top of page

Gør dine drømme til virkelighed

Jeg brænder for at hjælpe andre med at nå deres drømme.


I sidste uge skrev jeg om hvordan du med fordel kan reflektere struktureret over din fremtid og forme den som du ønsker. Det er formodentligt den mest effektive måde du kan arbejde med klinikoptimering. Hvis du ikke fik læst det opslag, vil jeg anbefale dig, at starte her. Denne uges opslag samler op og giver dig:


5 konkrete råd til hvordan du får dine drømme til at blive virkelighed.


Gør drømme til virkelighed

1. Har du defineret din vision?

Som jeg skrev i sidste uge, er det ekstremt vigtigt, at du får sat ord på dine drømme og skrevet dem ned så andre kan forstå dem. Det er muligt du aldrig kommer helt i mål med dine langsigtede drømme og visioner. Men når du har skrevet dem ned og arbejder struktureret med at nå dem, så kommer du tættere på, end hvis du fortsætter som du plejer.

Hvordan vil du realisere dig selv? Skriv det ned lav din vision. Følg linket her og download en gratis, ultra kort guide (succesfordobling) til at komme videre. Downloadsiden er gratis tilgængelig for alle medlemmer af bloggen. Er du ikke medlem, kan du følge linket her og tilmelde dig gratis.

Lad være med at holde dig selv tilbage når du skriver dine visioner. Glem janteloven og slip drømmene fri. Ingen andre behøver se dine drømme på dette stadie. Så hvorfor ikke slippe fantasien løs og stræbe efter de vildeste drømme?


2. Definer dine delmål

Hvor visionen beskriver din ultimative drømmedestination, er delmålene specifikke resultater, som du opnår i små skridt på vejen mod din drøm. Tænk på din vision som slutdestinationen på en lang rejse i bil og målene som afkørslerne undervejs. Når du bryder visionen ned i små og overskuelige delmål, vil drømmen ikke længere være så fjern en illusion. Men begynde at manifestere sig for dig i virkeligheden.

Skrevne mål - Hatt

3. Lav en liste med de problemer du skal arbejde på.

Du vil opleve, at der er nogle stopklodser, der står i vejen for din rejse mod dine drømme. Nogle gange kan det føles som en ufremkommelig jungle med mange stopklodser. Andre gange synes vejen som en nyasfalteret motorvej uden trafik og helt fri for stopklodser. Begge dele er helt normalt.

Stopklodserne kan forhindre dig i at nå dine mål. De kan være omstændigheder i dit liv, det kan være din personlighed, din relation til andre mennesker, din attitude, din måde at løse problemer på, og meget andet. Det er vigtigt, at identificere disse stopklodser for at kunne overkomme dem. Efterhånden som du overkommer stopklodserne, vil det virke meget mere sandsynligt at nå dine drømme.


4. Opbyg en step-by-step handlingsplan.

Enhver rejse på flere tusinde kilometer starter med det første skridt.

Når du bryder din lange rejse ned i ganske små, håndgribelige steps (mål), begynder du at definere en rute, der automatisk angiver din fremtidige retning. Du kan nu tegne denne rute ind på et kort og dermed visualisere vejen til dine drømme.

Husk at være meget specifik omkring dine mål.

Hvad skal du opnå - helt konkret?

Hvilke ressourcer stiller du dig selv og dit team til rådighed for at nå målene?

Hvem har ansvaret?


5. Sæt massiv handling bag ordene

Planer har ingen effekt så længe du ikke sætter handling bag ordene. Det er derfor det hedder en Handlings-plan At handle på dine målsætninger og bevæge dig fremad, vil give dig en tilfredsstillende følelse af fremdrift mod dine drømme. Det styrker selvtilliden og skaber mere energi. Efterhånden som du begynder at opleve de positive resultater du arbejder dig frem til i én del af dit liv. Vil den tilfredsstillelse du oplever, sprede sig til andre dele af dit liv.


