top of page

Sådan kommer du styrket gennem krisen

Opdateret: 7. jan. 2021

Lad dig ikke slå ud af dine udfordringer. De er trods alt forbigående. Denne uges opslag er faktisk et eksempel på lige netop dette. Midt i juletiden - rejsende, uden internet, - opdager jeg, at der er tekniske udfordringer med måden jeg har sat bloggen op. Der er intet at gøre - jeg har lovet mine læsere (dig), at udgive et opslag d. 25. december, om hvordan du får et overblik over det kommende år. Det kan ikke lade sig gøre, uanset hvad jeg gør. Så der er ikke andet at gøre, end at trykke på den indre "pyt-knap" og vente med at håndtere krisen til jeg faktisk KAN gøre noget ved den.


Det er muligt du tænker, at et blogopslag til eller fra kan være lige meget. Det er muligt du har ret. Men for mig, er det vigtigt, at overholde mine løfter. Om det så er et løfte overfor en patient eller mine 1200-2000 månedlige læsere, gør ikke den store forskel for mig. For mig er det vigtigt, at jeg holder hvad jeg lover - hver gang.Men tænk lige over det - hvad gør du hvis du er så syg, at du ikke KAN komme på arbejde? Jeg gætter på, at du får personalet til at ombooke dine patienter? Hvis du tænker over det, er der nok ikke mange patienter, der mangler forståelse for, at tandlægen kan gå hen og blive syg. Ligesom alle andre mennesker. Livet går videre og den ene vildt akutte patient, der skulle have en akut oplukning i dag, er nok blevet ledt videre til en anden kollega, der kunne løse problemet. "Life goes on". Heldigvis.


Anderledes forholder det sig på den lange bane. Hvis vi zoomer lidt ud fra de dage en behandler er syg. Til de timer vi anvender i det daglige, til at blive en bedre udgave af os selv. Så vil vi opdage, at vores valg og handlinger har en enorm indflydelse på vores liv og klinik. Det er dette, denne uges opslag handler om.


Små sikre skridt mod succes

For en del år siden undrede jeg mig over et geografisk skift blandt højt profilerede tandlæger internationalt. Indenfor implantologi og æstetisk tandbehandling, var det som om italienske og i særdeleshed spanske kolleger begyndte at fylde mere og mere i faglige artikler og magasiner. De adskilte sig fra “den gamle garde” ved at have taget de faglige kompetencer et lille step op, kombineret med vanvittigt flot fotodokumentation af alle deres cases.

På et internationalt kursus, fik jeg mulighed for at spørge en af disse super dygtige spanske kolleger, om han havde et bud på hvorfor der øjensynligt var så mange flotte cases, der pludseligt begyndte at komme fra middelhavsområdet. Han smilede overbærende og fortalte, at det var en ganske naturlig konsekvens af finanskrisen i 2008.


I Skandinavien havde vii oplevet et markant fald i acceptraten på større behandlinger. Derudover fortsatte driften mere eller mindre uforstyrret, som den altid havde gjort. På den måde kom de fleste klinikker i norden gennem krisen.

Krisen i Sydeuropa

I Spanien og Italien, havde tandlægerne oplevet hvordan de den ene dag havde en fyldt aftalebog og den næste havde én patient om dagen.... hvis de var heldige.

I stedet for at udføre den planlagte behandling på dagens eneste patient efter standard protokoller. Havde en stor gruppe tandlæger besluttet sig for, at investere deres tid i at udføre behandlingerne, efter den højeste standard de kunne forestille sig.


Tandlægerne havde kigget i historiebøgerne og opdaget, at menneskeheden og de berørte samfund generelt kom styrket gennem de kriser, de blev udsat for. I stedet for at skynde sig at blive færdige med dagens behandling og derefter gå hjem, havde tandlægerne besluttet sig for at se krisen som en unik mulighed for at dygtiggøre sig. De så krisen, som en mulig investering i dem selv og deres klinikker.

På den måde valgte mange tandlæger at investere i fotoudstyr, så de kunne evaluere deres eget arbejde når patienterne var gået.

Behandlinger der normalt kunne udføres på 1 time, kunne de bruge 3-4 timer på, uden at skulle tænke over at optimere tidsforbug og overholde en stram tidsplan. Dels for at dokumentere hvert enkelt step i behandlingen med fotos. Dels for at genoverveje de metoder de havde anvendt tidligere og implementere den viden de havde tilegnet sig på adskillige kurser inden finanskrisen.

Mindset

Min spanske kollega fortalte, at det havde krævet stor tillid til, at krisen nok skulle gå over. Han havde været overbevist om alle fordelene og mulighederne krisen bragte med sig. Hans optimisme og passionerede entusiasme havde også hjulpet ham til at få de kreditter han havde behov for, for at føre klinikken gennem krisen. Han fortalte hvordan mange andre kolleger havde været bange for, at finanskrisen ville ændre alt og at fremtiden så håbløs ud. De havde lukket sig om sig selv og droslet deres klinikkers aktivitetsniveau ned til et minimum, mens de krydsede fingre for at de gode gamle dage skulle komme tilbage.

Jeg tror godt du kan gætte dig til hvilke tandlæger, der oplevede et boom i deres virksomhed så snart finanskrisen begyndte at klinge af?


Verden havde ikke forandret sig synderligt. Men det havde de tandlæger, der havde udnyttet krisen til at træne deres færdigheder og fintune deres klinikdrift.

Hvordan har du udnyttet Coronakrisen? Hører du til gruppen, der har frygtet fremtiden og fokuseret på at holde fast i den kendte hverdag?

