top of page

Parodontose

Opdateret: 4. nov. 2020


PARODONTOSE

Har du parodontose kan det være dit immunforsvar, dine gener eller din forebyggende indsats, der er årsagen til problemerne. Vi har sammensat et overblik over dine behandlingsmuligheder. Man kan have parodontose uden at vide det, ligesom sukkersyge.


FOREBYGGELSE:

  • Undersøgelse – Det er vigtigt at vide hvordan din sygdom udvikler sig. Derfor bør der foretages en opmåling af tandkødet, DNA test af bakterierne i munden, røntgen undersøgelse og ud fra fundene sammensættes en behandlingsplan. Hvis ikke parodontose behandles kan du udvikle dårlig ånde, længere- og løse tænder, der kan ende med at falde ud. Det sker fordi knoglen omkring tænderne kan nedbrydes af sygdommen. En mere alvorlig følge af parodontose viser sig først efter længere tid - blodprop, slagtilfælde, sukkersyge, alzheimers, demens og lungeinfektioner.

  • Hygiejne – Tandbørste, tandtråd, mellemrumsbørster. Alt bør bruges for at holde bakterierne under kontrol.

  • Produkter der virker – Tandpasta, mundskyl, gel

  • Kost og tilskud – (Vitamin og mineraler)

BEHANDLING

  • Plak og tandsten. Fjernes professionelt med ultralyd, håndinstrumenter og Profypearls.

  • Det syge væv. Behandles med Laser eller kirurgi. Laser kan sterilisere det syge væv og stimulere en hurtigere og mere smertefri heling end konventionel behandling med kirurgi.

  • Ændring af bakterier (Laser behandling giver mulighed for at andre ikke-skadelige bakterier kan komme til, probiotika eller antibiotika/medicin kan bruges til at kontrollere hvilke bakterier, der skal erstatte dem man slår ned)

  • Kost og tilskud. Vi kan behandle parodontose udefra med vores professionelle udstyr. Hvis din krop ikke får de rigtige “byggesten” indefra, kan den ikke blive bygget ordentligt op igen. For at opnå en optimal modstandskraft mod sygdommen, er det vigtigt at se på kosten og evt. supplere med tilskud.

  • Et evt. rygestop er afgørende for succes. Hvis du ryger nedsættes blodets gennemstrømning i tandkødet med 50%. Da det er blodet, der heler kroppen er der en markant forøget risiko for infektioner og sygdomme i munden hvis du ryger. Få hjælp til at stoppe her.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page