top of page

Skab resultater

I sidste uge skrev jeg om hvordan overspringshandlinger igen og igen sniger sig ind i vores liv og forsinker- eller forhindrer os i, at opnå de resultater vi ønsker at opnå i vores liv og i vores klinikker.


I denne uge giver jeg dig 1 konkret tip til at undgå de simple overspringshandlinger, som jeg skrev om i sidste uge og 2 konkrete tips til, hvordan du kan gøre det nemmere, at undgå de komplekse overspringshandlinger.

Fik du ikke læst sidste uges opslag om overspringshandlinger, kan du trykke på linket her: https://www.hattconsulting.com/post/overspringshandlinger


Hvis du vil være sikker på, at få gode tips og tricks til at gøre din hverdag bedre i klinikken. Skal du melde dig til bloggen.

Bare tryk på knappen herunder og følg instruktionerne.
Kvinde sidder i en lænestol og læser i en bog, med udsigt til vand

Gør det svært

De simple overspringshandlinger

Lad os springe lige ud i det og følge op på sidste uges opslag,


Når vi er så forfaldne til at stå og kigge på vores smartphones, er det fordi app udviklerne har et ønske om, at binde vores opmærksomhed. Den nemmeste måde at komme omkring denne udfordring er, at gøre det svært overhovedet at bruge sin egen smartphone. Lås den inde bag en låge med en hængelås med en talkode, der kræver 5 cifre for at du kan åbne låsen. Det tager tid. Dermed er det besværligt og på den måde bliver du ikke fristet.


"Jammen hvad nu hvis nogen skriver eller ringer til mig? Hvad nu hvis der kommer en vigtig notifikation? Hvad nu hvis....."


Før du går i panik, så prøv lige at tænke dine overspringshandlinger igennem. Hvis en person, der er vigtigt i dit liv VIRKELIGT har brug for dig, så kan vedkommende med sikkerhed finde ud af, at ringe direkte til klinikken. Om ikke andet finder de hurtigt ud af, at du ikke svarer din telefon i et bestemt tidsrum.


Forestil dig hvad der sker, hvis du lægger en sprøjte med heroin foran en tidligere heroin misbruger... Det er næsten umuligt, for en tidligere misbruger, at holde sig væk fra sådan en sprøjte.


Det er grundlæggende det samme problem vi har med vores smartphones. De giver os en momentan fornemmelse af velkendt glæde eller lykke, når vi bruger dem.

Så gør det svært for dig selv, at bruge din telefon. Lås den inde et sted, hvor det er svært at få fat i den, når du vil undgå overspringshandlinger.


Hvis du stadig synes det er svært at forestille dig hvordan du kan gøre det, kan jeg kun anbefale dig, at læse bogen "The 4 hour work week"


Penge i en vase, hvor en plante skyder op

Det samme princip kan du bruge, hvis du vil spare penge op! Gør det pisse svært, at hæve eller overføre penge fra din opsparingskonto, til din forbrugskonto. Når det er svært gider vi ikke bruge energien på aktiviteten. Så er det nemmere, at søge sig "lykke-fix" et andet sted.


De komplekse overspringshandlinger

Her er det en smule mere vanskeligt. Mest fordi det kræver, at vi selv er opmærksomme på, hvad der er en kompleks overspringshandling.


Når vi står i en situation, hvor vi får lyst til, bare at gøre det vi plejer, er det en god ide, at tænke over hvad vi taber, ved at gøre som vi plejer. Frem for at smøge ærmerne op og gennemføre den ønskede (og ofte besværlige) forandring, er det nemlig super nemt, bare at gøre det sædvanlige.


Tip no. 1

Mennesker er generelt mere tilbøjelige til, at forsøge at undgå tab, frem for at søge en gevinst. Udfordringen er, at de fleste forandringer bliver "solgt" på basis af de forbedringer de vil medføre.

Det virker bare ikke ligeså godt, som hvis vi bliver konfronteret med det tab, som vores komfortzone medfører.


