Smil - det påvirker omgivelserne

Det er en basal forudsætning for at kunne levere god og troværdig service.

Vi arbejder i en tandklinik - men hvor ofte smiler vi selv?


Forskning i ansigtsudtryk har vist os, at vi føler os tiltrukket af glade mennesker. Glade mennesker påvirker vores autoimmune nervesystem. Når vi ser et smilende ansigt, frigives der endorfiner og ofte kommer vi selv til at smile.


Med andre ord bliver vi selv mere glade, når vi er sammen med andre glade mennesker.


Hvis du vil have en fantastisk kursusdag med masser af grin, smil, tips, tricks og opgaver, der kan forbedre din kliniks service. Så skal du tage med på kurset: "service med et smil".

Du kan se meget mere her. (Obs kurset i Århus er afholdt, der kommer et nyt i København til foråret - hold dig opdateret på www.hattconsulting.com)

Forudsætninger for god service i klinikken

Mennsker har udpræget flokmentalitet.

Flokken er stærkere end det enkelte individ.

En af de vigtige forudsætninger for at være del af en gruppe er, at man ikke skiller sig for meget ud. Derfor er vi ekstremt dygtige til at spejle den adfærd og de stemninger, der er i vores omgivelser.


Hvis vi er omgivet af sure og negative mennesker, bliver vi selv sure og negative. Både i vores professionelle- og vores private liv.


Da god service er forbundet med glæde og positive følelser, skal vi først og fremmest sørge for, at øge mængden af positiv energi på arbejdspladsen.