top of page

Sådan øger du din omsætning med 1 million

Opdateret: 3. nov. 2020

Lyder det for godt til at være sandt? At omsætte for en ekstra million er faktisk ikke så vanskeligt som du måske tror. Bevares det kræver arbejde og fokus, men det er noget jeg er sikker på du også kan gøre. Læs med her og find ud af hvordan.


Har du prøvet at være på udkig efter noget bestemt? Det kunne være en rød jakke. I det tidsrum du søger efter en ny rød jakke, ser du pludseligt røde jakker overalt. Det er ikke fordi de røde jakker ikke har været omkring dig tidligere, men dit fokus har flyttet sig, så du nu lægger mere mærke til dem.

Udfordring no. 1

De sidste år har været præget af turbulens på det politiske område i tandlægebranchen. Jeg er sikker på det har ændret en del af dit fokus, så du er blevet mere opmærksom på hvad der sker politisk på sundhedsområdet.

Udfordringen med fokus er, at hjernen ikke kan håndtere fokus på alt for mange ting ad gangen. Hvis du vil arbejde med fokus, er du altså nød til at begrænse dig. Du skal zoome ind på dét, der er allervigtigst for dig lige nu.


Udfordring no. 2

At holde fokus er relativt nemt for enkeltpersoner, men en lidt større udfordring for en gruppe medarbejdere. Det kræver, at alle har en klar idé om hvad der skal være i fokus. En virksomhed vil have meget vanskeligt ved at have mere end 2-3 fokusområder. Er der flere eller hyppigt skiftende fokusområder, mister de deres effekt. Det kommer til at virke som om, der ikke er nogen retning, alle gør som de plejer og undgår forandringerne. Kender du det? Det kan være en udfordring for klinikkens drift, at der har været så mange forandringer politisk over de sidste år. Dét flytter nemlig fokus fra klinikkens behov til politikernes behov. Særligt hvis ledelsen af klinikken ikke er super skarp på at skabe fokus og vise retningen.


Hvis du ønsker at omsætte en ekstra million er du nød til at holde fokus på præcist dette mål. Ikke en uge eller en måned. Men hele året.... også næste år! Ellers vil du langsomt falde tilbage til det niveau, du kom fra. Ét er at du selv skal holde fokus, det skal resten af teamet også. Derfor er det vigtigt at italesætte målet, om at omsætte for en ekstra million, OG hvordan du har tænkt dig at gøre det. Jeg guider og støtter klinikejere gennem denne proces og hjælper dem med at holde sig på sporet. Dels i mine market management kurser, dels gennem personlige coachingforløb over længere tid.


Da dette er et meget kortfattet format, er mit umiddelbare forslag til dig er følgende:

  1. Få en stor whiteboard tavle, der er synlig for alle i personalerummet.

  2. Der må IKKE stå andet på tavlen end 3 mål med undermål samt et scoreboard (det vender jeg tilbage til)

  3. Skriv det overordnede mål øverst: Samlet omsætning......

  4. Under det overordnede deler du målet op i mindre bidder, så alle i klinikken har et klart overblik:

Eks.

Mål

Overordnede mål for året.

12 cases til 25-50.000,- dkr. (Én om måneden)

4 cases til 50-100.000,- dkr. (Én pr. kvartal)

1 case til 100-250.000,- dkr. (Én pr. år)


Det er min påstand, at 95% af danske tandklinikker, kan tilføje ovenstående case typer i deres aftalebog UDEN at det påvirker den øvrige drift. Det er ikke behandlinger, der tager voldsomt meget tid fra klinikkens øvrige opgaver!


Hvis ovenstående mål opnås vil den laveste ekstra omsætning være: 600.000,- dkr. og det højeste på: 1.250.000,- dkr. (indenfor de nævnte priser og antal).

Scoreboard:

Ud for hvert delmål (linje) sættes en streg for hver gang en patient, har accepteret behandling og fået en tid i aftalebogen.

Under HVERT personalemøde gennemgås scoreboardets resultater. Hver gang der er kommet en ekstra case på scoreboardet, sørger klinikejeren for at fejre, at klinikken nu har hjulpet en patient med en bedre helhedsbehandling frem for en lappeløsning.


Læg venligst mærke til, at jeg IKKE UNDER NOGEN OMSTÆNDIGHEDER vil have dig til at sælge unødvendig behandling! Hvis du fokuserer på at finde behandlinger til de skitserede priser, vil du begynde at opdage hvor mange patienter, der kommer i din praksis, med et behov for omfattende tandbehandling. Fordi du nu tager dit mål seriøst og har fokus på det, sørger du for også at tale med dine patienter om deres behov. Du begynder at sælge den optimale behandling. Dét er godt for dine patienters sundhed og for klinikkens økonomi.


