top of page

Den lækre klinik 02

Afkodning af adfærd

For at gøre det så nemt for personalet og for dig, at afkode hvilke emotionelle profiler vores patienter formodentligt har. Kan vi udforme patientens rejse gennem klinikken på en måde, så vi nemmere kan afkode dem ud fra deres adfærd.


De valg patienterne træffer, kombineret med vores observationer af deres adfærd, giver os et godt praj om, hvilken form for personlighed patienterne har, når de møder os i klinikken. Dette er værdifuld viden, hvis vi skal give patienten en anbefaling.


Har du set vores opdaterede kursusportal med kurser og workshops i 2021?

 

Jo bedre patienterne kan lide os, jo mere sandsynligt er det, at de følger vores anbefaling. Al forskning viser, at adfærden og vores nonverbale kommunikation, er langt mere kraftfuld i denne henseende end alt hvad vi siger til patienterne.


Her følger nogle anbefalinger, der kan gøre det nemmere at opnå indflydelse på dine patienters valg af behandling.


Selvbeskytteren

Bryder sig ikke om forandringer, men søger de nemme vaner og springer gerne over hvor gærdet er lavest. Tænk over at de godt kan finde på at køre en anden vej til klinikken end de plejer. Men så er ruten planlagt minutiøst på forhånd, bilen fuldt tanket og serviceret. Ligesom de har medbragt en førstehjælpskasse - bare for en sikkereds skyld.


Du genkender dem ved at de ikke gør ret meget opmærksomme på sig selv. Hverken med påklædning eller verbalt. De sidder altid det samme sted i venteværelset og læser altid det samme. De kan godt lide blade, der handler om sundhed, kost og psykisk velvære (Uden dog nødvendigvis at følge rådene - det er jo nyt og anderledes).


Sørg for stille, og på en beroligende måde, at tiltale selvbeskytteren.

Gør meget ud af, at fortælle hvordan du har mange års erfaring i de behandlinger du anbefaler og læg vægt på, at de er gennemtestede på alle leder og kanter.

 

Bliv medlem af bloggen. Det er gratis og giver dig samtidig adgang til samtlige tips, tricks og vejledninger på hjemmesiden. Tryk på "login" i øverste højre hjørne. Følg anvisningerne, så får du en email med et link til det nyeste opslag når vi poster en gang om ugen.Pengetyperne

Er meget opmærksomme på at få maksimal værdi for pengene. Her må du aldrig være forsinket! Hvis de bruger penge på noget, vil de være helt sikre på, at det er alle pengene værd (og helst lidt til). De tiltrækkes af gode tilbud, kvantiet frem for kvalitet og allerhelst begge dele.


Pengetyperne ser stor værdi i stærke og langvarige relationer, for det mindsker sandsynligheden for at de bliver snydt. Du genkender dem i venteværelset, hvor de ofte kigger på deres ur. De går aldrig i designertøj og har ikke et problem med en lap eller to på bukserne, hvis det kan forlænge levetiden et par måneder.

De kan de lide at læse den blå avis, magasinet Penge eller Børsen.


Læg vægt på den kloge investering og behandlingens lange holdbarhed overfor pengetyperne. Tilbyder du en form for garanti på dit arbejde, er det positivt for pengetyperne.

 

Romantikeren

Elsker alt der er nyt og spændende og er altid klar på et nyt eventyr.


Du kan kende dem i venteværelset, hvor de er urolige og opmærksomhedssøgende.

De læser gerne Condé Nast traveller og illustreret videnskab. De fortæller om alle de nye steder de har været og har stor interesse for alt der er nyt og anderledes i klinikken.


Cerec, Clear aligners, 3D navigeret kirurgi, osv. er alt sammen fascinerende for denne type... første gang de ser det. Deres beklædning skiller sig ofte ud. Dog ikke nødvendigvis modebevidst, som opmærksomhedstyperne. Ligesom hårfarven eller frisuren kan skille sig ud fra mængden og ofte er ny fra gang til gang.


Bryd det monotone med humor og leg overfor romantikeren. Sørg for at fremhæve nyhedsværdien eller det særlige ved de behandlinger du anbefaler.

 

Opmærksomhedstyperne:

Sørg for, at personalet fortæller om alle dine særlige kompetencer. Alt hvad der gør dig til en særlig tandlæge er vigtigt i deres øjne. De elsker at mingle med "de rigtige" eller "vigtige" mennesker.


Opmærksomhedstyperne er vilde med at stræbe efter mål og blive anerkendt for det.

Vær gavmild med komplimenter, opmærksomt lyttende og udvis stor interesse for opmærksomhedstypen.


Du kan genkende dem ved at de typisk fylder meget, de taler højere og gestikulerer mere end andre. De er ofte klædt i iøjnefaldende klæder. De læser typisk Se & Hør eller modeblade og ved hvad de kendte foretager sig på deres ferier.

De vil være tiltrukket af ny teknologi, som ingen andre klinikker har.


Læg vægt på det unikke og særlige ved de behandlinger, som du anbefaler.

 

Test din klinik

Test hvor emotionelt appellerende din klinik er ved at downloade og udfylde denne test.

Hatt - Emotionel appel
.pdf
Download PDF • 69KB

Noter hvilke forandringer, der ville kunne forbedre din klinik og udarbejd en handlingsplan med deadlines for hvornår dine forandringer skal være gennemført.

Send mig en kopi af din handlingsplan her: Mail@Hattconsulting.com. Så hjælper jeg dig genre med at nå dine mål.


Undgå at gå glip af næste uges opslag. Bliv medlem af bloggen. Det er gratis og giver dig samtidig adgang til samtlige tips, tricks og vejledninger på hjemmesiden.

  1. Tryk på "login" øverst i højre hjørne af siden og følg anvisningen, så får du automatisk en mail med et link direkte til det nyeste blogopslag en gang om ugen.

  2. Følg min facebook side, hvor jeg jævnligt poster tips og tricks til marketing, kommunikation og klinikdrift. Du kan følge linket til siden her.

Online

Du kan også gå til vores opdaterede kursusportal og læse om de kurser og workshops vi holder i løbet af 2021. Tak fordi du læste med.

Tandlæge

Jesper HattT: +4561272228


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

댓글


bottom of page