Værdiløse aktiviteter

Opdateret: 15. jul.

Dette opslag handler om ledelse i tandklinikker.

Det henvender sig til tandlæger, der ønsker en hverdag med mindre stress og højere indtjening.


Hårdt arbejde uden merværdi

Jeg ser det igen og igen.

Stressede klinikejere med alt for mange opgaver.

De får tunnelsyn og glemmer at holde overblikket over hvilke aktiviteter, der giver værdi for klinikken.


I stedet for at træde et skridt tilbage og udøve lederskab, bruger de mere og mere tid på at afvikle praktiske opgaver i klinikken. Ofte uden at tænke over, om de opgaver der udføres, tilfører værdi eller bare dræner klinikken- og klinikejeren for energi. De løber med andre ord hurtigere og hurtigere i et hamsterhjul, der ikke bringer dem fremad og hvor flere dele er tæt på at falde fra hinanden.


Det ærgerlige er, at det kan være vanskeligt selv at erkende, hvorvidt man er havnet i et sådant hamsterhjul og hvad man skal gøre for at komme ud af det igen.


Følg med på facebook, hvor der er mange flere tips & tricks til alt det du ikke lærte på tandlægeskolen. Det handler om klinikoptimering, patientkommunikation og marketing. Eller med andre ord: De største tabuer i branchen😊

Hamster gemmer sig i rund cylinder og kigger mod kameraet

Vigtigt - haster ikke

For mange år siden fortalte en af mine coaches mig følgende: "Work smarter not harder".

Udtrykket har efterhånden udviklet sig til en slidt frase siden dengang, men værdien består.

Udfordringen for de fleste klinikejere er, at de er så meget tandlæger - håndværkere, at de glemmer at kigge op fra munden og se hvad der foregår i klinikken.


Enkelte kolleger kan enda finde på at bruge arbejdet i munden på en patient, som en flugt fra virkelighedens problemer. Klinikken kan stå i flammer, uden at ejeren opdager det, fordi virkeligheden bliver fortrængt af den aktivitet, der giver tandlægen en følelse af ro.... og kontrol.


Forskellige aktiviteter og deres betydning for klinikken.

Har du ikke læst bogen: "7 gode vaner" af Stephen R Covey, vil jeg kraftigt anbefale dig at gøre det.

I bogen beskrives 4 forskellige typer aktiviteter:

  1. Vigtige aktiviteter, der haster

  2. Vigtige aktiviteter, der IKKE haster

  3. Uvigtige opgaver, der haster

  4. Uvigtige opgaver, der IKKE haster

Jeg kommer ikke til at beskrive opgaverne i nr. 3 og 4 - dem må du læse dig til i bogen😊


Type 1 indeholder de aktiviteter, der kræver din umiddelbare opmærksomhed. Det er typisk nødsituationer og vigtige deadlines.

Hvis du bruger det meste af din tid på at håndtere kriser og problemer, bliver de større og større, indtil de opsluger dig. Det fører til stress, udbrændthed og til konstant at slukke brande.


Hvis vi betragter de opgaver, der ligger lige for og haster, at vi får udført, er der en tendens til, at de optager al vores tid og mentale kapacitet.

Det er typisk kriser, der opstår i klinikken og pressende problemer, der skal løses indenfor en kort tidsfrist.

Her bruger de fleste deres tid. For vigtige opgaver, der haster, er rare at få "vinget af". Vi føler vi "gør noget". Det tilfredsstiller vores skabertrang. Desværre er det også her vi skaber mindst værdi.


Når vi arbejder på denne måde, arbejder vi I klinikken. Det er det samme som at være ansat i klinikken.

Instrumentbro fra en XO4-6 tandlægestol med hånd- og vinkelstykker sat på, klar til at blive brugt til at behandle patienter

Eksempel:

Hvis du ser på de dage, hvor du har set ellerflest patienter i klinikken på en enkelt dag og dernæst ser på hvordan din omsætning har set ud den samme dag. Så vil du sikkert give mig ret i, at det næsten er skræmmende hvor lille din monetære belønning har været på en dag, der har krævet ekstremt mange ressourcer af dig og dit personale.


Værdiskabende aktiviteter

Hvis vi i stedet træder et skridt tilbage og ser på de aktiviteter, der er vigtige men ikke haster. Så vil vi begynde at skabe en mere langsigtet værdi. Nu arbejder vi PÅ klinikken, som ledere.

Her arbejder vi f.eks. med træning af vores personale, så de kan overtage en del af de opgaver, der haster og er vigtige.


Type 2 haster ikke lige nu, men er vigtige opgaver eller aktiviteter. Det drejer sig f.eks. om strategisk planlægning, relationsopbygning, motion, forberedelse, uddannelse og andre personlige udviklingsaktiviteter. Alt sammen aktiviteter, som vi ved, vi har brug for, men som vi sjældent når at gøre noget ved, fordi de ikke føles presserende.