Book nye patienter

Opdateret: 3. nov. 2020

Jeg går ud fra, at du har prøvet at ringe til "kundeservice" for et teleselskab, for at ændre noget i et telefonabonnement eller lignende?

De fleste teleselskaber har i årevis leveret noget nær verdens dårligste telefonsupport.



Først skal man vælge sig igennem 17 forskellige tast-selv menuer. Dernæst kan man få lov til at vente i minimum 20 minutter, før man får fat i en medarbejder, der ofte virker temmelig ligeglad og af og til henviser til et andet nummer, hvor man kan få lov til at vente endnu længere før man kommer igennem til en medarbejder.

Kan du genkende forløbet og følelsen af at være til grin på den måde?


Når vi ringer til kundeservice, for en hvilken som helst virksomhed, forventer vi at få hjælp her og nu. Vi forventer medarbejderen er interesserede i at løse vores problem på en venlig og imødekommende måde, hvor vi har en føles af, at der er tid nok til os.


Dit Bookingsystem skal kunne håndtere nye patienter i aftalebogen indenfor 3 dage.

Når nye patienter ringer til klinikken, har de en forventning om, at få hjælp NU! Selvfølgelig er der patienter, der har en længere tidshorisont end 3 dage, men en ret stor andel af dine nye patienter har et "attention span" på ca. 3 dage. Der er faktisk en ret stor andel af befolkningen, der ikke har noget overblik over deres egen økonomi. Hvis de ikke har et overblik over deres egen økonomi, hvor gode tror du så de er til at bevare et overblik over deres aftaler med tandlægen?


I følge en undersøgelse Nordea udgav i november 2018, havde 44% af voksne danskere under 40 år (730.000 personer) ingen opsparing!

 39% af alle voksne kendte ikke deres månedlige rådighedsbeløb.....

Det er 1.780.000 voksne danskere!

Kun 22% af voksne under 40 år mener selv, at de har et godt kendskab til deres privatøkonomi. Det er skræmmende få.


Når man læser videre i Nordeas rapport, fremgår det yderligere, at det især er voksne under 40 år, som ikke ved, hvad de har tilbage hver måned, når de faste udgifter er betalt. Det er halvdelen af denne gruppe (815.000) - Kvinder (980.000) er i højere grad end mænd (800.000) uvidende om, hvilket rådighedsbeløb de har hver måned.


Det er muligt du tænker: "Hvad har rod i økonomien med bookingsystemer at gøre?" Det er ganske simpelt. Hvor god tror du en person, der ikke har styr på sin egen økonomi og sit eget rådighedsbeløb, er til at holde styr på sine egne aftaler?


Online opmærksomhed


Jeg har lige startet et partnerskab med nogle ekstremt dygtige folk, der tiltrækker nye patienter vha. google kampagner. Vi får udelukkende betaling pr. patient, der reelt er interesseret i at blive kontaktet af klinikken. (Jeg skal nok komme ind på forskellene mellem de forskellige digitalemarketing platforme - men det bliver i et andet opslag).


Vi kan tiltrække den type patient klinikkerne ønsker, men vi kan ikke få patienten i stolen. Det er muligt, at anvende et callcenter, men de er bare ikke særligt dygtige til denne opgave i fht. klinikken. De bedste til denne opgave er klinikkerne selv - når de har den rette telefontræning. Men det kræver, at klinikken ringer til de interesserede patienter indenfor 20 minutter efter, at patienten har afgivet sine kontaktoplysninger! - Ja jeg var også chokeret over dette.

Min google ekspert Martin fortalte mig, at langt de fleste patienter, der søger efter en tandlæge på nettet forventer, at få kontakt med det samme - ellers finder de bare en anden tandlæge på nettet, der reagerer hurtigere på deres forespørgsel.


Du kender det garanteret fra dig selv, når du sidder og søger et produkt eller en service på nettet. Hvis siden loader for langsomt eller hjemmesiden er for vanskelig at finde rundt på. Tager det dig under 1 sekund, at forlade siden og søge videre andre steder. Hvorfor skulle en potentiel ny patient, som vi ikke har skabt en relation til endnu, være anderledes?


Hvis du ikke kan finde en tid til en ny patient i aftalebogen indenfor 3 dage, bør du overveje at arbejde på, at ændre måden din aftalebog er struktureret.


Stop din markedsføring


De fleste tandlæger påstår, at de har behov for nye patienter.

Alligevel er det de færreste, der har en struktureret metode til at tage imod de nye patienter.

Det virker ikke seriøst.

Hvis du ikke kan booke en ny patient i din aftalebog indenfor 3 dage, kan du ligeså godt lade være med at bruge penge på markedsføring.

Det er simpelthen spild af penge!


Husk: en ny patient i aftalebogen er en aftale, der kræver, at der er tid nok til at byde den nye patient velkommen og introducere patienten til klinikken.

For at give et ordentligt førstehåndsindtryk i en relationsdrevet klinik, tager det som minimum 1 time.

Hvis du ikke er interesseret i at udføre helhedsorienterede behandlinger og "bare" vil have så mange patienter gennem systemet som muligt, kan du sagtens nøjes med en kortere tid. Det er tiden du investerer i at lære dine patienters ønsker at kende, der giver dig muligheden for, at få lov til at varetage patientens samlede orale sundhed og udøve indflydelse på de valg patienterne træffer.


Tænk over det.


Det meste af vores markedsføring i dag er elektronisk.

En ny patient søger måske aktivt efter en tandlæge i dit område. Hvis den potentielle patient finder frem til dig via online anmeldelser og positiv omtale, er det vigtigt, at du kan imødekomme dette online førstehåndsindtryk med et telefonisk indtryk, der er i overenstemmelse med førstehåndsindtrykket. Hvis ikke det sker, vil patienten blive forvirret og forvirrede kunder køber ikke noget.