top of page

Bevidst patientkommunikation forbedrer behandlingsaccept. Her er årsagen:

Effektiv kommunikation er afgørende inden for tandpleje, især når det drejer sig om komplekse behandlinger. Patienter søger en personlig forbindelse med deres tandlæge og ønsker at føle, at deres behandling er lige så vigtig for tandlægen, som den er for dem.


De ord, du vælger, og den selvtillid og lethed, hvormed du leverer dem, har stor indflydelse på det forhold, du opbygger til dine patienter. Denne forbindelse er afgørende for at gøre dig mere interessant og indflydelsesrig, hvilket opmuntrer patienter til at træffe beslutninger og opbygge tillid til din ekspertise. Frem for at skulle "tænke over det" når du præsenterer den behandling, du mener er den bedst tænkelige for din patient.


Tandlæge står koncentreret i steril påklædning og opererer en patient

De bløde værdier

Desværre overser tandlægeskolerne vigtigheden af disse bløde kompetencer. De fleste tandlæger modtager begrænset, eller slet ingen træning i at blive engagerende og indflydelsesrige kommunikatører. Traditionel efteruddannelse fokuserer på de faglige discipliner, hvor patientkommunikation, hvis det overhovedet indgår, bliver præsenteret som patientuddannelse. Selvom uddannelse af patienterne er informativt, formår den form for kommunikation ikke at skabe de personlige forbindelser, der er essentielle for behandlingsaccept.


Hvis du er utilfreds med din nuværende grad af behandlingsaccept, kan det være tid til at ændre fokus. I stedet for udelukkende at stole på patientuddannelse, velmenende instruktioner og hvordan patienter opfatter dig som tandlæge, kan du begynde at fokusere mere på hvordan en mere engagerende form for kommunikation kan forbedre resultaterne.


Indledende veje til bedre patientkommunikation

En engagerende form for kommunikation gør ikke kun informationen mere tilgængelig, men får også patienterne til at føle sig værdsatte og forståede.


Her er nogle praktiske tips til at hjælpe dig med at blive en mere effektiv i din kommunikation med dine patienter:


  1. Aktiv lytning: Vis oprigtig interesse for dine patienters bekymringer og historier. At lytte opmærksomt kan hjælpe dig med at tilpasse dine forklaringer til deres specifikke behov. Denne fase af kommunikationen bliver ofte negligeret i en tandklinik, da den kan forekomme langtrukket og dermed skabe en forsinkelse i et stramt program. Men det er oftest i evnen til at lytte, at den største forskel i acceptraten findes. Tip: Spørgsmål om vejret og hvordan det er gået siden sidst, giver ikke de ønskede resultater. Spørg i stedet til patientens fremtidige ønsker for oral sundhed og forsøg at forstå præcist hvad det er patienten ønsker - uden at gætte dig til konklusionerne. Følg med på facebook og få konkrete tips og tricks til bedre patientkommunikation, drift og marketing.  1. Klart og enkelt sprogbrug: Undgå fagudtryk! Forklar i stedet procedurer på en måde, der er lette at forstå for helt almindelige mennsker. Det hjælper patienterne med at føle sig mere trygge og mindre skræmte.

  2. Empati og beroligelse: Vis empati for patienternes frygt og bekymringer. At være rolig i egen adfærd og vise empati kan øge tilliden og accepten betydeligt. (Se pkt. 4) Tip: Sørg for at positionere dig selv så du sidder en smule under patientens øjenhøjde. På den måde kommer du til at virke mindre skræmmende.

  3. Kropssprog: Anvend principperne for spejling. Bevar et åbent og positivt kropssprog. Hold øjenkontakt, nik og send et varmt smil. Det kan gøre en stor forskel i, hvordan dit budskab modtages.

  4. Engagerende historiefortælling: Brug analogier og historier til at forklare komplekse procedurer. Relaterbare historier kan gøre informationen mere fordøjelig og mindeværdig. Tip: Fokuser på den indflydelse en lignende behandling har haft på livet hos andre patienter med lignende problemstillinger. Fokus bør være på alt det udenfor munden, som behandlingen i munden har medført. (Det er her patienternes interesse ligger).

  5. Konsistent opfølgning: Følg op med dine patienter efter deres behandlinger. Løbende kommunikation viser dit engagement i deres velbefindende og opbygger langsigtet tillid.

Ved at fokusere på disse kommunikationsfærdigheder kan du forbedre patientoplevelsen, hvilket fører til højere behandlingsaccept. I sidste ende handler det ikke kun om at formidle information at være bedre til at tale og bruge bestemte sætninger eller vendinger; det handler om at skabe en forbindelse, der fremmer tillid, komfort og en følelse af personlig pleje.


Accept af kostbare behandlinger

Først når patienter følser sig hørt, set og anerkendt, samt har tillid til dig og dit team, accepterer de behandling. Jo større investering jo vigtigere bliver det tillidsfyldte forhold.

Heri ligger en af årsagerne til, at det kun er cirka 20% af alle nye patienter, der accpeterer behandlinger, der koster mere end 25.000,- dkr.


Der er så meget mere der kan tilføjes, men indenfor rammerne af blog formatet bliver det for omfattende. Yderligere tips til hvordan du kan forbedre kommunikationen med dine patienter skriver jeg om i fremtiden.


Husk at melde dig til bloggen (hvis du ikke allerede er medlem) På den måde sikrer du dig adgang til næste uges opslag om klinikudvikling. Tryk på boksen herunder og udfyld formularen (Det tager 5 sekunder), så får du en notifikation med et link, når jeg poster nyt indhold.
 

Tandlæge Jesper Hatt smiler

Tak fordi du læste med


Mange venlige hilsner

Tandlæge, konsulent & foredragsholder

Jesper Hatt


T: +41 78 268 0078"Hos Hatt Consulting forstår vi, at tandlæger og klinikejere har store drømme og mål for deres praksis. Vi er dedikerede til at hjælpe dig med at omsætte dine ambitioner til virkelighed gennem personlig rådgivning, skræddersyet online- og in-house kliniktræning.


Uanset om du ønsker at forbedre ledelsesfærdigheder, optimere klinikkens drift eller opbygge en enestående patientoplevelse, er vi her for at guide og støtte dig på din rejse. Vi tilbyder skræddersyede løsninger, der passer til dine unikke behov og mål.


Kontakt os i dag, og lad os sammen skabe en strategi og en handlingsplan, der hjælper dig med at nå dine drømme og skabe en succesfuld og bæredygtig klinik. Lad os arbejde sammen mod en fremtid, hvor du trives som tandlæge og klinikejer."


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page