Hvis du tænker, at du mangler kompetencer til at kunne udføre behandlinger til de nævnte beløbsstørrelser har du nu alle tiders mulighed for at efteruddanne dig på en måde, som kvalificeret bringer dig tættere på dit mål. Du holder FOKUS.

Jeg kan anbefale kurser i helhedsorienteret behandling hos: Pankey, Dawson, Kois og Spear. Alle kurser er super gode. Jeg vil anbefale dig at vælge ét sted og gennemføre hele deres serie af grundmoduler. Du er velkommen til at kontakte mig hvis du vil vide mere om de forskellige kursus udbydere, priser, tidsforbrug, implementering, osv.

Tilbage til målet:

Målet er at omsætte for en ekstra million.

Hvis receptionisten ved hvordan aftalebogen skal bookes for at komme nærmere målet, er der en større sandsynlighed for at det vil lykkes. Det er vigtigt, at receptionen ved hvordan patienter skal prioriteres i aftalebogen. Hvor, hvornår og hvorfor. Kræver det efteruddannelse af receptionen? Internt eller eksternt?


Hvis du har et dagligt mål om at producere 25.000,- dkr. hver dag og du når det mål, runder du en årlig omsætning på ca. 4.500.000,- dkr. Med andre ord, hvis din receptionist kan se værdien i at booke efter DIT mål, har du en ret god sandsynlighed for at nå dit mål.


For at nå dette mål kræver det at HELE klinikken er fokuseret på at nå målet. Det nytter ikke noget, at receptionisten booker en halv dag med us/tdr samt nogle enkelte fyldninger her og dér. Receptionen er nød til at have et dagligt produktionsmål, som receptionen er ANSVARLIG for at nå. Hvis målet er tilpas ambitiøst er det umuligt, at nå målet hvis klinikken ikke arbejder struktureret med aftalebogen.


Min tommelfingerregel har altid været, at 80% af din produktion (præp, aftryk, osv) skal ligge om formiddagen fra kl. 8.00-12.00. Dvs. at du på 4 timer skal producere tandbehandling for 20.000,- dkr. HVER DAG.

Nu kender hele klinikken målet. Dernæst er spørgsmålet hvordan du kommer til at producere for 20.000,- dkr.

Hvis du oplever, at dine patienter har et behov for mere optimal behandling, men ikke er så villige til at acceptere behandling. Så har du nu erkendt et behov for at blive bedre til at sælge behandlingerne til dine patienter. Hvis det er tilfældet vil jeg anbefale dig at se nærmere på det kursus jeg holder i København til efteråret. Du er velkommen til at kontakte mig for yderligere information eller råd om andre kurser hvis du ønsker det.

Hvordan:

Undervejs i din proces er det yderst gavnligt for klinikkens team, hvis du lader dem komme med input til hvordan de mener i kan komme til at omsætte for en ekstra million. Hvis dit team får lov til at få indflydelse, tager de et større ejerskab for klinikkens mål og arbejder mere selvstændigt på at komme dertil. Det kræver en større arbejdsindsats i starten, som til gengæld kommer mangefold tilbage når i har fået systematiseret processerne og gjort dem til vaner. Når i er nået dertil, kan klinikken begynde at sætte nye mål / fokuspunkter.

Hvordan du kan arbejde med team træning, har jeg skrevet om tidligere. (Der kommer snart et indlæg om mødestruktur og effektivitet i møder. Så husk at melde dig til bloggen).


Det er muligt klinikken skal se på muligheden for at udvide paletten af behandlinger, der udføres i huset for at kunne øge indtjeningen yderlige. Det kunne være Implantater og clear aligner behandlinger (Invisalign / Clear Correct). Det er også muligt klinikken har et patientgrundlag og en struktur så det ikke er nødvendigt, eller fordi andre fokuspunkter er vigtigere. Det vigtigste er, at du gør dig nogle velkvalificerede ledelsesmæssige overvejelser i forhold til dit fokus - dit mål. Husk det er DIN klinik og DIT mål. Du kan enten udvikle eller afvikle. Der er desværre ingen middelvej.


Hvis du vil vide mere om salg, drift og branding af tandklinikker, vil jeg anbefale dig, at melde dig til min blog. På den måde får du en påmindelse når jeg poster nyt indhold. Jeg sender ingen spam eller reklame. Du tilmelder dig ved at klikke på "login" i øverste højre hjørne.

Tak fordi du læste med.

Venligst

Tandlæge

Jesper Hatt


mail@smiledesign.dk0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page