top of page

Ved du hvad dine patienter ønsker sig?

Opdateret: 3. nov. 2020


Hvornår har du sidst lyttet til dine patienters ønsker? Jeg mener sådan rigtigt lyttet? Ikke på den der tandlæge måde hvor vi hurtigt skal have patienten til at føle sig godt tilpas så vi hurtigt kan få stolen lagt ned og se patienten i munden.

Som tandlæger er vi trænet til at finde fejl og udbedre dem. Den egenskab er forfinet gennem et akademisk rationelt træningsforløb. De af os, der formår at gå gennem nåleøjet og blive optaget på tandlægeskolerne. Har gennem vores skoleforløb bevist, at vi besidder en højt udviklet højre hjerne halvdel. Dvs. den rationelt tænkende hjerne halvdel.

Vores problemer opstår når vi vil kommunikere med andre. Vi bruger de virkemidler vi er trænet til at bruge. Modeller, tegninger af tænder, billeder af tænder. Vi taler ofte om tekniske detaljer, der er super vigtige for at udføre en given procedure..... Men hvor ofte har du prøvet at se en patient i øjnene mens du begejstret fortæller om din forslåede behandlings lyksagligheder med teknisk rationelt sprog? Hvis du gør dig den ulejlighed vil jeg advare dig... Du vil blive meget skuffet. Oftest sidder patienterne høfligt og ser på dig med et smil. Deres øjne er blanke og de venter blot på at få lov til at gå.

Hvis du vil have dine patienter til at lytte til dine anbefalinger, er du nød til at gøre dig fortjent til det. Lyt til dem. Lyt til deres ønsker. Lad være med at tro det første de fortæller dig er det eneste du skal høre.

Forsøg at finde frem til årsagen til deres ønsker. Hvorfor vil fru hansen gerne have lige hvide tænder? Hvorfor er det vigtigt for hende?

Når du kender den grundlæggende årsag til dine patienters ønsker, kan du tillade dig at tale om patientens muligheder.

Et godt råd: Lad være med at være teknisk. Fortæl en ægte historie om en patient, eller dig selv, der har haft lignende ønsker og som gav sig selv lov til at lade sin drøm blive virkelighed. (ikke personhenførbare historier med mindre du har en skriftlig tilladelse - i hht. EU dataforordningen).

Vi vælger med vores følelser. Det er en menneskelig grundregel. Det er den venstre hjernehalvdel, der arbejder med følelser. Hvis den ikke virker kan vi ikke træffe nogen valg!

Tal til følelserne - ja. Der er vanskeligt, men dine patienter vil elske dig for det.

Vil du vide mere om dette, skriv en kommentar eller send mig en mail her.


Skab drømme hos dine patienter

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page