Handling vil også gøre dig opmærksom på ændringer, du ønsker at foretage undervejs. Det er godt at huske på, at drømme og delmål ikke er skåret ud i granit uden mulighed for at blive modificeret. Drømme er per definition flygtige og flytbare. Derfor vil du med sikkerhed opleve, at du, over tid, vil modificere nogle af dine drømme. Hvilket er helt normalt.


Når du har skrevet dine mål for hvert område af dit liv. Når du har defineret hvad du ønsker at opnå med hvert område af dit liv og har udviklet en handlingsplan, der skal bringe dig mod målene. Så er det tid til at sætte handlingsplanen ind i en kalender.

For hvert eneste mål i dine handlingsplaner, skal du definere hvor du vil være om 10 år - i løbet af 2021 - om en måned - om en uge - i morgen - i aften.


Ja det tager tid, at følge ovenstående opskrift og ja, det er helt naturligt at fejle undervejs. Det er dog et faktum, at de mennesker, der vælger at følge denne model (jeg vil ikke tage æren for at have udviklet den - der er MANGE andre, der har beskrevet den før mig) har langt større sandsynlighed for at opnå succes, end de der ikke følger den.


Husk på, at hvis det var ekstremt nemt, ville alle andre allerede gøre det her.

Det er ikke nemt.

Det kræver mentale kræfter og fokus.

Men når du gør betaler prisen, vil jeg garantere dig resultater.

Nogle gange går det langsomt, andre gange hurtigt.


Værdifulde råd om målsætninger

Hatt - tidsoptimering

Brug tid hver uge.

Sæt tid af hver uge til at gennemgå dine mål og evaluere hvor langt du er nået i fht. din handlingsplan. Hvad holder dig fra at nå dine mål? Hvad er årsagen til at nogle deadlines er blevet skubbet?


Er dine mål, eller deadlines realistiske og opnåelige med de ressourcer du har allokeret til dem?

Er der noget ved målene du bør ændre?

Da det er DINE mål, kan du frit ændre- eller opdatere dine mål, som du ønsker. (Vær dog opmærksom på om du gør dette pr. automatik for at slippe omkring problemerne, som følge af din personlighedsprofil)

Etabler specifikke deadlines for hvornår du evaluerer og tilpasser dine handlingsplaner. Sørg for at være målrettet fokuseret på at holde dig til dine handlingsplaner.


Evaluer din indsats

Se på den tid du bruger på at sætte mål og udarbejde handlingsplaner, som en investering i din egen fremtid. Det er tid, der er virkeligt godt givet ud.


Del dine handlingsplaner

Sørg for at dele dine planer med andre. Din ægtefælle, din familie, nære venner, kolleger eller en coach. En eller flere, der støtter dig ubetinget. Når du deler dine planer med andre, føler du dig ubevidst forpligtet til at forfølge dine egne planer. At have en eller flere sparringspartnere du kan dele dine tanker og overvejelser med, kan være ekstremt hjælpsomt og øge din hastighed mod målene markant - men kun hvis de ønsker dig den succes du søger.


Sørg for at skrive dine mål ned

I en hyppigt omdiskuteret Harvard-undersøgelse af en klasse MBA-studerende fra 1979 blev de studerende spurgt: "Har du sat klare, skriftlige mål for din fremtid og lagt en plan for hvordan du vil opnå dem?"


Her er hvad undersøgelsen afslørede om de studerende dengang:


84% havde slet ingen mål

13% havde uskrevne mål

3% havde skriftlige mål og handlingsplaner


Resultatet af undersøgelsen:

Ti år senere havde de 3% med skriftlige mål og handlingsplaner en højere nettoværdi end de øvrige 97% tilsammen!

For at være præcis tjente de 13% med uskrevne mål dobbelt så meget som de 84% uden mål. Men endnu vildere var det, at de 3% med skriftlige mål og handlingsplaner havde tjent ti gange så meget som alle de andre sammen.

Hatt - Skriv dine mål

Selve studiet er meget omdiskuteret og der er rejst tvivl om dets eksistens - Der findes dog andre studier, der antyder de samme resultater. Det er dog et faktum, at folk, der har klare, stærke mål, især skrevne mål, er langt mere tilbøjelige til at få succes end dem, der ikke har nogen mål.


