top of page

Kvalitet i tandlægebranchen: Hvad signalerer din klinik?

Når man står over for spørgsmålet: "Tror du på kvalitet?", hvad er så svaret? Det kommer muligvis an på hvem man spørger.


I det her blogopslag dykker jeg ned i spørgsmålet og udforsker, hvad det betyder for din klinik. Med andre ord skal det handle om branding.


Gult skilt med teksten: Caution beware of snakes

Forvirrede kunder køber ikke

Indenfor mange andre brancher, hvor salg ikke er et fy-ord, er det et velkendt fænomen, at forvirrede kunder ikke køber noget. Derfor arbejder mange virksomheder intenst på, at skabe ensartede, sammenhængende kunderejser og salgsprocesser. For de ved, at hvis der opstår et mis-match mellem det virksomheden siger den gør og det dens medarbejdere faktisk gør, så bliver kunderne forvirrede. Ergo falder salgstallene.


Troværdighed er afgørende

Det er (heldigvis) stort set umuligt at sælge noget med overbevisning, hvis man ikke selv, med hjertet, tror på det man sælger.


Hvad ville du tænke hvis en sælger fra Colgate selv brugte Zendium?

Hvor troværdigt ville det være hvis direktøren for danish tobacco var ikke-ryger?

Hvilket signal ville det sende hvis den lokale VW forhandler kørte Toyota? Eller måske Ferrari?


Det virker ikke troværdigt. På samme måde bør du sikre din egen troværdighed i klinikken, hvis du vil have flere patienter, det accepterer dine behandlingsforslag. Det gør du ved minutiøst, at arbejde med at få bragt sammenhæng mellem klinikkens vision og handlinger.


Din egen overbevisning:

Forestil dig, at nogen spørger dine patienter, leverandører eller dit personale om, hvorvidt du tror på kvalitet.


Hvad tror du de ville sige?


Tror du deres svar har en betydning for klinikken og patienternes valg af behandling?


Jeg mener, det er vigtigt at overveje, fordi deres opfattelse af din klinik kan have en direkte indvirkning på din succes.


Desværre er det kun gennem dine handlinger, du over tid vil kunne opbygge det brand, du ønsker.

Fik du ikke læst opslaget om sladder og branding, kan du med fordel se det her.


"Patienten i centrum"

Klinikkens brand kan være stærkt eller svagt afhængig af hvor god sammenhæng der er mellem de klinikken siger den gør og det den faktisk gør.


Tag bare eksemplet: "Vi sætter patienten i centrum".

Jo tak - det skriver alle danske tandklinikker på deres hjemmeside.

Så hvad tror du patienterne tænker, når de ser det står alle steder?


Hvis du vil fortælle dine patienter, at du sætter dem i centrum, er du nød til at vise det, frem for at fortælle om det.


Videoen her er et eksempel fra min klinik. (Obs. Læg mærke til, at patients kommunikationsform passede godt til vores klinik. Det er ikke ensbetydende med, at den samme form for retorik vil pase godt til din kliniks brand)


Følg med på facebook, hvor jeg løbende poster tips og tricks om klinikoptimering, patientkommunikation og branding
Prisens magt

Dine priser sender et klart signal.

Det kan være svært at finde balancen mellem konkurrencedygtige priser og at sikre, dine patienter føler, de får værdi for deres penge.


Overvej, hvordan du præsenterer og forsvarer dine priser over for patienterne.


Er din holdning overbevisende?


Og vigtigst af alt, er du i stand til at demonstrere værdien af de services, du tilbyder?


Venteværelsets indretning:

Dit venteværelse er en forlængelse af din praksis og bør afspejle den kvalitet og omsorg, du tilbyder.


Derfor kan det betale sig med jævne mellemrum, at overveje om der er sammenhæng mellem det du signalerer og det du gør.


For eksempel:

Er lokalet indbydende og behageligt at opholde sig i?

Eller føler patienterne, at de bare er et nummer i køen?

Møblerne i dit venteværelse spiller en vigtig rolle. Er de pæne, velplejede og behagelige? Hvis ikke, kan det være tid til en opdatering.


Ung kvinde læser i et magasin og drikker en kop kaffe

Magasiner og bøger i venteværelset:

Er de fra denne måned og organiseret så det ser pænt ud?

Eller er de krøllede og fedtede fordi de har ligget der i halve og hele år?

Er der et bredt udvalg, eller har du et bestemt sortiment af magasiner, der passer til den målgruppe du ønsker at tiltrække.

Eller har i et udvalg af blade og magasiner, der er med til at afsløre hvilken personlighedstype patienterne har og dermed hjælper med at bestemme hvordan i bedst muligt kommunikerer med dem, så de føler sig hørt, set og anerkendt?


Hvad signalerer servicen om din klinik?

Her er der plads til variation over det samme tema.


Tilbyder du dine ventende patienter noget at drikke?

Er det vand fra en pæn og pletfri glaskande?

Eller har i et udvalg af kolde drikke på køl i en smuk køler?

Er der mulighed for kaffe, the eller måske varm gløgg i november og december?

Bliver dine patienter tilbudt noget at drikke på en måde, der får dem til at sige “ja tak?”

Serverer i en lille snack til drikkevarerne?

Hvem serverer?... hvem rydder op?


Forhåbenligt er jeg i stand til at illustrere, at der er en masse detaljer, der kan have en effekt på den oplevelse dine patienter får i din klinik. Jeg siger ikke noget generelt er mere rigtigt eller forkert. Men jeg er helt sikker på, at der er noget, der passer godt og mindre godt til dig og den klinik du ejer eller arbejder i.