Næste gang du hellere vil behandle patienter, frem for at gennemføre personalemøder eller bruge 4 timer på at træne dit personale. Så prøv lige at tænke over, hvor besværligt det bliver, at skulle tiltrække en ny medarbejder og dernæst træne denne i 5 år, for at medarbejderen bliver ligeså god, som den medarbejder, der får lyst til at forlade din klinik, fordi arbejdsmiljøet lider under, at der ikke gennemføres personalemøder.


Kan du mærke forskellen?

Det er ikke så rart vel? Heri ligger der en stærk driver, som kan hjælpe med, at holde os på rette spor, når vi skal udføre noget action. Frem for at ty til overspringshandlinger i stedet.


Der er en række andre ting, som man kan gøre, for at skabe bedre betingelser for, at forbedre arbejdsmiljøet, omsætningen, patienttilfredsheden, arbejdsglæden, mængden af personlig frihed osv. osv.

Det vil dog kræve en hel bog, at beskrive alt hvad du kan gøre. Det kunne jeg selvfølgelig overveje. Men inden jeg kaster mig ud i et sådant projekt, kan du selvfølgelig bare deltage i det kursus, som jeg holder med Sussanne Wexø om balance i tandlægelivet. Her ser vi meget nærmere på, hvordan vi kan skabe den hverdag vi ønsker, så vi undgår det, som irriterer os og suger på arbejdsglæden.I de kommende uger skriver jeg mere om, hvordan vi kan skabe rammer, som får vores ansatte og kolleger til at ville give den mere gas, tage ansvar og ejerskab for klinikken. Så vi kan skrue ned for stressniveauet og slappe lidt mere af - uden at det på nogen måde går ud over os selv eller klinikken.


Hvis du vil være sikker på, at få gode tips og tricks til at gøre din hverdag bedre i klinikken. Skal du melde dig til bloggen.

Bare tryk på knappen herunder og følg instruktionerne.
Tip no. 2

Det sidste tip for i dag er simpelt! Forskning viser, at mennesker, der tilgiver sig selv, når de er faldet i gryden med overspringshandlinger, faktisk er bedre til at undgå overspringshandlinger generelt. Det betyder altså, at vi kan forbedre vores evne til at fokusere og implementere forbedringer, hvis vi kan tilgive os selv, når vi fejler i forsøget.


Det er da rart at vide ikke? Så tilgiv dig selv når du opdager du har udført en overspringshandling og fokuser på hvordan du kommer tilbage på det ønskede spor igen.

Tandlæge Jesper Hatt i lyserød skjorte smiler

Vi ses i det næste blogopslag.


Mange venlige hilsner

Tandlæge & konsulent

Jesper Hatt


T: +41 78 268 0078"Hos Hatt Consulting forstår vi, at tandlæger og klinikejere har store drømme og mål for deres praksis. Vi er dedikerede til at hjælpe dig med at omsætte dine ambitioner til virkelighed gennem personlig rådgivning, skræddersyet online- og in-house kliniktræning.


Vores erfarne team af eksperter, inden for tandlægebranchen, er specialiseret i at støtte tandlæger og klinikejere med at opnå succes på deres egne præmisser. Vi tror på at du kan skabe en stærk forbindelse mellem dine personlige værdier og din klinikvision, så du kan opnå balance og trivsel i både dit personlige og professionelle liv.


Uanset om du ønsker at forbedre ledelsesfærdigheder, optimere klinikkens drift eller opbygge en enestående patientoplevelse, er vi her for at guide og støtte dig på din rejse. Vi tilbyder skræddersyede løsninger, der passer til dine unikke behov og mål.


Kontakt os i dag, og lad os sammen skabe en strategi, der hjælper dig med at nå dine drømme og skabe en succesfuld og bæredygtig klinik. Lad os arbejde sammen mod en fremtid, hvor du trives som tandlæge og klinikejer."

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page