Vær opmærksom på genveje

Nogle gange går det op for os, at den vej vi troede vi skulle bevæge os ad, kan gøres meget simplere. Vi bliver klogere efterhånden som vi kommer tættere på målet. Hvis der er trin i handlingsplanen, som kan elimineres, så gør det og nå dine mål hurtigere.


Hold dig til planen

Formålet med en handlingsplan med fast definerede deadlines er, at den skal hjælpe dig med at handle. Ikke til at dunke dig selv i hovedet og give dig selv dårlig samvittighed. Hvis du oplever, at du skal kæmpe unødigt meget med tidsplanen i en handlingsplan, så sørg for at give dig selv mere tid. Vær realistisk, samtidig med at du presser dig selv. Det er muligt du skal blive bedre til at delegere flere opgaver til andre. Eller være bedre til at håndtere overspringshandlinger.


En tommelfingerregel er, at afsætte 1,5 gange så meget tid, som du selv regner med at du skal bruge på opgaven (tænk bare på hvor optimistiske vi tandlæger kan være, når vi skal afsætte tid i aftalebogen til en behandling)


Prioriter

Sørg for hele tiden at prioritere dine mål.

Beslut hvilke, der er vigtigst. Tænk over hvor du får den største gevinst ved den mindste indsats. Start her og oplev hvordan du hurtigt får succes. Det er en følelse, der kan få den næste opgave til føles nemmere.

Hvis det handler om kompetencer du skal opbygge og mestre, så sørg for at sætte tid af til at meste én ad gangen. Når du mestrer en kompetence, kan du bevæge dig til den næste.

Vær selektiv

Tænk over hvordan du bruger din tid. Vær villig til at slippe nogle af dine mål, hvis du, med tiden, oplever de alligevel ikke er det du ønsker at opnå.


Til sidst

Husk på, at de fleste begrænsninger i vores liv, er nogle vi har pålagt os selv. Hvor mange gang har du fortalt dig selv: "Det kan jeg bare ikke finde ud af"?

Koncentrer dig om det du KAN gøre, frem for at fokusere på alt det du ikke kan.

Sæt dine mål - betal prisen og få opfyldt dine drømme.


I næste uge handler det om hvornår det er "godt nok" for dig. Forhåbenligt vil opslaget inspirere dig til, at stoppe op og mærke efter hvad der er rigtigt for dig.

Hvis du vil være sikker på at få en notifikation om det kommende opslag, skal du:

  1. Trykke på "login" øverst i højre hjørne af siden og følg anvisningen, så får du automatisk en mail med et link direkte til det nyeste blogopslag en gang om ugen. Desuden modtager du en mail med et link til flere gratis guides, tips og tricks.

  2. Følge min facebook side, hvor jeg ugentligt uploader links til bloggen og jævnligt poster tips og tricks. Du kan følge linket til siden her.

Vi har opdateret hjemmesiden og fået lavet en mere overskuelig online kursusportal, hvor du kan læse om de kurser vi holder i løbet af 2021.

Kurset salgspsykologi 2.0 er opdateret og gjort til et 6 timers kursus med langt flere hands-on øvelser. Kurset er for både tandplejere og tandlæger. Optimalt i de teams i arbejder i til dagligt. Tjek det ud og skriv gerne til mig hvad du synes. Så længe Coronakrisen fortsat er over os, er der maksimalt plads til 8 deltagere. Udbuddet af kursuspladser er derfor stærkt begrænset.


Har du et ønske om at forbedre din kliniks resultater markant, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til mig. I 2020 oplevede vores klienter en omsætningsstigning på 25-85%, på trods af Coronakrisen. Du kan læse mere her om hvad de blandt andet arbejdede med, for at opnå deres resultater.

Tak fordi du læste med.

På gensyn i næste uge.

Mange venlige hilsner Tandlæge Jesper Hatt Hattconsulting.com T: +45612722280 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Yorumlar


bottom of page