Sammenhængen definerer styrken i klinikkens brand

Jo bedre sammenhæng der er mellem det du siger og det du gør, jo stærkere står klinikkens brand. Her tænker jeg ikke kun på det du siger i klinikken, men i al verbal og non-berbal kommunikation i- og udenfor klinikken.


Jo bedre sammenhæng der er i kommunikationen jo flere patienter, der passer optimalt til det i ønsker at tilbyde, vil i være i stand til at tiltrække.


Små afgørende detaljer

Hvis du siger, at du laver tandbehandling af høj kvalitet, er det udstyr du anvender i klinikken så også første klasses kvalitetsudstyr eller køber du det billigste du kan finde på E-bay?

Hvordan er det med dine forbrugsvarer?

Hvilke forhandlere arbejder du sammen med?

En fast lille gruppe, som du har en god relation til og som du stoler på?

Eller shopper du mellem adskillige leverandører afhængig af hvem der har de billigste tilbud?


Tror du dine patienter kan fornemme det?

Her er svaret: "Ja - meget tydeligt"


Kvalitet i tandlægebranchen - Red & Green folket

Få år efter jeg var startet med at praktisere, havde jeg en oplevelse, der står ret klart for mig. Min svigerfar, der er tandlæge, inviterede hele familien med til en forestilling i et teater. Alle gæsterne til forestillingen havde relation til tandlægebranchen.


En åben dåse leverpostej ved siden af et brød

Efter forestillingen sagde min svoger, at det var interessant at se hvordan tandlæger er et "red & green" folk. De klæder sig i tøj og kører i biler, der er meget neutrale.

Lidt nysgerrig spurgte jeg hvad han mente. Her er hans svar: "Alle forsøger at være venlige uden at stikke ud på nogen måde. De er lidt leverpostejs-agtige...." (Underforstået: Vi er lidt ligegyldige).


Undskyld mig. Men det synes jeg faktisk er en trist udvikling. For det har faktisk betydning for folkesundheden!


Altså forstå mig ret - der er ret god sammenhæng mellem vision og handling - neutralitet for enhver pris, på alle fronter. Men det flytter jo med ind i klinikken og kommer til udtryk i en masse kompromisbehandlinger. For når vi bliver usynlige, bliver vi ligegyldige.


Så selvom vi ikke synes det burde have betydning, har alle de små signaler enorm betydning. Prøv lige at kigge på det her:


Indirekte signaler

Tror du der er patienter... eller personale, der bemærker hvilken bil du kører i?

Hvordan du går klædt i fritiden?....

Hvor du køber ind og hvad lægger du i indkøbskurven?

Hvilke flyselskaber du flyver med og hvilke du går udenom?


Det er blot et lille uddrag af en hel vifte af signaler vi sender. Din og dit personales adfærd vil til enhver tid sende signaler til omverdenen. Så hvis du påstår du sælger kvalitetstandpleje, men ikke viser, at du tror på kvalitet i alle dine handlinger. Så påvirker det din kliniks integritet.

Dine patienter bliver forvirrede.... og forvirrede kunder køber ikke.


I praksis lyder det sådan her: "Det skal jeg lige tænke over".... lyder det bekendt?


Men hov... er vi så ikke jo ovre i noget med patientkommunikation? Jo - og det illustrerer, at det hele hænger sammen. Hvilket er årsagen til, at jeg både beskæftiger mig med ledelse, patientkommunikation og branding af klinikker.


Konklusion

At drive en tandlægepraksis handler ikke kun om at levere kvalitetstandpleje; det handler også om at skabe en oplevelse for dine patienter. Fra priser til venteværelsets atmosfære, hver eneste detalje tæller. Ikke nok med at din klinik sender signaler, så gør du det også selv.


Der er ikke noget galt med at placere sig på en discount hylde, som en mellemklasse vare eller som luksusklinik. Så længe klinikkens vision og identitet passer til din personlighed og dine egne værdier. Det gør det meget nemmere for dine patienter at vælge uden at blive forvirrede. Det mener jeg skaber kvalitet i tandlægebranchen og vil være med til at forbedre patienternes orale sundhed generelt.


Tænk over, hvilke signalerer du sender og vær villig til at foretage de nødvendige ændringer for at sikre, at dine patienter altid føler sig værdsatte i omgivelser, der virker troværdige.


Tilmelde dig bloggen, hvis du vil læse mere om klinikudvikling, patientkommunikation og klinikbranding. Det er kun 25% af opslagene, der bliver offentligtgjort i facebook gruppen "tandlæger".
Du kan også tage en uges masterclass i klinikledelse, driftoptimering og personlig udvikling. Hvis du vil opnå et profitabelt tandlægeliv med mening.


Tandlæge Jesper Hatt smiler

Vi ses i det næste blogopslag.


Mange venlige hilsner

Tandlæge & konsulent

Jesper Hatt


T: +41 78 268 0078"Hos Hatt Consulting forstår vi, at tandlæger og klinikejere har store drømme og mål for deres praksis. Vi er dedikerede til at hjælpe dig med at omsætte dine ambitioner til virkelighed gennem personlig rådgivning, skræddersyet online- og in-house kliniktræning.


Uanset om du ønsker at forbedre ledelsesfærdigheder, optimere klinikkens drift eller opbygge en enestående patientoplevelse, er vi her for at guide og støtte dig på din rejse. Vi tilbyder skræddersyede løsninger, der passer til dine unikke behov og mål.


Kontakt os i dag, og lad os sammen skabe en strategi, der hjælper dig med at nå dine drømme og skabe en succesfuld og bæredygtig klinik. Lad os arbejde sammen mod en fremtid, hvor du trives som tandlæge og klinikejer."

0 kommentarer

Comments


bottom of page