top of page

Få et bedre team

Opdateret: 27. maj 2021

Hvorfor sker der ikke noget?

Har du oplevet at deltage i et fantastisk kursus. Hvordan du fuld af begejstring er kommet tilbage til klinikken med ønske om, at implementere det lærte. For efter 2-4 uger, at opdage hvordan ingen af dine ønsker er blevet til virkelighed?

Modstand mod forandring

Kender du til følgende scenarie? Klinikejeren har været på kursus og fortæller entusiastisk om de fantastiske forandringer, der skal finde sted. I den modsatte ende af lokalet sidder den ældste klinikassistent og beroliger den yngste med, at de bare skal lade som ingenting. 14 dage senere er chefens entusiasme forsvundet og dagligdagen kan fortsætte som den plejer.

80% af af alle sociale grupper er modstandere af forandring. Så det er op ad bakke når vi skal indføre forandringer i vores klinikker. Det betyder ikke, at vi skal give op på forhånd. Men acceptere, at forandringer kan være vanskelige og tidskrævende. Nedenfor vil jeg give et par tips til at få en forandringsparat virksomhedeskultur.

Er rammerne i klinikken på plads?

Udgangspunktet for mine anbefalinger, baserer sig på en tro på, at alle vores medarbejdere, arbejder hårdt på at løse deres opgaver så godt de overhovedet kan.


Udfordringen er ofte, at vi, som ledere, ikke har været gode nok til at sætte rammerne for opgavernes udførsel.

  • Ved receptionisten f.eks. hvad vi mener er vigtigt at tale med potentielle nye kunder om i telefonen?

  • Ved de hvorfor det er vigtigt at lytte efter årsagen bag årsagen til opkaldet?

  • Er de klar over hvor stor en forskel de kan gøre i det første møde over telefonen?

Hvis personalet ikke har et helt klart overblik over deres opgave og rammerne for at udføre opgaven, er de dømt til at fejle i vores optik.

Men ofte løser personalet faktisk opgaven optimalt, ud fra deres egen fortolkning af målene med opgaven.


Gå ikke glip af de nyste opslag på bloggen - det er gratis at blive medlem af bloggen. Du skal blot trykke på login øverst i højre hjørne og følge anvisningerne. Så får du adgang til en masse gratis tips, tricks, guides og manualer her på siderne. Ligesom du hver uge modtager en email med et link til det nyeste opslag.

Træd i karakter som leder

Når vi har en klar vision for vores klinik og vores privatliv, har vi en leders pejlemærker. Vi kan udstikke en retning andre skal- og ønsker at følge. Det er vores klinik og vores vision. Det er os der er lederen.

Sørg for at træde i karakter som leder.

Sørg for at have en meget enkel og tydelig vision, som kommunikeres ofte i både skrift og tale.

Tid til træning

Sæt tid af én gang om måneden eller én gang pr. kvartal til at træne teamet. Jeg anbefaler at bruge 4 timer fra kl. 8-12, hvor telefonsvareren er sat til og hoveddøren er låst. Det er kursus-tid for hele personalet.

Hvad skal trænes?

Det kan være nye teknikker behandlerne har lært på et kursus vi ønsker at implementere. Det kan være kommunikationsevner, markedsføringstiltag, klinikassistent-kompetencer (aftrykstagning, panorama røntgen, vedligeholdelse af udstyr, udvikling af nye systemer for instrument håndtering, 4-hændig træning, cad/cam stain & glaze.


Alt kan trænes og forbedres. Det kræver dog, at vi som ledere, har forberedt os og har et struktureret program for dagens 4 timer.

Hvem skal undervise?

Som chef har vi ofte en idé om hvordan vi ønsker en opgave udført. Det KAN betyde vi selv skal undervise og motivere vores team.

Det kan være en klinikassistent, der for eksempel ved hvordan der tages optimale aftryk eller digitale scanninger. Hun kan så undervise det øvrige personale i opgaven inklusive tandlæger, tandplejere og receptionister.

På denne måde anerkender vi klinikassistentens kompetencer og giver de øvrige personalegrupper mulighed for at opnå samme anerkendelse.

HUSK AT ROSE MEGET I AL OFFENTLIGHED. Alle mennesker ønsker at blive set, hørt og anerkendt. Det motiverer alle enormt meget til at blive bedre, når man kan opnå reel ros og anerkendelse.

Hvis det går lidt trægt med at genneføre forandringer gennem træning, eller man ikke selv har det godt med at træde i karakter, som underviser. Kan man vælge at hyre en konsulent til at løse opgaven for sig. Her er det, efter min mening, vigtigt at få en aftale om follow up, senest 4 uger efter træningsforløbet. Det kan være digitalt, telefonisk eller ved fremmøde. Alt efter kompleksiteten af stoffet og opgaven, der skal løses. Eller klinikkens temperament, filosofi og workflow.


Vær blandt de første, der får adgang til vores workshops og kurser når de bliver annonceret. Som medlem af bloggen, får du links til de nyeste kurser, gratis tips, tricks, guides og manualer, når de bliver offentligtgjort.

"WALK THE TALK"

Det nytter ikke, at vi får trænet vores personale i at udføre en opgave på en bestemt måde, hvis vi selv udfører opgaven anderledes. Vores personale gør ikke som vi siger, men som vi gør.


Jeg gentager lige mig selv: "Vores personale gør ikke som vi siger, men som vi gør."

Det er vigtigt, at anerkende vores egen betydning for implementering af forandringer. Hvis vi ikke tager implementeringen seriøst og ikke påpeger afvigende handlings-mønstre, vil vi aldrig kunne gennemføre en forandring med succes.

Vær tålmodig

Fortvivl ikke. Vær stædig. Al forandring tager tid.

Nogle gange tager forandringer måneder eller år om at slå helt igennem. Hvis vi, som ledere, holder fast i behovet for forandring. Hvis vi selv går forrest, som et godt eksempel og roser vores personale hver gang de forsøger deres bedste. Og hvis vi hjælper dem på en positiv måde når de fejler. Så er der håb for, at vi får

1. gennemført vores ønskede forandringer og

2. Et super motiveret team.

Har du brug for hjælp til at gennemføre forandringer i din klinik?

Jeg brænder for at hjælpe tandlæger med at få en bedre hverdag, hvor klinikken understøtter privatlivet og skaber frihed til at udleve drømme.

Så er du altid velkommen til at sende mig en mail og dele dine tanker med mig. Dine informationer er fortrolige og vil blive behandlet derefter.

Mange venlige hilsner

Tandlæge

Jesper Hatt


T: +41 78 268 00 78

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page