Rekruttering - eksempel no.2

Opdateret: 11. okt. 2021

I sidste uges blogopslag, gav jeg et eksempel på hvordan en klinik, med succes, havde udformet hele sin rekrutteringskampagne, så det vakte opsigt hos de rette kandidater.


I denne uge giver jeg et eksempel på, hvordan et stillingsopslag i udkantsdanmark kan udformes, så det tiltrækker de rette kandidater og samtidigt virker troværdigt.


Jeg vil gerne pointere, at jeg er meget stor tilhænger af ærlighed og transparens. Det er generelt en virkeligt dårlig ide, at skrive og gøre noget, der ikke er i overenstemmelse med virkeligheden. Det er forståeligt, at man kan have lyst til det i desperation. Det føles bare forkert for alle, ligesom det gennem historien er vist utallige gange, at løgn og bedrag altid kommer til at forfølge os på et senere tidspunkt. Så mit bedste råd til det er: Lad være!


Natur omkring tandklinik

Tandklinik i udkantsdanmark

For noget tid siden, læste jeg to fabelagtigt gode stillingsopslag.


Det ene var et opslag, der var super målrettet mod en nyuddannet tandlæge. Faktisk var det så godt, at jeg skrev en mail direkte til klinikken, bare for at rose dem for deres skriftlige kommunikation (Jeg synes vi mangler mere ros og anerkendelse i vores branche. Så når muligheden byder sig, forsøger jeg at samle den op)


Det andet opslag skilte sig ud ved at "sælge" alle de fantastiske fordele, der var i området. Der blev i særdeleshed lagt vægt på den storslåede natur og alle de oplevelser, man som enkeltperson og familie, ville kunne vinde ved at bosætte sig i området. "Markedsføringen" af klinikken var fabelagtig. Meget nicheorienteret og dermed iøjnefaldende, for den rigtige kandidat.


Nicheorienterede stillingsopslag

Jeg kender ikke umiddelbart klinikken eller klinikejeren. Så det følgende ville være min anbefaling til en jobsamtale. For jeg er sikker på, at klinikken får en ansøger eller to, med det gode stillingsopslag - selvom klinikken ligger meget langt fra motorvejen.


Et nicheorienteret stillingsopslag stiller større krav til jobsamtalen. For der skal helst være en god sammenhæng mellem det, der loves i stillingsopslaget og det ansøgeren oplever til samtalen.


Vil du gerne have flere tips & tricks relateret til markedsføring, salg & klinikoptimering? Så følg min facebookside her.


Rekrutterings-oplevelsen

Det giver sig selv, at man er nød til at gøre sig mere umage med hele rekrutteringsprocessen, hvis man har klinik i et område med rekrutteringsvanskeligheder. Her handler det ikke kun om selve stillingsopslaget, men om hele oplevelsen. Så lad os se hvilke touchpoints, der kunne være relevante her:

  1. Stillingsopslaget

  2. Email korrespondance

  3. Telefonsamtale

  4. Personlig samtale - indhold

  5. Rammerne om samtalen

  6. Klinikkens visioner og strukturer

  7. Onboarding program og process

  8. Integration i lokalsamfund

  9. Daglig ledelse

Stillingsopslaget.

I sidste uge gennemgik jeg relativt detaljeret, hvordan man kan arbejde med sit stillingsopslag. Følg linket her, hvis du vil læse eller genlæse blogopslaget.


E-mail korrespondance

Når hovedbudskabet i stillingsopslaget handler om det fede lokalmiljø og de mange fantastiske muligheder i naturen. Så er det vigtigt, at opretholde sin integritet i løbet af hele forløbet. Det betyder ikke, at enhver e-mail skal indeholde en masse detaljerede beskrivelser af naturen i området. Kommunikationen skal selvfølgelig også indeholde andre, for stillignen, relevante spørgsmål og svar.

Jeg mener dog, man bør sørge for, at holde linjen i stillingsopslaget og tilføre sine e-mails et lille tvist, der lugter en smule af de positive elementer fra stillingsopslaget. Optimalt bør hvert touchpoint kaste lys over en ny vinkel eller afsløre en ukendt lille detalje. Det giver lidt en effekt som når børn åbner en ny låge i julekalenderen.


Telefonsamtale

Ligesom i e-mail korrespondancen er det fuldt ud ok, at tale meget om faglige temaer, udstyr, forventinger til hinanden, lade ansøgeren beskrive sine styrker og svagheder, med de forskellige metoder, der er til det, osv. osv. Det er også vigtigt, igen at flette det primære "salgsargument" ind i samtalen. Man bør spørge ind til hvad der fik ansøgeren til at reagere på stillingsopslaget. Det leder formodentligt naturligt ind på hovedtemaet i teksten. I dette tilfælde det unikke nærmiljø og den fantastiske natur.


Personlig samtale - rammer og indhold

Når ansøger møder op til en samtale, er det selvfølgeligt vigtigt, at vise klinikken frem og tale om selve jobbet. Gennem den forudgående korrespondance, er der selvfølglig opnået en vis indsigt i de faglige kvalifikationer, forventinger til jobbet og personlige præferencer.


Det er særligt de personlige præferencer, der er interessante, at bide mærke i. Det er her den personlige relation kan udbygges. Det styrker muligheden for at finde den gode (eller dårlige) kemi mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Så med en forventning om, at klinikejer selv synes nærmiljø og natur er fantastisk. Med viden om, at ansøger synes det er dejligt at vandre i naturen. Bør man da udnytte muligheden og invitere til et gående møde - evt. i vandresko. Det vil være oplagt med et ganske kort stop over hos en af de lokale, som man får en sludder med.