nærmest uendelig lang når du begynder at kigge efter dem. Hvis du tror det er tilfældigt hvad og hvordan selskaberne anvender disse servicebeviser må du tro om. Der bliver årligt brugt ufatteligt mange ressourcer på at finde frem til hvilke servicebeviser, der vil have den største indflydelse på kundeoplevelsen i alle mulige forskellige virksomheder. Servicebeviser er nemlig med til at differentiere virksomheder og øge kundetilfredshed og loyalitet.


Problemet med servicebeviser er, at de hurtigt bliver opfattet som en selvfølge af kunderne og kopieret af konkurrenterne. Det stiller krav til yderen af den givne service. Når baren hæves skal den holdes dér kontinuerligt og forbedres. Derfor er servicevirksomheder nød til at finde på nye måder, at levere deres servicebeviser, for at blive ved med at have en konkurrencefordel.


Hvilke servicebeviser har klinikken allerede?

Selvom du måske ikke har tænkt bevidst over de klassiske servicebeviser i en tandklinik. Vil du sikkert nikke genkendende til følgende:

  • Kvitteringen på en betalt regning, som patienten får udleveret

  • Fornemmelsen af grus i munden efter tandrensningen.

  • Smagen af pudsepasta når klinikken forlades.

  • Fornemmelsen af den klistrede fluorlak efter en IFB.


Hvorfor er det her interessant for dig?

Hvis du gerne vil arbejde bevidst med måden din klinik bliver opfattet og omtalt af dine patienter, når du ikke er der (Dit brand). Så kan det være en meget god ide, at arbejde med dine servicebeviser.


Dine servicebeviser vil være med til at positionere dig = fortælle dine patienter en historie om hvilken form for klinik de er patienter i. Desuden er servicebeviser ofte en billig måde, at adskille sig fra konkurrenterne.

Det sjoveste er selvfølgelig at arbejde med nye og kreative måder, at tilføre klinikken service beviser (synes jeg). Men du behøver faktisk ikke være voldsomt kreativ. Du kan sagtens genopfinde dine eksisterende servicebeviser. Prøv bare at tænke over de servicebeviser jeg allerede har nævnt.


Regningspapiret

Kvitteringen for en betalt regning kan trykkes på papir med en højere vægt end standard papir. Du kan trykke et budskab på bagsiden af regningspapiret og evt. lade receptionisten folde kvitteringen og putte den i en lækker kuvert, inden den udleveres til patienten.


Tandrensningen

Jeg har tidligere advaret mod at anvende dufte i branding pga. den potentielle risiko for udvikling- eller udløsning af duftallergi (Også ved brugen af såkaldt æteriske olier).

Men du kan godt prøve at arbejde med forskellige smagsvarianter af din pudsepasta.

Hvis du er lidt kreativ og har lyst til at give patienten en oplevelse af individuelt hensyn, kan du tilbyde forskellige smagsvarianter. Du kan evt. tilbyde 2 hjemmelavede varianter med hhv. herbal eller whitening tandpasta blandet med pimpstenen. Hvis du tager ved lære af restauranter med en Michelin stjerne, kan du enda lave et lille show ud af det og blande pudsepastaen mens patienten kigger på. Du skal blot have din standard pudsepasta forberedt på en blandeplade. Derudover kan du anvende små prøvetuber med tandpasta, som man ikke kan få i supermarkederne (Swiss smile, Splat, Swissdent, Curaprox' nyere varianter, etc.). Når patienten har valgt sin ønskede variant, blandes produkterne sammen og anvendes efterfølgende til afpudsning.


Hvis i anvender en form for airpolishing device som f.eks. KaVo's profyflex eller W&H's Proxeo Aura, Kan i anvende pulver med den smag i synes repræsenterer klinikken bedst, eller lade patienten vælge hvilken