Få din betaling

Opdateret: 3. nov. 2020

Der er meget lidt, der er mere frustrerende i en klinik, end at udføre et stykke arbejde uden at blive betalt for det - på trods af at det i manges øjne ikke er legalt at tale om penge i relation til klinikdrift.


Hvor mange steder i verden tilbydes du at få dine varer uden at betale for dem først?

Kan du tænke på et produkt i verden som du betaler for, før du modtager den service du har betalt for? Hvis vi f.eks, tænker på flyselskaber. Hvor mange selskaber giver dig mulighed for at dukke op ved skranken i lufthavnen, betale og komme med flyet med det samme? INGEN! Ofte skal man booke og betale flere måneder i forvejen. Særligt hvis man ønsker at betale så lav en pris som muligt, for den service man ønsker.

Hoteller har samme politik. Alle køb over nettet kræver acontobetaling. Selv supermarkeder, den lokale slagter og bager tager sig betalt for deres varer inden du forlader butikken.


Det er altså helt normalt alle andre steder, at betale inden man får sin service eller vare. De virksomheder, der tidligere tilbød denne mulighed, findes ikke mere.

Kunne der være en grund til det?


Hvis du stadig tillader dine patienter at få regningen med hjem eller afdrage direkte til klinikken, vil jeg kraftigt anbefale dig, at ændre dine betalingssystemer. Jeg ved godt det ikke er nemt - ingen forandringer er nemme - det er bare én af de mange systemer, der er nødvendige at have på plads, for at få en optimal klinikdrift.


I dette opslag vil jeg forsøge, at give dig en mulig model for et betalingssystem. Et system, der søger for at klinikken får opkrævet betaling, inden eller på tidspunktet patienten modtager sin service.

Klinikkens betalingssystem bør medføre, at du ikke skal bruge tid på at jagte patienterne for at få betaling. Glem alt om inkassofirmaer, dårlige betalere og de mange mails, breve og telefonopkald til dårlige betalere. Det er spild af produktiv tid og medfører, at klinikkens medarbejdere bliver negative og reaktive, frem for at have fokus på positivitet og en progressiv tankegang.