top of page

Optimale produkter til at rense aligners

Opdateret: 4. nov. 2020


I løbet af det sidste års tid har jeg talt med mange tandlæger, der har problemer med misfarvning af aligners. Oplever du af og til patienter, der har problemer med at holde deres aligners rene så læs videre her.

Den plastik Invisalign bruger til aligners er anderledes end den de bruger til Vivera.

Invisaligns smarttrack materiale er multilayered hvor hvert lag formodentligt har forskellige egenskaber. Invisalign er meget hemmelighedsfulde omkring deres smarttrack materiale og har adskillige patenter indenfor plastmaterialerne de anvender.

Vivera skinnerne består af det materiale Invisalign oprindeligt lavede deres aligners med. Vivera er fremstillet af én slags materiale. Vivera lader også til at være mere modstandsdygtig mod misfarvning end Invisaligns aligeners.

Som du sikkert har oplevet er aligners i kombination med karry, champagnebrus, cult/Redbull og lignende meget farvende produkter, en skidt idé. Farverne trænger ind i plastmaterialet og misfarver plasten ganske hurtigt. Rygning er ligeledes en skidt ide når man bruger aligners.

Alt hvad der misfarver tænder, misfarver også aligners. Bare mange gange hurtigere.

Det betyder ikke at patienterne nødvendigvis skal stoppe med at indtage farvende produkter. Jeg vil nok anbefale at begrænse indtaget hvis det er meget stort. Men der findes produkter, der kan rense skinnerne ganske effektivt.

Gennem de sidste 10 år har vi forsøgt et utal af produkter i jagten på et optimalt plejeprodukt, der kunne holde skinnerne rene. Alt fra væsker og skyllemidler skinnerne kunne dyppes i (én patient forsøgte sig med klorin i kombination med bagepulver!!! - dog uden effekt) til tandpastaer.

For ca. 5 år siden fandt vi ud af, at daglig børstning af aligners indeni og udenpå med Swissdent extreme tandpasta var meget effektivt. Optimalt i kombination med en Swissdent tandbørste.


Forklaring:

I Swissdent Extreme er slibemiddel erstattet af frugtenzymer, der nedbryder farestoffernes binding til tandoverflader. Denne enzymatiske nedbrydning lader også til at virke i aligners. Tandpastaen er uden skummemiddel og har en smag hen ad Zendium. Så de fleste vælger at bruge den på både tænder og aligners.

Grunden til at vi anbefaler Swissdent Extreme tandpasta med Swissdent colors tandbørsterne er, at børstehovedet har en størrelse, der er optimal til at komme ned i aligners. De fleste tandbørster på markedet har ekstremt store børstehoveder. Men Swissdents tandbørster er designet med et markant mindre børstehoved, der nemt kommer ind i det vanskeligste områder af munden og dermed også i aligners.

Forhandler:

Da vi opdagede Swissdent var der ingen forhandler i Danmark. Intet dentaldepot vi talte med var interesseret i at tage forhandlingen af produkterne. Så vi besluttede selv at importere produkterne. Vi har haft eksklusivitet på dansk import af Swissdent gennem de sidste 6 år. Produkterne sælges udelukkende til tandklinikker. Flere Invisalign udbydere forhandler i dag Swissdent produkterne, da de også har set fordelene ved produkterne.


Du kan selv købe produkterne online hos: www.swissdent.com0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page