top of page

Har du tid nok?

Opdateret: 4. nov. 2020


Oplever du ofte en følelse af at have for mange opgaver og for lidt tid?

Du er bestemt ikke den eneste!

Vi lever i en tiltagende kompleks verden. Der er konstant kamp om din opmærksomhed. Patienter, personale, offentlige myndigheder, forsikringer, special tandlæger, familie, sociale medier, tv, fritidsaktiviteter, personlig træning, osv, osv.

Hvis du vil have mere tid er du nød til at tage den.

Jeg ved godt det lyder simpelt.

Du er bare den eneste der ved hvad der er vigtigt for dig.


Jeg vil anbefale dig at tage en hel dag fri fra alt. Brug tid på at reflektere over hvad der er vigtigt for dig. Sørg for at have en notesblok ved hånden.

Skriv ned hvad der er vigtigt for dig og hvordan du gerne vil have din hverdag til at fungere. Ikke kun nu men også om 1 år og evt. om 5 år.

Når du har fået skrevet en rå skitse med dine ønsker har du mulighed for at udarbejde en plan. Englænderne kalder det "reverse engineering". Når du ved hvad du vil opnå kan du gå baglæns og afdække hvad du har brug for at gøre for at nå dit mål.

Sørg for at være ultra konkret i din beskrivelse.

Et eksempel kunne være: "Facebook mellem 16.30-17.00" (Husk at holde dig til din egen plan!)

Et godt råd.

Ønsker, der ikke skrives ned er drømme!

Ønsker, der skrives ned er planer!

Kan du se forskellen?

Sørg for at skrive dine planer ned. Sørg for at prioritere og vær realistisk. Det er fint at ville nå en masse. Hvis du har for mange planer drukner du igen i for mange opgaver og for lidt tid.

Du er lederen i dit liv.

Er du gift bliver det lidt mere komplekst.

Har du børn er du også leder i dit eget hjem (børn er fantastiske til at uddanne dig som leder)

Er du leder af en klinik har du yderligere øget kompleksitet.

Jo flere ledelsesroller du har, jo større bliver behovet for struktur. "Det kan du sagtens sige" tænker du måske. Lad mig afsløre for dig, at struktur ikke har været nemt for mig. Jeg har en personlighed, der ikke har det nemt med at skulle affinde sig med faste rammer. Men som leder har jeg været nød til at erkende behovet for struktur og faste rammer. Jeg har opdaget hvordan jeg bedre kan føle mig fri og kreativ når jeg har faste strukturer omkring mig. Realiteten er nemlig at struktur og rammer frigør tid og øger sandsynligheden for at nå dine mål.

Hvis du har brug for hjælp til at få mere tid, mindre stress og nå dine mål. Så send mig en mail på: mail@hattconsulting.com

Mange venlige hilsner

Tandlæge

Jesper HattT: +41 78 268 00 780 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page