top of page

Din VISION I

Opdateret: 3. nov. 2020

Lever du det liv du altid har drømt om?

Lever din familie, din ægtefælle, eller dine børn det liv de drømmer om?

Hvis ikke følger her en guide til at bringe dig/jer tættere på drømmen.


For at skabe det rette midset, synes jeg vi skal forblive i drømmenes verden lidt endnu.


Alice: Kunne du fortælle mig, hvilken vej jeg skal gå herfra? Filurkatten: Det afhænger af, hvor du skal hen. Alice: Det ved jeg faktisk ikke. Filurkatten: Så betyder det ikke noget, hvilken vej du vælger.

(Alice i eventyrland)


Ved du hvor du vil hen?

Ved dit team hvor du vil hen?


Du startede klinikken med en drøm. Hvad indeholdt den drøm?

Hvis du er i tvivl om hvordan din vision ser ud i dag, så læs med her og få inspiration til, hvordan du kan skrive din vision ned.

Hvad er en vision?

En vision er et ønske om, at forandre noget fra sin nuværende situation til en given fremtidig situation. Det vil sige, at en vision indeholder din beskrivelse af fremtiden, sådan som du ønsker den. En vision handler dermed om det/de mål du gerne vil opnå.


Visionen er super vigtig hvis du driver en klinik. Uden en vision for hvordan klinikken skal være i fremtiden, mangler du et fundamentalt ledelsesværktøj. Det er din klinik, dermed er det din vision, der er behov for. Hvordan vil du f.eks. ansætte medarbejdere, hvis du ikke er sikker på, at de deler din vision? Hvordan kan du være sikker på at de bliver, hvis de ikke kender din vision og kan spejle sig selv i den? Uden din vision bliver klinikken anonym og tiltrækker patienter tilfældigt. Hvis du vil markedsføre klinikken, bliver det enormt vanskeligt, for hvordan skal du gøre det? Hvad er formålet med din klinik? Er det optimal behandling den ene dag, god stemning den næste og hvide tænder den tredje dag?


Citat: "Hvis du bliver ved med at gøre, hvad du altid har gjort, vil du blive ved med at få, hvad du altid har fået".

Jack Canfield


Bemærk venligst, at en vision godt kan indeholde et element af økonomisk overskud. MEN en vision baseret på profit alene er en ubrugelig vision. Der skal med andre ord være noget mere substans.

Nedenfor får du hjælp til at udforme din vision.


Det er DIN vision!

Der er ingen andre end dig, der kan definere din vision. Hvis du er klinikleder- eller ejer, bør du arbejde med din vision. Med en soleklar vision kan du skabe retning for hele teamet. Hvis ikke du har en vision, ved ingen hvilken retning de skal gå. Når du har en vision, skaber du retning for dig selv og alle omkring dig.


Ja ja Jesper, det er alt sammen meget godt, men hvordan skriver jeg min vision?

Start her:

Personligt synes jeg du skal starte med at fokusere på hvordan du ønsker dit liv skal være UDENFOR klinikken. Mange kolleger synes det er noget pjat, da det jo alt sammen skal handle om klinikken. Men forestil dig hvad der sker, hvis alt handler om din klinik først? I det tilfælde kommer dit liv til at understøtte klinikken! Er det virkelig dét du ønsker dig?


Jeg anbefaler at du arbejder på din vision så den tager udgangspunkt i dit liv og ikke i din klinik. Klinikken skal helst understøtte dit liv, ikke omvendt. Alt for ofte ser jeg kolleger, der brænder ud, bliver frustrerede og deprimerede, fordi klinikken er blevet deres liv. Uanset hvor passioneret du er for dit arbejde, er klinikken ikke dét værd. Det handler alt sammen om, at skabe balance i dit liv.


På samme måde, som vi stiller patienterne spørgsmålet: "Hvordan kunne du tænke dig dine tænder skal være om 10 år?", bør du stille dig selv spørgsmålet: "Hvordan kunne jeg tænke mig min verden skal se ud om 10 år"


Starte med at stille dig selv nedenstående spørgsmål.

 • Hvilke værdier har du?

 • Hvad betyder virkelig meget for dig?

 • Hvordan kan du praktisk understøtte dine værdier?

 • Hvor bor du om 10 år?

 • Hvordan ser din bolig ud om 10 år?

 • Hvordan føles det at bo der om 10 år?

 • Hvem bor du sammen med om 10 år?

 • har du børn? Hvor gamle er de om 10 år?

 • Hvad laver dine børn om 10 år?

 • Hvilke fritidsaktiviteter har du om 10 år?

 • Hvilken fysik har du om 10 år? Vægt, BMI, puls, blodtryk?

 • Hvor har du rejst/Hvad har du oplevet om 10 år?

 • Hvilke evner har du opbygget om 10 år?

 • Hvilke stærke venskaber har du opbygget om 10 år?

 • Hvor meget privat gæld har du om 10 år?

 • Osv.


Nu har du gjort dig nogle overvejelser om dit privatliv og tænkt over hvordan du kunne tænke dig dit liv skal være om 10 år. Dernæst kan du se på hvordan dit arbejde / din virksomhed, kan understøtte dine ønsker for dit privatliv.

Skriv dine svar på papir

Skriv dine svar ned, som om det er i dag. F.eks. "I år 2029 er jeg 53 år gammel, jeg bor med min hustru på samme adresse som nu. Vi byggede den pool i baghaven vi havde drømt om i 5 år for 3 år siden blev vi færdige med..... etc."

Ved at beskrive dine besvarelser, som om det er i nutiden, bliver dine svar følelsesmæssigt meget mere relevante. Det bringer din vision til live i dig og skaber emotionelt brændstof til at arbejde videre med visionen.


Jeg håber du kan fornemme hvorfor jeg fokuserer på dit privatliv først. Hvis ikke vil jeg anbefale dig, at læse ovenstående igennem igen.


I mit næste blogopslag går vi videre med din vision. Vi ser på hvordan du kan bruge visionen for dit privatliv til at udforme visionen for din klinik.


Vil du være sikker på at få del 2 om visioner som ledelsesværktøj? Så meld dig til bloggen øverst i højre hjørne. Tryk på: "login" og meld dig til. Så får du en email når jeg sender nyt indhold ud på bloggen. Bare rolig. Du får ingen spam eller reklame fra mig (ud over en påmindelse om nyt indhold på bloggen)


Hvis du gerne vil arbejde mere fokuseret med at nå dine drømme, synes jeg du skal kontakte mig med det samme. Det koster ikke noget, at tage en snak om hvorvidt jeg kan hjælpe dig eller ej. Skriv en mail til: mail@smiledesign.dk


Venlig hilsen

Tandlæge

Jesper Hatt0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page