top of page

Co-brandig på facebook

Opdateret: 3. nov. 2020

Hvis du ikke har læst mit første opslag om co-branding, vil jeg anbefale dig at gøre det nu. Du kan følge linket her.

Har din klinik en facebook side? I så fald har du sikkert stødt ind i problemer omkring hvad du skal poste. Der findes så mange facebook sider for tandklinikker, at du ikke kan nå at scrolle igennem dem på en hel dag. Hvis du, som jeg, er lidt nørdet indenfor området, har du sikkert været inde og snage lidt i andre klinikkers facebook opslag. Du skal ikke gøre det ret mange gange, før du opdager, at de fleste klinikker er ret ensartede i deres opslag. Ofte handler de om:


- Nyt personale

- Nyt udstyr

- Reklame for en procedure

- Tandlæge vittigheder


Kan du genkende det? Kan du også nikke genkendende til, at de fleste fotos, der bliver lagt op er af relativt beskeden kvalitet?


Prøv lige at se på ovenstående igen og forestil dig, at den lokale vinhandler postede noget lignende blandet med halvdårlige fotos fra butikken...... Gider du følge den butik på facebook? Hvilket signal sender butikken til de personer der besøger facebook siden før de kommer i butikken? Hvis du nu begynder at tænke over hvorfor der er så få følgere på din egen kliniks facebook side, vil jeg give et par fif til hvordan du kan skabe lidt mere interesse vha. co-branding.


De foregående uger har handlet en del om basis for at udvikle et stærkt brand. Hvis du ikke har læst om forskellen på branding og marketing, samt hvordan de hver især påvirker din klinik ganske betragteligt, vil jeg anbefale dig at læse videre her, inden du vender tilbage til denne side. Hvis du har været meget flittig har du også skabt dig en persona, så du ved hvad der vil give din drømmepatient mest værdi på facebook. Det kan hjælpe dig med at definere hvad du skal sørge for at poste.

Hvad skaber interesse på facebook?

Husk altid, at facebook er en underholdnings kanal. Der er ikke nogen der gider se på reklamer for dine services på din kliniks side. Ligeledes sender det et uprofessionelt billede af klinikken, at lægge vittighedstegninger op. Det kan være ok at præsentere nyt personale, informere om fødselsdage, osv. hvis der er en underholdningsværdi i det. Dvs. en tekstlinje med et flag og et "tillykke" holder ikke. Hvis klinikken gør noget særligt for at overraske en medarbejder, så sørg for at der bliver taget fotos eller endnu bedre en video. På facebook må dén slags godt se lidt "rock & roll agtigt" ud hos de fleste klinikker. Bare du sørger for også at lægge mere professionelle billeder op (Obs aldrig intraorale fotos, det synes hovedparten af dine patienter er ulækkert! Dette gælder i øvrigt også for din hjemmeside). Alt dette skal naturligvis holdes op imod din persona, hvis du vil have maksimal sammenhængskraft mellem din markedsføring, kundeoplevelse og dermed dit brand.


Noget indhold, der virker rigtig godt på facebook er:

- Henvisninger til arrangementer i lokalområdet.

- Historier om "hyggelige, sjove, hemmelige" ting, der er sket i lokalområdet.

- Anbefalinger af butikker eller seværdigheder - gerne sæson betinget.

Alt dette er i virkeligheden co-branding. Du behøver ikke engang at spørge om lov til at poste om det på facebook (med mindre du vil bruge fotos du ikke har ophavsretten til). Det gode ved denne metode er, at du ved at fremhæve andre omkring dig, selv kommer til at stå i et bedre lys. Måske går det ligefrem så godt, at der er nogle af butikkerne omkring dig, der opdager dine opslag og begynder at poste om dig! Dét generer trafik på din side. Dét er noget dine besøgende kan lide at læse om for nu virker det som seriøs underholdning.


I næste uge skriver jeg om kunderrejsers indflydelse på patienternes valg af behandling.

Hvis du vil være sikker på, at få et link til næste uges opslag, skal du melde dig til under "login" i øverste højre hjørne og følge anvisningerne. Jeg sender ingen spam eller reklame.


Tak fordi du læste med.

Venlig hilsen

Tandlæge

Jesper Hatt


mail@smiledesign.dk0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page