Kritisk konvertering

Hvordan konverterer du dine leads?


Der er stor forskel på hvor meget klinikker får ud af deres investering i lead generering.

Øhhhh... hvad Lead generering - tænker du måske? Lead generering er typisk online markedsføring, der tiltrækker potentielle patienters interesse i en grad, så de udfylder en formular, for at få adgang til et tilbud. Klinikken får herefter en liste med data fra formularen, der er udfyldt. Typisk: Navn, telefonnummer og email adresse. Hvorefter klinikken kontakter patienterne og forsøger at få dem i aftalebogen.


Hvis din klinik bliver kontaktet af 100 patienter, der ikke har været i klinikken før. Hvor mange af disse patienter får så en tid i aftalebogen hos jer?

Antallet af patienter, der får en tid i aftalebogen, kaldes konverteringsraten. Det er et tal, der indikerer hvor dygtig din reception er, til at få interesserede patienter til at booke en specifik tid i din kliniks aftalebog.


Konverteringsraten

Der findes klinikker, der er super dygtige til at få patienter til at booke en tid i aftalebogen. De har typisk en konverteringsrate på 80-90%. Til sammenligning er mange andre industrier (Bank, forsikring, etc.) ekstremt tilfredse med en konverteringsrate på 20%. En konverteringsrate på 20% er i mine øjne for lav for en tandklinik. Hvis du betaler 450,- kr. for at tiltrække en patient gennem markedsføring, men kun formår at få hver 5. patient ind i klinikken. Så koster hver patient du får i aftalebogen 5x450,- dkr. = 2250,- dkr.


Den næste udfordring er så hvor mange patienter, der rent faktisk dukker op i klinikken på det aftalte tidspunkt. Dette er afhængig af 2 faktorer:

  1. Hvor godt et tilbud synes patienten der er givet? (Hvilken type patient tiltrækker kampagnen?)

  2. Hvor god har klinikken været til at "sælge" sig selv til patienten over telefonen?

Desværre passer en konverteringsrate på 20% meget godt med en del af de klinikker, der forsøger at booke deres leads selv. Hvis vi kombinerer ovenstående tal med et fremmøde af nye patienter på 70%. Betyder det, at prisen pr. patient i stolen ligger på 3.214,- dkr.


Ok. Men patienten er trods alt mødt op. Så patienten må formodes at blive i klinikken så længe, at prisen kan retfærdiggøres.... Måske. Det kommer helt an på hvor god klinikken er til at skabe en oplevelse, som tiltaler den patient, der sidder i stolen. Hvis ikke flertallet af patienter få en oplevelse, der giver patienterne LYST til at komme igen. Så b