top of page

Udfordret af markedsføring?

Er du også træt af at skulle bruge tid og penge på markedsføring?


Så ved jeg du ikke er alene!

Tiderne har ændret sig siden tandlæger kun måtte sætte en linje i den lokale telefonbog med navn, adresse og telefonnummer.

Det betyder ikke, at vi går en dårligere verden i møde. Verden omkring os forandrer sig, så vi er nød til at tilpasse os. Særligt tandlæger fra landende omkring os, en stor del af østeuropa og asien har vide beføjelser til at markedsføre sig på nettet. De har muligheder for at påvirke dine og mine patienter langt mere effektivt end den nuværende danske lovgivning tillader.

Det betyder også, at vores patienter bliver bedre informeret om de mulighder de har for at passe på eller forbedre deres smil. Information på godt og ondt, som du med sikkerhed allerede har bemærket.


Fundamentalt:

Hvordan skal du forholde dig til markedsføring?

Først og fremmest skal du vide, at markedsføring handler om at tiltrække nye kunder her og nu. Markedsføring er i høj grad målbart. Når man måler på effekten af markedsføring, kaldes det ofte "Return Of Investment" (Forkortet: ROI).

Når du laver en Google Adwords kampagne, betaler du et beløb for hver gang en internet bruger klikker på dit link. Linket fører til en side på internettet hvor der vil være en opfordring til en handling. Det kan være et telefonnummer til klinikken.

En mere delikat metode kan være et link til et spørgeskema, der lader den interesserede finde ud af om den søgte behandling (eks. Implantater eller Invisalign) er noget for patienten. Hvis svaret er "ja" ledes patienten videre til en kontakt formular.

På et tidspunkt vil en mindre procentdel af de interesserede kontakte klinikken og måske ovenikøbet bestille en tid, som vi er så heldige, at de dukker op til. (Dette kaldes en salgskanal eller på engelsk: "Sales funnel").

Når du ved hvor mange penge du indledningsvist skal betale Goole for at få så mange interesserede igennem din salgskanal, at klinikken har fået én betalende kunde (også kaldet konverteringsraten). Så kender du dit ROI.

Indenfor online salg er man ret begejstret hvis man kan få en konverteringsrate, der er højere end 2-3% En ny kunde kan med andre ord koste en del penge af få ind i butikken. Så længe ROI er positiv er det jo ikke noget problem - dét lukrerer Google på og sætter prisen derefter. Det er lige præcist sådan de blev til en af verdens mest overskudsgivende virksomheder.


Problem no. 1

De fleste firmaer, der leverer markedsførings ydelser til tandlæger, får ofte markedsføring til at virke enormt vanskeligt. Særligt hjemmeside design, SEO (Søgemaskine optimering) og Adwords kampagner synes at være så avancerede, at kun stærkt specialiserede virksomheder med særlige kompetencer indenfor tandlægeverdenen ved hvordan det skal gøres. Derfor kræver firmaerne en kæmpe bunke penge (helst som abonnement) for løbende, at sørge for at "optimere" din hjemmeside og sørge for at lave kampagner, der (måske) tiltrækker nye kunder. (De færreste klinikker måler deres ROI inkl. alle omkostninger til marketing). Jeg har været der. Godt hjulpet af en udenlandsk coach målte jeg på al markedsføring for at se hvor vi fik den støreste ROI. Det fik os hurtigt til at droppe det firma, der optimerede vores hjemmeside.

Firmaerne glemmer desuden at fortælle dig, at det faktisk ikke er særligt vanskeligt i dag at lave alt dette så det virker enormt professionelt. Bevares, hvis du satser på at ligge nr. 1 eller 2 på Googles liste i dit område skal du søge professionel hjælp og selv da vil det være yderst vanskeligt at komme til tops. Hvilket leder os til:


Problem no. 2

Når alle andre bruger mange kræfter på at markedsføre sig på Googles sider, presser det prisen op og effekten ned. Hvis din klinik ikke dukker op på første side af en google søgning i dit område, bør du nok overveje at bruge dine penge på noget andet end SEO for at få en bid af kagen (flere pt'er). Er du i tvivl om hvad jeg mener, kan du tænke over hvornår du sidst nåede om på side 2 på en Google søgning. Hvis du er over 30 år gammel, som jeg kan det MÅSKE være du har været på side 2 eller 3 en enkelt gang eller 2 i løbet af de sidste 5 år. De der er yngre har aldrig været på side 2!!!! Det betyder, at hvis din klinik ikke dukker op på side 1 ved en søgning efter en tandlæge i dit område. Ja så eksisterer du ikke digitalt. BUM. - Beklager hvis jeg har givet dig flere grå hår. Du skal dog ikke fortvivle for der er masser af lys for enden af tunnelen.

(Jeg skriver mere om alternaive markedsførings metoder i et kommende blog indlæg)


Problem no. 3

Som tandlæger har vi ingen uddannelse indenfor markedsføring med fra vores studietid. Derfor er der mange, der fejlagtigt tror en hjemmeside er markedsføring. Det er det IKKE. En hjemmeside er klinikkens visitkort. Det er der hvor potentielle nye patienter søger hen for at se hvem du er, før de vælger evt. at booke en tid hos dig. Hjemmesiden er altså med til at forme dit image. Det er med andre ord en del af din branding. Hjemmesiden er altså meget vigtig fordi det er dine potentielle nye patienters første møde med din klinik.

Her er et eksempel på en rigtig god udenlandsk hjemmeside, der taler direkte til kunderne.

(Læs mere om hjemmesider på mine kommende blog indlæg)


Branding er modsat markedsføring ikke målbart. Branding er alt det folk siger om din klinik når du ikke er til stede. (Skræmmende tanke for nogen). Det betyder også, at du ikke kan vælge "ikke at have et brand" - for det har du uanset om du ønsker det eller ej. Branding har ikke et målbart ROI. Og så alligevel. For hvis du arbejder bevidst og målrettet med at skabe et bestemt brand eller image for klinikken, vil du med tiden opdage, at de patienter du tiltrækker, passer bedre til klinikken og primært kommer på anbefaling fra eksisterende patienter. Det har du med garanti allerede oplevet - dette kan blot forstærkes mange gange, hvis du arbejder bevidst med det.


Vil du vide mere om markedsføring, hjemmesider, SEO og branding af tandlæge praksis. Vil jeg anbefale dig, at melde dig til min blog (øverst i højre hjørne under "login"). Så modtager du automatisk en email når jeg poster et nyt indlæg. Bare rolig jeg er ikke så aktiv, at jeg spammer din indbakke og jeg sender dig ikke reklame.


Mange kollegiale hilsner

Tandlæge

Jesper Hatt

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Komentáře


bottom of page