Rekruttering - vigtige perspektiver

Rekruttering i tandplejen er nået et kritisk punkt.

Hvis du har hørt om, at det skulle være svært at finde egnede kandidater til en ledig tandlægestilling, er du ikke den eneste. For cirka et år siden, kunne tandlægeforeningen rapportere, at der var omkring 200 ubesatte tandlægestillinger i Danmark.


For en måned siden, skrev tandlægeforeningen, at antallet af ubesatte stillinger for tandlæger, var steget til næsten 400.

Situationen blandt tandplejerne lader umiddelbart til at være ligeså udfordrende.På baggrund af en række konkrete rekrutteringscases jeg har været direkte involveret i, har jeg valgt, at skrive en række opslag om rekruttering. I de kommende uger går jeg i dybden med hvad tandklinikker kan gøre i 2021, for at få succes med rekruttering af medarbejdere.


Vi kommer blandt andet til at se på:

  • Hvordan tiden har ændret sig og hvordan det stiller helt andre krav til måden vi søger medarbejdere.

  • Hvorfor der er så få, som viser interesse for stillingsopslagene og hvad du kan gøre ved det.

  • Hvor desperate metoder du måske vil møde i konkurrencen om at tiltrække dygtige medarbejdere (eller bare egnede kandidater)

  • Hvorfor mange nyansættelser ikke falder ligeså positivt ud, som forventet.

  • Succeshistorier vi kan lære noget af.

Et historisk perspektiv

For at forstå hvad vi skal gøre anderledes i dag, er vi nød til at tage et overordnet blik tilbage i tiden. Jeg vil på forhånd godt undskylde hvis jeg generaliserer eller ikke refererer historien 100% korrekt. Hvis vi ser tilbage i tiden, vil historien ofte vise os vejen til nogle af de forandringer, der skal til for at få succes med rekruttering i tandlægebranchen i nutiden.