Har du rykket dine patienter så du kunne gå tidligere hjem? Eller er du blandt de, der har opfattet Coronakrisen, som en fantastisk mulighed for at forme dig en bedre fremtid?

Da jeg startede min konsulentvirksomhed, troede jeg, at jeg ville komme til at hjælpe de klinikker, der var truet på deres eksistens. Jeg havde (og har fortsat) en opfattelse af, at jeg ville være i stand til, at hjælpe mange nødlidende klinikker mod en langt bedre fremtid.

Det har siden vist sig, at de klinikker, der beder mig om hjælp til at blive bedre, primært er “High performance“ klinikker. De ser lyst på fremtiden og ved, at de kompetencer, der har bragt dem til deres nuværende leje, ikke er de samme kompetencer, der skal til at løfte dem til det næste niveau. De har gode erfaringer med at få hjælp til at blive bedre og er åbne for forandringer. Det er også klinikker, hvor det er vanskeligere at booste resultaterne markant på kort tid. Alligevel har vi registreret omsætningsstigninger på 20-85% hos disse klinikker, på trods af Corona.


Hvis du indtil nu har haft en opfattelse af knaphed frem for overflod.

Har du 2 muligheder:


1. Du kan vælge at holde fast i din opfattelse af, at der er knaphed på patienter, ressourcer, dygtige medarbejdere, forståelse og glæde.


eller


2. Du kan revidere din opfattelse og begynde at søge efter alle de gode ting du og dit team kan få ud af denne midlertidige krise.

Det er ikke for sent at ændre verdensopfattelse. Bevares, vaccinerne er frigivet og vaccinationsprogrammerne kører på fuld tryk. Men realistisk set, går der nok det meste af 2021, før en ny normal hverdag indfinder sig.

Anbefalinger:

Indtil da vil jeg opfordre dig til at bruge den ekstra tid du har, til at arbejde med din klinik eller dine kompetencer. Både som ansat og som ejer, vil jeg anbefale dig at bevare de tomme blokke i aftalebogen. Se dem som muligheder for at træne dine faglige kompetencer eller din emotionelle intelligens og derved blive langt langt bedre til at få patienterne til at acceptere den behandlinge de har behov for. Husk det tager ca. 10.000 timer, at mestre en kompetence.

Er du klinikejer, kan du med fordel få ryddet op i klinikkens systemer. Brug tid på at blive bedre som TEAM. Få overblik over jeres kompetencer og rutiner. Du har alle tiders mulighed for at uddelegere opgaver nu, så du kan opnå en mindre hektisk hverdag når Coronakrisen er overstået. Hvis du ikke tidligere har arbejdet på en vision for dit liv og din klinik, har du alle tiders chance nu. Læs min blog, download de gratis guides på bloggen, Få de gratis guides til eksplosiv vækst, der er tilgængelige her på siderne og brug tid på at implementere dem, frem for bare at tænke “det virker fornuftigt” og derpå fortsætte de daglige rutiner, som du plejer.

Tag en lille forandring du ønsker at implementere, eller en lille opgave du ønsker at udføre, og før den til ende. Dernæst tager du en ny. Det handler om små skridt ad gangen. Så skal du nok få succes!

Skriv eller ring til mig. Jeg giver gerne et godt råd eller to uden beregning. Det er ikke rådene, men implementeringen, der er din udfordring. Lige nu har du en fantastisk mulighed for at skabe fundamentet for en langt bedre fremtid.


Grib chancen og kom styrket gennem Coronakrisen. Der er et stort skinnende lys for enden af tunnelen og det venter bare på, at du bevæger dig mod det.

Tekniske problemer

Jammen hov - det her opslag handlede da slet ikke om et overblik over det kommende år? Nej, det har du fuldkommen ret i. Det er en del af mine tekniske problemer. Det hele kommer forskudt en uge. Så hvis du læste det sidste opslag og glædede dig til det kommende opslag, kan jeg glæde dig med, at du, som medlem af bloggen, får et nyt link i løbet af de kommende dage.


Medlemmer af bloggen får desuden en nytårshilsen med et eksklusivt tilbud kun for medlemmer.


Hvis du vil have adgang til mit nytårstilbud, skal du:


  1. Trykke på "login" øverst i højre hjørne af siden og følg anvisningen, på den måde bliver du medlem og får automatisk en email med et link direkte til det nyeste blogopslag en gang om ugen. Desuden modtager du en mail med et link til flere gratis guides, tips og tricks.

  2. Derudover kan du følge min facebook side, hvor jeg ugentligt uploader links til bloggen og jævnligt poster tips og tricks. Du kan følge linket til siden her. Det er dog udelukkende medlemmer af bloggen (pkt 1), der får adgang til nytårstilbuddet.

Vi har opdateret hjemmesiden og fået lavet en mere overskuelig online kursusportal, hvor du kan læse om de kurser vi holder i løbet af 2021.

Kurset salgspsykologi 2.0 er opdateret og gjort til et 6 timers kursus med langt flere hands-on øvelser. Kurset er for både tandplejere og tandlæger. Optimalt i de teams i arbejder i til dagligt. Tjek det ud og skriv gerne til mig hvad du synes. Så længe Coronakrisen fortsat er over os, er der maksimalt plads til 8 deltagere. Udbuddet af kursuspladser er derfor stærkt begrænset.

Jeg ønsker dig et godt og lykkebringende nytår.

Mange venlige hilsner Tandlæge Jesper Hatt Hattconsulting.com T: +4561272228

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page