top of page

Alternativ markedsføring 1

Opdateret: 3. nov. 2020

Som jeg skrev om i et tidligere indlæg, findes der alternative måder, at markedsføre sin klinik. Ofte er det muligheder, der blev anvendt i stor stil tidligere, men som er blev glemt da google overtog markedet for markedsføring.

Google er en kæmpe spiller indenfor markedsføring. Alle (næsten) bruger google i deres markedsføring. Flertallet af danske og udenlandske virksomheder, flytter deres markedsførings ressourcer direkte til online markedsføring. Primært Google. Det kan virkeligt betale sig at kigge i andre retninger end den alle andre satser på. Specielt når det drejer sig om markedsføring.

Som det ofte bliver sagt indenfor marketing: "it's better to be different than better".... Dén lader vi lige hænge et øjeblik, mens vi tænker over hvor mange klinikker der reklamerer med: "Vi leverer den bedste kvalitet" - "patienten er altid i centrum" eller lignende.


I sin bog "blue ocean strategy" skiver W. Chan Kim om hvordan man skal forsøge at søge væk fra det blodrøde ocean fyldt med konkurrenter og priskrig. I stede skal man søge over mod det blå ocean uden konkurrenter og med en mere fri prissætning.


Jeg kan godt lide markedsføring, der tager afsæt i en langsigtet strategi for klinikkens image - også kaldet branding.

I den kategori skal du gøre dig bevidst hvilke værdier du repræsenterer. Klinikken er en forlængelse af din personlighed. Så det nytter ikke noget at forsøge at være en helt anden i klinikken og måske en trejde i din markedsføring. Tænk over hvem din målgruppe er. Hvem er din drømme patient? Hvilket Køn, alder, bopæl, indkomstniveau, uddannelsesniveau, indkøbsvaner, osv. har din drømmepatient? (I marketing kaldes dette for en persona). Jo mere du går i detaljer, jo bedre kan du danne dig et billede af, hvad der kunne have en effekt i fht. markedsføringen.


De fleste klinikker i Danmark, er meget lokalt forankrede. Dét der får dine patienter til at købe tandbehandling hos dig, er ikke din faglighed! (Selvom vi godt kan lide tanken er vores faglighed faktisk noget af det sidste patienterne dømmer os på).

Patienter, mennesker, kunder... Køber ydelser af mennesker de godt kan lide!

Derfor er det en god ide at være synlig i lokalområdet på en positiv måde.


Eksempler:

Hvis du træner i et fitness center - så gør det lokalt.

Køb dine gaver lokalt

Brug lokale håndværkere og sørg for at behandle dem ordentligt.

Meld dig ind i foreningslivet lokalt og vær aktiv.

Bliv sponsor for et lokalt sportshold og få en plads i VIP loungen - hvor du kan netværke med andre lokale virksomhedsejere.

Få en aftale med den lokale avis hvor du leverer et godt tandfagligt råd en gang om måneden.

Osv.


Det kan godt være du tænker: "Det er da for banalt. Mener han virkelig dét der". JA, det gør jeg. Jeg og andre klinikker har prøvet alt muligt og betalt kassen for forkromede markedsførings kampagner online, såvel som trykte. Ofte er kampagnerne meget kortvarige og ekstremt dyre. Ovenstående koster ikke ret meget, men har en enorm positiv effekt på klinikkens brand. Under forudsætning af, at du kontinuerligt bliver ved med at udføre de nævnte aktiviteter. Branding handler i virkeligheden om markedspositionering på den lange bane.. Prøv det. Det er nemt, billigt og uden den store risiko. Hvis du gerne vil bruge mange penge på markedsføring skal du gøre som en af mine venner, der var ejer af en tøjbutik i en landsdækkende kæde. Han brugte årligt 100.000,- dkr. på et 6 siders blad til husstandsomdeling. Effekten var målbar..... i ca. 3 dage efter hver gang de udgav bladet! Hvis ikke min kammerat havde forpligtet sig til et kædesamarbejde, ville han straks stoppe udgivelsen af dét blad. Han mente pengene ville kunne bruges langt bedre og med langt større effekt, hvis han benyttede sig af nogle af de eksempler jeg har nævnet tidligere.


Jeg har før skrevet lidt mere detaljeret om hvordan du kan forfine din lokale markedsføring vha. co-branding og få andre virksomheder til at henvise til dig uden at det koster ret meget. Jeg håber ovenstående har givet lidt stof til eftertanke. Hvis du kommer på en genial idé til en billig form for lokal markedsføring må du meget gerne lægge en besked i kommentar feltet.


Hvis du vil være sikker på at læse mine næste indlæg, anbefaler jeg dig, at tilmelde dig bloggen i øverste venstre hjørne - jeg sender dig ingen reklamer eller spam.


Mange venlige hilsner

Tandlæge

Jesper Hatt


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page