top of page

Få mere tid og større overskud finansielt, mentalt og emotionelt

Opdateret: 8. sep. 2023

Vi vil så gerne - men har så uendeligt vanskeligt ved det.

Mange af os påstår vi er mestre i det.

Men realiteten er at vi er elendige til det.


Det er efterhånden veldokumenteret, at ingen mennesker er i stand til at multitaske.


Jeg har tidligere skrevet om den ultimative guide til delegering.

Her i dette opslag skal det handle om, hvordan vi kan gøre hverdagen i klinikken nemmere og opnå meget mere, ved at fokusere på færre ting ad gangen.


Det er let at drukne i administrative opgaver, der trækker opmærksomheden væk fra det, vi er bedst til - tænder. Overvej at udlicitere nogle af de opgaver, som faktisk er ret nemme for andre, at udføre. Hvis de får den rette træning. Men det virker og giver med garanti mere tid og større overskud finansielt, mentalt og emotionelt!

Mindre er mere

Flere opgaver betyder ofte mindre fokus, hvilket i sidste ende fører til mindre effekt. I stedet for at jonglere med et hav af opgaver, skal vi overveje at indsnævre vores fokus og koncentrere os om de ting, der virkelig betyder noget.


Det lyder så nemt, men er faktisk ret svært. For vi har allesammen en helt masse ønsker til forbedringer i klinikken. Det er bare meget svært, at gennemføre flere projekter på samme tid... samtidig med, at alle de normale opgaver vi skal udføre i klinikken også skal nåes.... Det har jo også høj prioritet... eller har det?


Dine ansatte ved helt sikkert godt hvornår du bliver rød i hovedet, når noget ikke bliver gjort. Derfor har de en hel bunke opgaver, som de ved skal udføres først. Før de begynder at kaste sig over en række opgaver, der kan resultere i nogle "fantastiske forbedringer".


Mere tid og større overskud

Hvis du vil have mere til at ske. Er du nød til at prioritere, fokusere på én ting ad gangen, sænke forventningerne og acceptere, at det tager 4 gange så lang tid, at opnå de ønskede resultater.

Det er træls.

Det går langsomt. Men det virker og giver med garanti mere tid og større overskud finansielt, mentalt og emotionelt!


Udliciter opgaver og fokuser på tænder

Det er let at drukne i administrative opgaver, der trækker opmærksomheden væk fra det, vi er bedst til - tænder. Overvej at udlicitere nogle af de opgaver, som faktisk er ret nemme for andre, at udføre. Hvis de får den rette træning.


Den sidste del er vigtig af to årsager:

  1. Uden træning er det svært at udføre en opgave korrekt

  2. Du vil opleve, at det er meget hurtigere, at udføre opgaven selv.

Træning tager tid, kræver opmærksomhed og en accept af, at den person, der er i gang med at lære noget nyt, laver fejl. Fejl er en helt naturlig del af en proces hvor der læres noget nyt. Så længe medarbejderen lærer af sine fejl, er alt godt. For så gentages de ikke fremover.


Det er selfølgelig meget hurtigere, at udføre opgaverne selv. I hvert fald til at starte med. For du er vandt til at gøre det og ved lige præcist hvad der skal til, for at opnå det rette resultat. Der er bare et problem.... Jo flere opgaver du har af denne type, jo mere bliver du drænet for energi. Dit fokus og din passion for tænder bliver udfordret.

Derfor er det super vigtigt, som klinikejer, at tage lederskabet på sig. Ledelse hander om at få ting til at ske gennem andre. Så brug tiden på at lære andre at udføre alle de opgaver, som du kan delegere. Vælg den nemmeste opgave først. Efterhånden som du delegerer flere og flere opgaver over tid, opdager du hvordan du nemmest muligt uddanner dit personale og giver opgaver videre.


På den måde kan du komme til at bruge mere tid på dine patienter og den tandlægebehandling, du er passioneret omkring.


Hæv priserne

Det kan virke skræmmende, men det er en nødvendighed for at opnå mere succes i din praksis. Undersøg markedet, vurder din ekspertise, og vær ikke bange for at justere dine priser i overensstemmelse hermed. Dine patienter vil forstå værdien af kvalitet.


