top of page

Sådan får du en bedre dag i klinikken

Opdateret: 26. maj 2021


Morgenmødet

Holder i et morgenmøde hver dag inden første patient møder i klinikken?

Hvis ikke vil jeg stærkt anbefale dette - særligt hvis der er mere end én behandler i din klinik.

Skaber sammenhæng

Morgenmødet skaber en samlet start og en fælles retning for klinikken i dag.

Mødet giver alle i klinikken et overblik over dagens aktiviteter.

Hvis du holder et dagligt morgenmøde giver det en større grad af ro i klinikken.


I mit sidste blogindlæg nævnte jeg behovet for stramme rammer og effektive arbejdsgange. Morgenmødet er et af elementerne, der skaber disse rammer. Mødet gør det muligt for os at skabe dage, der forløber langt mere gnidningsløst end de sædvanlige kaotiske dage på en gennemsnitlig dag i klinikken.


Daglige udfordringer i en tandklinik

Tænk bare på, hvordan en enkelt akut patient kan ødelægge hele dagen, hvis patienten sættes til på det forkerte tidspunkt. Det skaber en kæde af udfordrende begivenheder. Vores aftalebog er oftest pakket så vi kan være mest muligt effektive. Når vi lige tager 5 minutter i slutningen af en planlagt tid og 5 minutter af den efterfølgende, opbygger vi en forsinkelse, som vi aldrig vil være i stand til at indhente. Dette vil irritere vores loyale patienter og påvirke deres opfattelse af vores klinik på en negativ måde.

Det er muligt at tiltrække en masse nye patienter ved at kunne tage imod akutte patienter med meget kort varsel.


Det er en klar og effektiv strategi for at øge væksten af klinikken.

Men det giver ikke rigtig mening, hvis vores bestræbelser på at tiltrække nye patienter skubber eksisterende patienter ud ad bagdøren.


Gør jer selv succesfulde

Morgenmødet giver os mulighed for at skabe vores egen succes. Ved, blandt andet, at planlægge de bedste steder for akutte patienter som et TEAM. Vi kommunikerer på en sådan måde, at alle på holdet ved, hvornår, hvem og hvorfor vi har åbent for akutte patienter.


Udgangspunkt for at nå i mål

Mødet er med til at sikre ansvarlighed for de forkellige daglige mål for klinikken.

Over kort tid skaber det forudsætningen for, at vi nemt kan nå vores diagnostiske mål, behandlingsmål, økonomiske mål, osv.


Der kommer altid patienter til klinikken, der ikke har fået udført den anbefalede, fagligt bedst tænkelige behandling. De er bedst tjent med at vi er 3 skridt foran dem og på forhånd forberedt på:

  • Hvad der bør behandles

  • Hvordan vi skal behandle

  • Hvorfor vi skal behandle

Kombineret med viden om alle de andre ting, der foregår i patientens liv, kan vi bedre møde patienterne i øjenhøjde og hjælpe dem med at få den optimale behandling til at passe ind i deres liv.


Alt dette bliver meget lettere, når vi ved, hvilke patienter vi skal være forberedt på at møde i løbet af dagen.


Morgenrutine

En morgenmøde bør ikke vare længere end 5-10 minutter. For at understrege, at det er et effektivt møde, anbefaler jeg, at alle deltagere stiller sig op omkring en skærm med dagens aftalebog åben.


Det er obligatorisk for alle i klinikken at deltage.

Det er ikke et forum for small talk eller en detaljeret gennemgang af hver enkelt patient.

Det er kort, hurtigt og præcist.

Hvis der er noget, der skal drøftes for at blive løst. Bliver det noteret af lederen af morgenmødet, som vil tilføje emnet til dagsordenen for det næste personalemøde.

Morgenmødets leder

Jeg anbefaler at lade receptionisten lede morgenmødet.

Sørg for at have en fast standard for morgenmødet, så receptionisten kan styre mødet ensartet hver dag.


Receptionisten skal have overblikket over dagen og er den person, der er ansvarlig for at booke patienter i henhold til vores retningslinjer og produktionsmål. Dette kræver, at vores receptionist kender klinikejerens vision og mål. For at kunne levere de bedste resultater, skal vores receptionist (og alle i teamet) kende og have ejerskab til vores vision for tandklinikken.


Klinikledelse

For at sikre receptionisten opfylder vores ønsker og stræber efter at nå de mål vi har sat os. Bliver vi nød til at mødes med vores receptionist en gang om måneden. Her gennemgår vi målene og sammenholder dem med klinikkens aktuelle performance. I samarbejde med receptionisten lader vi receptionisten udarbejde planer for at nå og overgå målene.


Hvis du vil have en pdf fil med et eksempel på en dagsorden for et morgenmøde, kan du logge dig ind på din brugerprofil og downloade den fra denne side.

Er du ikke medlem endnu, kan du gratis at melde dig til. Klik på linket i øverste højre hjørne og følg vejledningen.

Som medlem af bloggen modtager du en email en gang om ugen med det nyeste opslag. Ligesom du har adgang til adskillige gratis guides og vejledninger, som du finder på hjemmesiden.


Få et gratis råd

Jeg brænder for at hjælpe mine kolleger til at få en bedre hverdag. Så hvis du har et spørgsmål, eller ønsker du at få et råd eller to omkring driften af din klinik, er du altid velkommen til at kontakte mig direkte. mail@hattconsulting.com

Mange venlige hilsner

Tandlæge

Jesper HattT: +41 78 268 00 78

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page