6 trin til billigere indkøb

Jeg mener klinikkens fokus skal være rettet maksimalt mod patienterne (kunderne).For at kunne opnå et maksimalt fokus på patienterne, er vi nød til at etablere systemer, der muliggør dette. Det nytter ikke, at udtrykke et ønske om maksimalt fokus på den enkelte patient, hvis vores arbejdsrutiner ikke muliggør dette. Helt galt går det, hvis vi i vores markedsføring, giver udtryk for fokus på den enkelte patient og patienterne oplever en helt anden virkelighed i mødet med klinikken.


Et af de systemer, der kan frigive forholdsvist mange ressourcer, er klinikkens indkøb.


En simpel og effektiv model

Det skal være nemt, billigt og sikre en ensartet høj kvalitet, når vi uddellegerer en opgave, som f.eks. indkøb af forbrugsvarer.


Du har sikkert allerede hørt om Plandents- eller Nordentas “smarte” løsninger, hvor alle klinikkens varer får tildelt en QR kode, som nemt kan scannes af en smartphone, hvorefter varen automatisk bestilles hos dentaldepotet.


Løsningen er helt sikkert smart for dentaldepoterne. For det gør det vanskeligere for klinikken, at skifte til en anden leverandør.


Nu skal det ikke virke som om jeg er modstander af dentaldepoterne og deres forsøg på at forbedre deres services. Det er jeg ikke. Jeg er faktisk overbevist om, at de dagligt arbejder hårdt på, at finde løsninger, der gør klinikkernes hverdag nemmere. For ligesom hos os, giver det glade kunder, der ønsker at handle det samme sted igen og igen.


Min udfordring med QR koderne på forbrugsvarerne er, at de sjældent anvendes hensigtsmæssigt, så de medfører reelle og målbare besparelser.


Desuden findes der i enhver klinik varer, der ikke kan bestilles hos det primære dentaldepot. Her kommer man så til at skulle håndtere både et gammelt- og et nyt system. Hvilket øger kompleksiteten og dermed modarbejder intentionen med løsningsmodellen.


9 udfordringer med de typiske indkøbsworkflows

Vi har lokaliseret 9 klassiske udfordringer, der modarbejder et effektivt og billigt indkøbsworkflow i de fleste klinikker.

 1. Klinikken løber hyppigt tør for varer, der skal bestilles akut her og nu.

 2. Ingen kan huske hvilken vare, der præcist skal bestilles fordi emballagen er smidt væk

 3. Der er ikke overblik over hvor meget der skal købes ad gangen, hvilket medfører for store lagre og for mange varer, der må kasseres fordi sidste anvendelsesdato overskrides.

 4. Der er sjældent styr på hvor meget varerne koster. Hvilket gør det vanskeligt at vurdere evt. tilbud.

 5. Det tager tid at finde ud af hvor varen er bestilt, eller kan bestilles (hvilket depot)

 6. Varebestilling er tidskrævende, ustruktureret og til tider kaotisk.

 7. Indkøberen er mere fokuseret på at få “bonusgaver” ved samlede indkøb hos en fast leverandør, end at skabe de største besparelser for klinikken.

 8. Der mangler en struktureret kontrol ved varemodtagelse

 9. Chefen føler et behov for at godkende alle indkøb, eller kontrollere samtlige bestillinger.

Et løsningsforslag

Som nævnt indledningsvist, skal løsningen optimalt være nem, hurtig, og billig, at implementere. Desuden skal den fungere på tværs af alle produkter klinikken anvender.


Vores løsning kræver ingen fancy IT udstyr og er alligevel næsten ligeså nem og hurtig at anvende, som et system baseret på QR koder. Løsningen kan enda kombineres med QR modellerne, hvis man allerede har implementeret en sådan i sin tandklinik.


Jeg vil forsøge at illustrere modellen gennem opslaget her, så det er så nemt som muligt for dig at kopiere og implementere i din klinik.


Gør en forskel

Glade medarbejdere, der tager ansvar og gør en forskel, er ofte den vigtigste faktor for succesfuld klinikdrift. Det er her vi finder de største potentialer for vækst og fremdrift.


Indenfor 3 måneder af et samarbejde med os, oplever vores klienter omsætningsstigninger på 20-85% med mindre stress og større arbejdesglæde. Derfor garanter vi, at vores klinikboost kan hjælpe med at øge omsætningen, mindske stressniveauet og løfte det faglige niveau i din klinik.

Din investering er risikofri - vi garanterer fuld tilfredshed eller pengene tilbage.

Læs mere om klinikboost her


1. Det du skal bruge

 • Først og fremmest 100+ visitkort, manillamærker eller lignende. Du kan få 1000 manillamærker hos Lomax for ca. 250 kroner.

 • En lille kurv eller lignende til at lægge manillamærker i - eks. sockerbit fra IKEA til 15 kroner.

 • En mappe eller brevordner med 2 plastiklommer. - eks. Esselte No.1 Brevordner (I har garanteret allerede en ledig = gratis). Alternativt en Esselte Vivida projektmappe

 • Kuglepen


2. Mærkning af samtlige varer