top of page

Den lækre klinik 01

Opdateret: 16. maj 2021

Jeg har tidligere skrevet om de 4 emotionelle arketyper. Da vi implementerede denne viden i vores klinik, oplevede vi stor glæde af den effekt den havde på vores relationer til patienterne.


Med udgangspunkt i de 4 arketyper, er det muligt, at designe en patientoplevelse i klinikken, som styrker klinikkens brand og øger sandsynligheden for, at patienterne accepterer vores anbefalede behandlinger.


Undervis dit personale

Personalet skal være fortrolig med at kunne identificere og kommunikere effektivt med de 4 arketyper. Hvis personalet træner disse egenskaber, vil de med sikkerhed opleve glæden ved, at kunne håndtere selv de mest besværlige patienter. De vil opleve hvordan disse patienter bliver mere rolige, venlige og mere hensynsfulde overfor deres omgivelser.Personalet kan ikke forventes at kunne huske de 4 arketypers karakteristika, efter at have hørt om dem en enkelt gang under et personalemøde. Det er noget, der skal italesættes og trænes igen og igen og igen. Indtil det er blevet en vane. Ligesom så meget andet.

Det er ikke vores viden der er udfordringen, men implementeringen af den.

I næste uge kommer jeg mere ind på hvordan man kan identificere de 4 arketyper i venteværelset.


Hvis du vil have hjælp med at træne dit personale, kan du sende mig en mail med en beskrivelse af dine ønsker her: mail@hattconsulting.com


klinikindretning

Du kan godt indrette din klinik på en måde, så den bliver emotionelt appellerende for alle 4 arketyper på en gang.

Selv-beskytteren

Tiltales af komfortable møbler, beroligende indretning og stille baggrundsmusik. Sørg for at klinikrummene er støjdæmpede, så man ikke kan høre hvad der foregår. Der er ikke noget mere nervepirrende for patienter (og særligt for de selvbeskyttende typer), at lytte til lydende af bor, ultralyd og evt. patienter, der giver udtryk for ubehag.Penge-typen

Hader tegn på affald og rod. De værdsætter alt hvad der er effektivt. Så sørg for at klinikken er ryddelig, pænt indrettet, udstråler renlighed og er velorganiseret. Der skal være pænt og rent, uden at det virker prangende (dyrt).

Sælger klinikken produkter - særligt til nedsatte eller lave priser, bør i sætte tydelige prisskilte op, så de kan ses af pengetyperne.

Hav tid til at tale med og lytte til pengetyperne. De værdsætter relationerne, der giver dem en følelse af "value for money".


Romantikeren

Nyheder og en eksperimenterende indretning tiltaler den romantiske type. De bliver tiltalt af anderledes musik og interessante billeder på væggene. Tegneserier, små bøger med jokes og sjove historier samt et akvarie med eksotiske fisk, er alt sammen elementer, der får denne type til at føle sig godt tilpas.

Har klinikken en IO scanner eller en fræsemaskine, er det en god ide, at sætte dem op, så de kan ses fra venteværelset. Tænk udstillingsmodel i særligt lys på en lille scene - det virker godt.


Opmærksomhedestypen

Kan lide det personlige touch.

De er vilde med takkekort, små gaver eller anerkendelser for at komme til tiden eller henvise patienter. Ligesom små personlige beskeder til dem i deres indkaldekort eller særligt udvalgte drikkevarer eller snacks, stillet frem til dem, fordi personalet kender deres særlige præferencer.

Kursusbeviser, der udstiller behandlernes særlige egenskaber, opfattes som tillidsskabende.

Sørg for at huske og adressere aktiviteter disse patienter har deltaget i, siden sidst de var i klinikken.Personalets og dit look

Sørg for selv at være emotionelt appellerende. Udvis selvtillid, kompetence, professionalisme og imødekommende venlighed. Lær at genkende de emotionelle typer og hvordan du bedst muligt adresserer dem.


Alle kan lide en ren og velplejet uniform - uanset arketypen.

Er uniformerne for "flashy" vil det få pengetypen til at rynke panden. Er de for neutrale, eller slidte, vil opmærksomhedstyperne træde et skridt tilbage.

Ikke for flashy og ikke for loose synes at være en gylden middelvej.


Kittel

Den klassiske hvide kittel er i denne sammenhæng ikke et dårligt valg. Den spiller på det professionelle image, er ikke for fancy eller for lousy. Velplejet og nystrøget, kan den sende alle de rigtige signaler til alle patientgrupper. Modsat en polo t-shirt eller kirurgisk orienteret løstsiddende tøj.


Fodtøj

Sko skal være hvide og VELPLEJEDE.

Overvej hvilket signal åbne sandaler med og uden hvide strømper sender. Det er generelt et skidt signal. Ligesom shorts eller tights - med mindre de er gemt under en lang kittel.


Afkodning af personlighed

Følg med i næste uge, hvor jeg beskriver hvordan du og dit personale, kan genkende de 4 emotionelle arketyper, når de er i klinikken. Herunder hvad du bør være opmærksom på, når du kommunikerer med dem.


Undgå at gå glip af næste uges opslag. Bliv medlem af bloggen. Det er gratis og giver dig samtidig adgang til samtlige tips, tricks og vejledninger på hjemmesiden.

  1. Tryk på "login" øverst i højre hjørne af siden og følg anvisningen, så får du automatisk en mail med et link direkte til det nyeste blogopslag en gang om ugen.

  2. Følg min facebook side, hvor jeg jævnligt poster tips og tricks til marketing, kommunikation og klinikdrift. Du kan følge linket til siden her.

Online

Hvis du gerne vil have flere patienter, der accepterer optimale behandlingsforslag, kommer jeg gerne til din klinik og træner hele personalegruppen. Bare rolig, vi taler sammen om hvad du ønsker at opnå, og hvordan det skal tilpasses din kliniks unikke kultur, inden jeg dukker op. Skriv til mig her: Mail@Hattconsulting.com og fortæl mig hvad du ønsker at opnå.


Du kan også gå til vores online kursusportal og læse om de kurser og workshops vi holder i løbet af 2021. Tak fordi du læste med.

Tandlæge

Jesper HattT: +45612722280 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page