Det er mig en fortsat gåde, hvorfor priserne på tandbehandling er fortsat nedad i forhold til samfundets generelle prisudvikling. Der er mangel på tandlæger og tandplejere. Så hvis vi skulle følge de normale markedsmekanismer, burde priserne stige, da efterspørgselen er stor og udbuddet for lille. Men det sker ikke - fordi der blandt tandlæger generelt er en tro på, at det er for dyrt at gå til tandlæge.... undskyld mig. Det er simpelthen blevet for billigt! Når op mod 50% af alle private klinikker ville gå konkurs, hvis ejertandlægen skulle tage løn ud svarende til en ansat tandlæge. Så er der altså noget helt galt.


Hvis du mener kvaliteten af dit arbejde er blevet bedre i kraft af, at du har taget en mængde efteruddannelse, har fået erfaring og generelt leverer bedre behandling nu, end for 10 år siden. Hvorfor lader du så dine priser være de samme, som for 10 år siden. Eller måske endda lavere end for 10 år siden? Hvis ikke du har hævet dine priser med minimum 2-3% pr. år, har du reelt haft et fald i dine priser. De sidste års inflationen kræver en prisstigning på de frie ydelser på 15-20% for at holde din realindkomst på samme niveau, som før inflationen! Har du justeret dine frie priser, så klinikken ikke mister penge?


Husk: Det er en enorm fordel, at patienterne forventer det er dyrt at gå til tandlæge. For så er der ikke nogen grund til at skuffe deres forventinger.


Det kræver selvfølgelig nogle kommunikative kompetencer, som burde være ligeså eftertragtede som enhver form for plastkursus. For uden accept af behandling, får vi ikke lov eller mulighed for, at udføre behandlingen på patienterne.


Få hjælp til at prioritere og sætte mål

Ofte er vi så indhyllet i daglige rutiner, at vi mister overblikket over vores mål og prioriteringer. Det kan være gavnligt at søge ekstern hjælp, der kan hjælpe med at definere klare mål og strategier for din praksis. Med en ekstern rådgiver, der kender alle rutiner i en tandklinik, vil du ofte kunne øge dit finansielle, mentale og emotionelle overskud på under 3 måneder. Investering i den form for hjælp, er oftest betalt flere gange tilbage indenfor 6 måneder.Så husk, mindre er mere, og det er okay at bede om hjælp. Ved at fokusere din energi og ressourcer på det, der virkelig betyder noget, kan du opnå den succes du fortjener og lette din klinikdrift. Husk, vi er her for at støtte dig på vejen mod succes i din tandlægepraksis.

Hvis du har brug for tilpasninger af din klinik eller information booker du bare en times gratis online konsultation. Tryk på dette link og følg instruktionerne, så ses vi online.


Mere om klinikudvikling

Vil være sikker på, at få gode tips og tricks til at gøre din hverdag bedre i klinikken? Så skal du melde dig til bloggen.

Bare tryk på knappen herunder og følg instruktionerne. Så kommer der en email når jeg udgiver et nyt opslag (max 1x pr uge)
Tandlæge Jesper Hatt i lyserød skjorte smiler

Vi ses i det næste blogopslag.


Mange venlige hilsner

Tandlæge & konsulent

Jesper Hatt


T: +41 78 268 0078"Hos Hatt Consulting forstår vi, at tandlæger og klinikejere har store drømme og mål for deres praksis. Vi er dedikerede til at hjælpe dig med at omsætte dine ambitioner til virkelighed gennem personlig rådgivning, skræddersyet online- og in-house kliniktræning.


Vores erfarne team af eksperter, inden for tandlægebranchen, er specialiseret i at støtte tandlæger og klinikejere med at opnå succes på deres egne præmisser. Vi tror på at du kan skabe en stærk forbindelse mellem dine personlige værdier og din klinikvision, så du kan opnå balance og trivsel i både dit personlige og professionelle liv.


Uanset om du ønsker at forbedre ledelsesfærdigheder, optimere klinikkens drift eller opbygge en enestående patientoplevelse, er vi her for at guide og støtte dig på din rejse. Vi tilbyder skræddersyede løsninger, der passer til dine unikke behov og mål.


Kontakt os i dag, og lad os sammen skabe en strategi, der hjælper dig med at nå dine drømme og skabe en succesfuld og bæredygtig klinik. Lad os arbejde sammen mod en fremtid, hvor du trives som tandlæge og klinikejer."0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page