top of page

Invisalign - kliniske udfordringer

Opdateret: 3. nov. 2020Har du lagt mærke til, at Invisalign har opdateret ClinCheck editoren online?

Hele offline program platformen er blevet flyttet online. Så nu behøver du ikke længere opdatere din software på alle de forskellige computere du arbejder på. Du kan tilgå Clincheck editoren fra din iPad og redigere direkte derfra.

Det er ikke kun den grafiske brugerflade, der er blevet forbedret. Der er kommet væsentligt flere funktioner. Du har nu mulighed for at se okklusionen før og efter og dermed kontrollere om måden dine virtuelle modeller er sammensat på faktisk er korrekt.

Det er desuden ret godt at kunne kontrollere hvor de okklusale kontakter ender hvis clincheck og real behandling stemmer overens.

Et lille klinisk fif til de brugere, der ikke nørder vildt meget med individuel placering, kipning, torque, transletering, osv. Hvis du finder bolton analysen frem, kan du se hvor bred hver enkelt tand er. Det er nyttigt hvis du planlægger IPR, idet du kan tilpasse din IPR så du får mere symmetriske tænder. Dette er særligt nyttigt hvis du, som jeg, arbejder med smiledesign og restorativ behandling af dine patienter.

Selvom ClinChecket gør det nemt at overskue en ortodontisk behandlingsplan, fritager det ikke behandleren fra at tænke selv. Husk, at enhver kraft består af en agonistisk og en antagonistisk kraft. Hvis du f.eks. planlægger at bruge UK som forankring (klasse II elastiktræk) ved posterior flytning af tænder i OK. Bør du holde øje med evt. utilsigtet palatinal kipning af OK fronten. Idet trækket i OK aligneren påvirkes af elastikkerne. Dette kan f.eks. imødekommes ved at bruge en knap på 3'erne frem for en hook i skinnen.

Hvis du vil have hjælp til dine ClinChecks er du velkommen til at kontakte os på mail@smiledesign.dk

Du kan også læse mere om vores "treatment planning service" her

Mange venlige hilsner

Tandlæge

Jesper HattT: +41 78 268 00 780 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page