top of page

GIV BEDRE FØRSTEHÅNDS INDTRYK

Opdateret: 4. nov. 2020Et billedskønt smil. Hemmeligheden bag attraktivitet i enhver alder.

Det er ingen hemmelighed at vi kun har én chance for at give et godt førstehånds indtryk. Et indtryk, som ofte påvirker hvordan vi opfattes og huskes i både sociale og professionelle relationer gennem livet. Et nyt studie foretaget af “the American Academy of Cosmetic Dentistry (AACD)” konkluderer, at et smukt smil kan være vores største aktiv. En del af os der forbliver attraktiv, selvom vi bliver ældre og har en enorm betydning for dannelsen af et godt førstehåndsindtryk.

Måske er dette årsagen til at de fleste mennesker mener, at smilet er værd at investere i. Det gør os villige til at bruge penge på at bevare perlende hvide tænder.

Klarer tidens test.

Smilets kraftige påvirkning af os ved førstehåndsindtryk kan muligvis skyldes, at vi tror det er en af de ting, der altid vil være attraktivt, uanset hvor gamle vi bliver.

Et tidsløst smil. Omkring 45% af undersøgelsens deltagere er enige i, at smilet er det mest attraktive ved andre mennesker uanset alder. Modsat er det kun ganske få, der mener at kroppen (10%), håret (6%) eller benene (5%) er det, der appelerer til os efterhånden som vi ældes.

Omkring halvdelen (54%) af deltagerne i undersøgelsen på 50+. Er enige i, at et smil kan modstå tidens påvirkning på vores udseende. Det forbliver noget af det mest attraktive hos os. (Sammenholdt med de 39% af de 18-49 årige, der mener det samme)

En investering værd.

Givet vigtigheden af et perfekt smil, er de fleste personer, der indgår i undersøgelsen villige til at bruge penge på at passe på deres tænder efterhånden som de bliver ældre.

Forebyggende tiltag.

Imponerende 80% indrømmer at de vil bruge penge på at vedligeholde et ungdommeligt udsende. Flere kvinder end mænd (84% vs. 75%) er villige til at foretage denne investering. Da de fleste mener at 30’erne giver flere skavanker, er det ikke overraskende at personer i alderen 30-39 er mere villige end andre grupper (88% vs. 78%) til at overveje at bruge penge på deres udseende.

Kampen værd.

Mere en tre ud af fem (62%) er klar til at bruge penge på at vedligeholde tænderne optimalt.

Ikke pengende værd? Selvom vi er klar over, at vores hår og ben ikke forbliver ligeså attraktive som vores smil efterhånden som vi ældes. Er færre villige til at bruge penge på udtyndet hår (33%) eller åreknuder på benene (28%) fremfor at bruge dem på tænderne.

Sidst på listen.

Andre alders tegn som f.eks. overvægt (48%), mørke render under øjnene (33%), og rynker (31%) er mere tilbøjelige til at blive ignoreret end smilet.

Sådan forbedrer du dit største aktiv, når du skal gøre et godt førstehåndsindtryk.

Du har kun én chance for at gøre et godt førstehåndsindtryk og et smil kan tage dig langt i den henseende.

Sig apelsiiiin. Tæt på 2 ud af 3 (48%) tror, at et smil er det vi husker bedst ved andre efter at have mødt dem første gang. Mere end det første en person siger (25%). De der er 50+ er mere tilbøjelige end de 18-49 årige (52% vs. 45%) til at huske et smil, første gang de introduceres for nogen.

De små ting. Intet andet kommer bare tæt på den indflydelse et smukt smil kan have. Få mennesker vil være i stand til at huske en persons tøj (9%) eller måden hvorpå de lugtede (8%) efter at have mødt dem første gang.

Vis den bedste side af dig selv.

Mere end en trediedel af testens deltagere mente, at mennesker med uperfekte smil virker mindre attraktive (37%) og mindre selvsikre (25%) end personer med perfekte tænder. Flere kvinder end mænd (40% vs. 35%) er enige i, at et uperfekt smil gør mennesker mindre appellerende end personer med perfekte smil.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page