top of page

Trues din klinik af Kæderne?

Opdateret: 3. nov. 2020

Du vil trives bedre, hvis du engagerer hele dit personale, til at bidrage med ideer til, hvordan i kan forbedre klinikken. I dette opslag handler det primært om den samlede patientoplevelse. Hvordan du kan tilpasse og gøre klinikken personlig på alle niveauer.Som tandlæge, der driver en privat praksis, er det let at forstå, hvis føler dig truet af tandlægekædernes eksplosive vækst.

Lad os blot anerkende, at mange tandlæger tilslutter sig kæderne af økonomiske grunde. Et par af ​​de centrale årsager er personlig gæld eller begrænsede muligheder for et generationsskifte. Nogle tandlæger har ikke et andet andet valg end at ride med på kæde-bølgen.


Forstå mig ret. Jeg har intet imod tandlægekæderne. I min optik skaber de meget godt for branchen. Nogle klinikker passer bedre til kæderne, andre gør ikke og jeg er 100% sikker på, at der er plads til begge dele.


Kæderne har købekraft kombineret med en franchisemodel, der skaber en let duplikerbar model. Drift af en privat praksis kan være foruroligende og uforudsigelig, men i tandlægekædernes verden er dagene forudsigelige og deres aftalebøger fulde. Det er muligt kæderne ser stækkede ud i øjeblikket. Sådan så det også ud i udlandet da kæderne startede op. Men tro mig, kæderne giver ikke op og de fleste kommer meget stærkt igen.

Skal den uafhængige praktiserende tandlæge begynde at vifte med det hvide flag og hoppe på med på kædedansen? Eller er der stadig håb for den private tandlægekliniks overlevelse? Jeg er helt overbevist om, at begge klinik modeller har deres berettigelse, under de rette forudsætninger.


I markedsføringssammenhæng vil jeg gerne henvise til kædernes tilgang, som udefra og ind. Modsat kæderne ser privat praksis på markedsføring indefra og ud. Kædernes tankegang er styret af et "corporate mindset": Hvordan kan vi reducere omkostningerne? Hvordan kan vi udnytte vores købekraft? Hvordan kan vi optimere hver medarbejders ydeevne maksimalt?

For at få succes, er den private praksis nød til at se modsat på sin markedsføring. At drive en omkostningseffektiv praksis er fortsat vigtig. Men hvis du gør dette til klinikkens primære fokus, vil det have en negativ indvirkning på dit personale og dine patienter. Så er der ikke noget incitament for at blive i din klinik, frem for kædeklinikken.


Private klinikker har en unik mulighed for, at give en virkelig personlig oplevelse. Venteværelset er ikke begrænset til rammerne dikteret i et duplikerbart franchise look. De skal snarere repræsentere lokalsamfundet og være ekstra opmærksomme på at give den mest personlige oplevelse under patientens tur gennem klinikkens oplevelsesunivers. Jeg har set klinikker i udlandet med meget store akvarier (jeg ved godt det er lidt af en kliché, men bær over med mig). Akvarier får patienter til at slappe af og blive distraheret fra de kliniske omgivelser. I udenlandske kæder, er man begyndt at skifte det ægte akvarie ud med en akvariefilm, der kører på en storskærm. Det er billigere, javist. Men helt ærligt, det er bare ikke det samme.


Da jeg skrev dette opslag, var et af mine mål at give håb til den privatpraktiserende tandlæge med (eller med drømmen om) egen klinik. Mange føler sig presset af kæderne og forsøger, at tage ved lære af- og kopiere nogle af kædernes arbejdsmetoder. Hvis man udelukkende fokuserer på at kopiere kædernes metoder, har man tabt på forhånd. Kæderne er de absolutte verdensmestre i at drive klinik på deres måde. Den lille kliniks overlevelsesmulighed ligger i, at fokusere på at gøre patienternes oplevelse så personlig som mulig på alle niveauer. Individualisering er din mulighed for at differentiere din klinik. For at det skal have effekt, skal du udnytte din mulighed for at differentiere dig, så meget som overhovedet muligt. Når kædeklinikker bruger formuer på online markedsføring, elektroniske nyhedsbreve og elektroniske “velkomst” terminaler. Så skal du og dit team sende individualiserede tekstbeskeder, ringe patienterne op og tage personligt imod dem ved ankomsten til klinikken. Gør det personligt. Husk patienternes fødselsdage og familie events og sørg for at alle i teamet interesserer sig for disse detaljer. Det får patienterne til at føle sig vigtige og værdsatte hos jer. Det opbygger relationer og tillid, som er de absolut vigtigste faktorer, når du skal præsentere en behandlingsplan for dine patienter.


Dediker et område i venteværelset til patienternes succeshistorier. Det behøver ikke at være begrænset til smil du har lavet. Sportspræstationer; Uddannelsespriser; Særlige arrangementer i lokalsamfundet. Du kan indgå samarbejdsaftaler med lokale butikker. Alt der tegner et billede af, at din praksis er en vigtig del af dit lokalsamfundet og ikke blot en eller anden landsdækkende "fabrik".

Engager hele personalegruppen til at bidrage med ideer til, hvordan du kan forbedre den samlede patientoplevelse ved at tilpasse alle niveauer af patientoplevelsen. Beløn ​​personalet når de får gode ideer, der omsættes til praksis og har positiv indflydelse på patienterne. Gør turen til tandlægen til en sjov og ”velkendt” ting, som patienterne ser frem til.


Hvis det skal være godt, er det meget vanskeligt at gøre dette alene. Det er ikke en fiasko, hvis du føler behov for at hjælp og træning udefra. Hvis du fornemmer, at du har brug for hjælp, foreslår jeg, at du planlægger en eller to konsultationer med nogen, der har ekspertise indenfor området. De implementerer normalt strukturer, som de har testet så de har en succesformel, der kan tilpasses den enkelte klinik.


Uanset hvilken retning du vælger for dit virke, skal du altid huske, at patienten kommer i klinikken på grund af dig. De tror på dig, de stoler på dig, og de lægger deres frygt og bekymringer til side, fordi de ved, at du er den BEDSTE tandlæge for dem. Sug det til dig, du har fortjent det!Tak fordi du læste med.

Mange venlige hilsner Tandlæge Jesper Hatt

T. +4561272228

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page